Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusiaoli

abonament rtv

Polecane posty

Gość lusiaoli

Sprawa wyglada tak tesciowa w marcu złożyla wniosek o zniesienie abonamentu ze wzgledu na spełnienie wszystkich wymagan opisanych w zarzadzeniu jest jednak rencistka (posiada rente rodzinna po mezu) w marcu na poczcie panie nie miały zadnych obiekcji co do dostarczonych dokumentów dzis przyszło pisemko ze jej wniosek został odrzucony i ona musi uiscic zalegle oplaty za abonament plus odsetki za dwa nieplacone miesiace. Moje pytanie brzmi ile czasu mial urzed na rozpatrzenie wniosku czy całe 3 miesiace i dlaczego tesciowa musi ponosic konsekwencje czyjejs niekompetencji. Z góry dziekuje.

Gość agatak29
oto są sposoby krrit na ściąganie zaległego abonamentu!! OD RENCISTÓW I EMERYTÓW!! ja gdzies czytałam ,że na rozpatrzenie mają nawet 3 miesiące- a w tym czasie osoba, która jak w sytuacji powyżej spełnia wszystkie warunki do zwolnienia z opłat - nadal musi płacić, bo jak nie to karę naliczą i jeszcze komornika naślą....absurd! A najgorsze jest to że często ludzie starsi płacą z przyzwyczajenia - nawet nie wiedzą, że z opłat mogą być zwolnieni! tu jest lista osób zwolnionych : http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/abonament-rtv-2012-kolejna-podwyzka.html - warto śledzić zmiany, bo to się przynajmniej raz w roku zmienia - i trzeba swoich interesów pilnować!