Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinia1829

wymuszanie wymiotów

Polecane posty

Gość kinia1829

Hej! A wiecc powiem tak .. Od jakichs 4 miesiecy próbuje schudnac i dopiero gdy przeszlam na glodówke schudlam 3 kg.. Za niedlugo jade na wkaacje i chce sie jakos pokazac w bikini a sie wstydze swojego ciala.. Jedynym rozwiazaniem jest zrzucenie kilku kg.. Dodam do tego ze waze 63 kg .. Moim celem do wakacji jest przynajmniej 58 a moja wymazona waga to 55.. Niestety nie mam czasu i cierpliowsci do diet a na glodówce nie moge byc caly czas. Ostatnio próbowalam wymusic wymioty ale niestety nie udaje mi sie to .. Próbowalam szczoteczka wsadzilam do gardla cala szczoteczke ale niestety nie pomoglo. wlozylam do gardla woreczek i powoli go wysunelam spowrotem tez nie pomoglo .. Juz nie wiem co mam robic bo naprawde to dla mnie wazne. Macie jakies sposoby na wymioty ? Bez komenatrzy typu to prowadzi do smierci. Wiem co robie i moja sprawa albo pomagacie albo nie piszcie w ogóle. Wiem ze nie zostane anorektyczka ani nie popadne w bulimie . Chce wymiotowac tylko wtedy jak zjem za duzo ..

Poza tym...skoro jesteś na głodówce to niby czym Ty chcesz wymiotować?:-O

Gość kinia1829
w tej chwili nie jestem na glodówce .. bylam przez tydzien prawie caly ale niestety sie przelamalam i dopadl mnie glód. Dodam do tego zjadlam 4 paczki chipsów 2 kanapki czekolade i pizze .. a wiec przesadzilam. Mam 165 wzrostu

Myślę, że po prostu powinnaś jeść dużo warzyw i owoców..ale.... Skoro pytasz o rzyganko, to na mnie zawsze działa sól, wystarczy, że zjem bardziej słonego paluszka i już mi ściska migdalki. Mimo to uważam, że zmuszanie sie do wymiotów jest bezkresną głupotą. Weź może zacznij biegać, ćwiczyć...czy coś. Nie marnuj zdrowia.

Gość ffffffffffffnnnnn
"Wiem ze nie zostane anorektyczka ani nie popadne w bulimie." Taaak?... To chyba nie wiesz, co to jest bulimia. Tak się właśnie zaczyna. Wymuszaniem wymiotów.

Gość weź troche kupy na palec
i pod nos podetknij :) powinno zadziałać. Jak nie masz swojej, to może być psa czy kota jak masz :) a poza tym, zamiast płaszczyć duupę przed kompem, to się bierz za ćwiczenia! Czego tu siedzisz zamiast biegać? Brzuszki robić? :O

Gość kinia1829
POwiem tyle ze biegam .. jak najczesciej cwicze callanetixc godzina dziennie i od czasu do czasu chodze na silownie lub basen .. ale te efekty basenu zostaja tylko na tydzien potem spowrotem przechodze do normalnej wagi a to jest bez sensu.

A uważasz, że wymioty nie są bez sensu? Zobaczysz jak szybko odzyskasz utracona wagę jeśli będziesz odchudzała się przez jakiś czas w ten sposób. Pozbawisz organizm wszelkich składników odzywczych, a potem Twoje cialo będzie pochlaniało je jak gąbka. Lub wpędzisz się w chorobę. Rób jak chcesz...ale kiedys tego po prostu pożałujesz.

Gratulacje rzygajcie a potem wam zęby szlak trafi (mycie po pogarsza sprawę) żołądek rozpierdolicie a na dokładkę pikawę zarżniecie. Jak nie wierzycie to do dobrego lekarza i dentysty i spytać. Oczywiście teraz jeszcze niec wam sie nie stanie le za pare lat się wam organizm odwdzięczy.

Gość kinia1829
no nie wiem zastanowie sie ale naprawde to jest takie meczace keidy siedze przy kiblu wpycham sobie szczoteczke i sie mecze przez pól godziny a i tak nic z tego niee wychodzi .. Juz mam wszystkiego dosc. nie ma zadnej diety cód która by mi pomogla a wiec tylko wymioty mi zostaja.

Gość kiedyś czytałam...
na jakimś forum wypowiedź dziewczyny,która spotkała się z koleżanką,która bardzo schudła.Jej metoda polegała na tym,że przeżuwała jedzenie a później to co pozostało wypluwała.Wydaje mi się,że to jest lepsze niż wymioty.I na pewno zdrowsze.Przy wymiotach wiadomo...uszkadzasz szkliwo zębów,podrażniasz śluzówkę itd. Może spróbuj tego.Zaspokoisz łaknienie a żołądek pozostanie pusty.

Bo diety cud nie istnieją. Pogorszysz tylko sprawę wymiotami. nie mogę uwierzyc, że tak swiadomie chcesz zrujnować sobie zdrowie, przecież to wiąże się z ryzykiem powstania wrzodów, a nawet rakiem. Ile masz lat? 16? że jesteś taka nieuświadomiona. Jedynie warzywa+owoce+regularne ćwiczenia pomoga Ci zdrowo zejść z wagi. Poza tym są ważniejsze sprawy w zyciu niż ładnie wyglądać w bikini:-O

Gość kinia1829
Chantalka no przeciez wiem .. Mam prace która jest dla mnie wazniejsza od rozstepów .. A w bikini tak naprawde nigdy nie wyszlam na plaze bo zawsze sie wstydzilam swoich rozstepów i ciala .. chciala bym w koncu to zmienicic póki mam jeszcze czas mam dopiero 22 lata za niedlugo bede miala dzieci to wtedy na plaze bede chodzic w golfie i dresach bo juz nie bede miala okazii swobodnie pochodzic i nie przejmowac sie cialem ..

Gość Calineczka23
Moaj siostra miala- ma bulimie... i wiesz jak zaczeła ja "posiadać"? Po prostu chciala "troche schudnac"... 8 LAT MASAKRY- niby nad wszystkim panowala, spieprzyla sobie psychike, nam kazala sie leczyc, od wszystkich sie odwrocila.... a teraz okazalo sie ze jest w ciazy...;/ Az sie boje co bedzie dalej...;/

Gość wesele weselu nierówne
a co ty myślisz, że od rzygania znikną rozstępy??? :O ło mamo

ale jak schudniesz rozstępy bedą jeszcze bardziej widoczne:-O Spróbuj zaakceptować swoje ciało. Inne nie będzie, szczególnie w kwestii rozstępów. I na litość boską nie zmuszaj się do rzygania...zrobisz sobie samej krzywdę. Zakładaj drechy i idź pobiegać, przynajmniej zmniejszysz ryzyko powstania cellulitu;)

Gość qwnjkwqneqelwqeqeq
od rzygania niszczą się zęby i zdrowie niestety też... poza tym to obrzydliwe

A...i od razu odradze Ci pomysł na tabletki przeczyszczające, moja znajoma nabawiła się przez to naprawdę poważnych chorób jelit.

Gość bardzo trudna sztuka
zaakceptuj siebie. myślisz że jako jedyna w tym kraju masz rozstępy i parę kilo ekstra? idź na tą plażę i świeć grubym tyłkiem. co kogo to obchodzi? no co? podejdzie ktoś i zwróci uwagę? a że ktoś się tam patrzy- przejmujesz się zdaniem ludzi, których imienia nie znasz i więcej pewnie nie zobaczysz? tylko do tego też trzeba dorosnąć. w liceum ważyłam 52 kg przy 165 wzrostu. czułam się gruba (!) i pierwszy raz na plażę wyszłam jak miałam chyba 24 lata. teraz mam 60 na wadze i nic mnie nie obchodzi. jak chcę to się kładę na plaży i kropka.

Gość kinia1829
nie mówie ze od zygania znikna mi rozstepy ale napewno beda mniej widoczne kiedy schudne.. nie wiem co o tym myslec naprawde .. nie danow sie przejdlam i sie wkurzylamm bo nie moglam zwymiotowac a bardzo tego chcialam. Teraz troche mi juz przeszlo i mam mniejsza ochote na wymioty. ale naprawde z waga 63 kg nie jest latwo .. czuje sie jak wieloryb. chce to zmienic.

kinia1829 ogranicz jedzenie i sie rusz.... Np basenik 2-3 razy w tygodniu albo i częściej i uczciwie pływaj po godzinie bez zbędnych zatrzymań po mc zobaczysz efekt.

Nie będę Ci pierniczyć, że to nie zdrowe, bo chyba o tym wiesz, sama stosowałam ta metodę i też wiem jaka jest niezdrowa - z wykształcenia jestem biologiem i dobrze znam negatywne strony tej tej diety jednak bardzo mi zależało. Nie będę też mówić że ją polecam, Twoja sprawa. Jak wkładasz szczoteczkę za głęboko to tylko drapiesz sobie gardło i nic poza tym. Jak włożysz wskazujący palec do buzi, to niedaleko za językiem poczujesz fałd skóry, taka chrząstkę cienka obrośniętą skórą. Wystarczy że poruszasz nią trochę za pomocą tego palca i dojdzie do skurczu żołądka, za pierwszym razem skurcz może nie doprowadzić do wymiotów, ale drugi lub trzeci już na pewno. Po drugie jeśli chcesz zwymiotować czymkolwiek - obiadem, kanapką chipsami czy czymś innym to pamiętaj, żeby do posiłku pic dużo wody lub czegoś innego - odradzam gazowane bo wszystko wyjdzie nosem. Treść żołądka jest wtedy rzadsza i jest łatwiej. P.S. Najtrudniej wymiotować po chipsach, chrupkach-bo gęste, zupa szczawiowa, żurek, barszcz biały - powodują kwaśność w przełyku, nie przyjemne jest też zwrócenie sporej ilość surowej cebuli. Jeśli jesz kiełbaski z grilla lub jakieś mięso gryź je dokładnie to potem będzie łatwiej) Pamiętaj też o jednej ważnej sprawie. Woda jest lżejsza a posiłek cięższy więc on opada na dno żołądka oznacza to że zanim wyrzucisz z siebie obiad najpierw usuniesz sporo wody, tak więc pamiętaj aby później w miarę szybko ja uzupełnić, bo dojdzie do odwodnienia, a wtedy każde badania, nawet najbardziej ogólne wykażą, że coś jest nie tak i lekarz dojdzie do tego od czego (pracowałam w przychodni i były różne przypadki drastycznych diet).

Gość gość
masz głębokie gardło i wchodzi cała

Gość gość
Archiwalne posty wygrzebujecie? Szkoda odpisywania na idiotyczne posty!

Gość gość
słuchaj jak ja się źle czuje (bierze mnie na wymioty) to wsadzam dwa palce do gardła i czekam aż z wymiotuję no i wsadzam sobie je mocno do gardła. A jak chcesz zchudnać to jedz warzywa i owoce i może trochę pobiegaj 1 godzinę dziennie. Tylko nie wpadnij w BULIMIĘ czy ANOREKSJĘ . Pozdrawiam :)