Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RoseMarie

Dieta dla nastolatek

Polecane posty

Gość RoseMarie
Egocentryczka bardzo mi przykro naprawde, ale kiedy to czytam to jakbym słyszała to o sobie.. Może niedokładnie to samo bo nie udało mi sie jeszcze tyle schudnąć ale kiedy zrzuciłam ten żałosny 1kg to sie czułam jak bohater i automatycznie poczułam wstręt do jedzenia ale teraz kiedy mam zastój wagi jestem wkurzona na cały świat. Chciałabym ważyć 50-54kg i utrzymać tę wagę. Mam nadzieje ze mi sie to uda chociaz coraz mniej w to wierze I tak zupełnie z innej beczki : jak robisz na dole tą historie odchudzania?

Zastanów się, czy Twoja wymarzona waga nie jest zbyt niska, jesteś dość wysoka. A najlepiej jeśli możesz to zmierz się i napisz tu swoje wymiary :) Każdy ma inne rozplanowanie tkanki tłuszczowej na ciele, więc dla każdego idealna waga jest inna. Żeby mieć tzw stopkę, musisz się zarejestrować. U góry, pod nagłówkiem "Forum - strona głowna >> Diety" masz "Moj konto". Tam klikasz, rejestrujesz nicka a potem możesz zrobić stopkę.

Gość RoseMarie
Moje wymiary to : Udo - 60cm obwód ;/

Sorki coś źle sie wysłało. Uda-60cm obwód Talia - 76cm Biodra - 96cm Dalej swoich wymarów nie znam a nie mam pod ręką miarki :)

Życzę powodzenia, bo naprawdę po takim spadku wagi rośnie samoocena, zmienia się całe życie, wiem to z własnego doświadczenia. W Twoim wieku schudłam 10 kg, potem niestety nadrobiłam. Tylko nie przesadź :)

Tylko nie wiem czy dotrwam i uda mi sie osiągnąć cel ;( Naprawde bardzo sie staram robie chyba wszystko ale wydaje mi sie że to nic nie daje ;(

Gość Kolsa
Ja rok temu w kwietniu, w czasie 40 dni schudłam 5 kg ;) Wtedy miałam 166cm i wazyłam na początku 55 kg a potem 50 kg Byłam z siebie dumna, że szok :D Ale wróciłam do swoich dawnych nawyków żywieniowych i przytyłam.. No ale tez urosłam do 170cm :) Ostatnio czuje się gorzej z moją wagą 57kg i wydaje mi sie, że gruba jestem ;/ Wszyscy mi mówią, że mam bardzo ładną figure, ale jakoś mnie to nie przekonuje i mam zamiar zrzucić pare kilo.. Mam nadzieje, że uda mi się to!

23 maja a 31 maja- 8 dni- i ty robisz tragedie bo schudłaś tylko 1kg??? za pare lat zrozumiesz, ze chudniecie 1kg na tydzien to najskuteczniejsze chudnięcie, a poki jestes mlodziutka wydaje ci sie, ze to tragedia- nie jestem stara baba, niewiele lat wiecej mam od ciebie, ale czegos juz sie o odchudzaniu nauczylam i wierz mi, ze to bardzo dobry rezultat. I do Cholery jasnej nie waż się codziennie!!!! najwyzej co tydzien!

wow podziwiam cie że tyle schudłaś :) I właśnie dotknął efekt jojo. Nie bezpośredni wynikający z diety tylko nawyków żyieniowych. Ja sobie postanowiłam ze nigdy nie wróce do niezdrowego jedzenia. Oczywiście nie mówie że do końca życia zero słodyczy. Chyba umarłabym w wieku 30 lat :) np baton = 1godz biegania i gimnastyki :) To mnie zabezpieczy przed powrotem niechcianych kg :)

Odchudzanie2010 ok babko spokojnie :) :P Tylko moje plany są ściśle określone i do września chce uzyskać swój cel wiec kazdy "dzień bez zmian" to dla mnie horror.

Gość Kolsa
Ja także nie chcem popełnić tego samego błędu co w tamtym roku..:( Ale teraz wezmę się w garść! W sumie to nie odzywiam się jakoś bardzo źle, bo fast foodów nie jem, bo poprostu nie lubię, ale te słodycze.. Nie mogę się od nich opanować :( A masz jakąs specjalną dietkę przygotowaną?

Gość Kolsa
Chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że jak miałam 168cm to najładniej wyglądałam z wagą 53-52kg :D

Nie wiem czy to można nazwać dietą ale mój "przepis jest taki" : - zero słodyczy (jeśli już bardzo baaaaaaardzo musisz to weź sobie np jedną kosteczke ulubionej czekoladki i sie nią rozkoszuj ale potem intensywniej ćwicz :) ) - pieczywo białe zamienilam na żytnie, pełnoziarniste i w ogole z jak najwiekszą ilościa różnych ziaren :) - smażone mięso i ryby zastąp gotowanym :) Jest równie pyszne a czujesz sie o wiele lżej i ogolnie lepiej - "zaprzyjaźnij" sie z owocami i warzywami :) - nie jjem ziemniaków, białego ryżu, makaronów - conajmniej 1l wody niegazowanej dziennie :) - ćwicz jak najwiecej, ja jestem w dobrej sytuacji bo chodze do szkoły w ktorej 4 razy w tygodniu mam wf + jestem w drużynie siatkarskiej wiec dochodzi mi ok 4dodatkowe godziny ćwiczen tygodniowo, do tego staram sie jeździć na rowerze i rolkach :) - ostatni posiłek jedz minimum 2godz przed snem - jeśli umierasz z głodu a np niepowinnas nic juz w danym dniu jeść, zjedz jabłko :) To powinno wystarczyc, to znaczy mam nadzieje :) Stosuje te zasady a przynajmniej próbuje stosować i czekam na efekty ale moge powiedziec ze czuje sie lepiej, lżej i mam wiecej energii :)

Gość Kolsa
Ooo..To bardzo zdrowo :D na pewno będą niezłe efekty, ale trzeba być na razie cierpliwym :) No własnie trzeba jak najwięcej się ruszać, a ja mam akurat takiego nauczyciela w-f, że zawsze daje nam luz i wyszło na to, że ostatnio miałysmy w-f z jakiś miesiąc temu..:( Tak to zawsze siedzimy albo idziemy pochodzić po dworze.. Niby fajnie, że nie trzeba ćwiczyc, ale ja jednak bardzo lubię biegać i ogólnie ruszać się, a w tym przypadku na w-f nie ma co liczyc :( Ja myślę, że zastosuje dietę około 1000 kcal :) Oczywiście nie musi być dokładnie, tylko może być np. 1200 to zależy od dnia, 5 posiłków dziennie co około 3 godz. i oczywiście duuużo wody, owoców. Postanowiłam raz w tygodniu pozwolic sobie na coś słodkiego :) Myślę, że to mi wystarczy. Wszysto z umiarem :)

Uhh. To słabiutko z tym wf, ale nic nie jest stracone. Jeśli jestes zdeterminowana to ćwicz w domu sama lub zaproś jakąś koleżankę na rower. Ja tak robie, jade sobie z przyjaciółka i rozmawiam ,kalorie same lecą w dół a ja nawet tego nie czuje :) Jeśli masz psa - bierz go jak najczęściej na długie spacery. Mama cie prosi żebys skoczyła do sklepu po mleko? - bez marudzenia sie rusz i szybciutko pobiegnij do spożywczaka :) To idiotyczne wiem ale zauważ że to dodatkowy ruch :)

Gość Kolsa
Wiem, wiem muszę jak najwięcej się ruszać :D Chcem do wakacji osiągnąc swój cel! A zostaje mi coraz mniej czasu, bo jutro juz 1 czerwca :P Ale ten czas leci.. Własnie mam trochę prościej, bo odchudzam się z moja przyjaciółką, a zawsze razem raźniej :D

Ja chce schudnąć do rozpoczęcia roku szkolnego bo zaczynam nową szkołe i wiesz :D Ale nie wiem czy mi sie to uda :( Coraz mniej w to wierze :( Ale nie bede sie NARAZIE poddawać :)

Gość Kolsa
A wiem, wiem rozumiem gimnazjum tak? Już przez to przechodziłam aktualnie będe szła teraz do 3 gim. czyli teraz jestem z 2 :D Ale powiem Ci, że jak szłam do gimnazjum to miałam 164cm i wazyłam 54kg, a tą szkołę mam jednak dalej, bo w jedną stronę około 1,5 km więc codziennie po 3 km na piechote trzeba iśc.. Więc nawet bez rzadnej diety wtedy schudłam pare kilo, chociaż wtedy się tym jakoś nie interesowałam :) :P

Nooo. Gimnazjum :P Ja mam ok 1km wiec nie tak daleko i jeszcze mam skuter ale mam nadzieje że za bardzo sie nie przyda :P

Gość Kolsa
Zawsze można się przejechać, ale wiadomo zdrowiej przejśc :D Z koleżankami z okolicy się umówic i całkiem fajnie się idzie :) Grunt to się nie poddawać! Pamiętaj jak po tej diecie będziesz się wyśmienicie czuć! :P

Ja dzisiaj odwiedziłam moją babcię.. Uhhh.. Było ciężko Tam na każdym kroku czai się jakiś pyszny smakołyk :) Ale nie dałam sie Dzisiaj zjadłam : na śniadanie : -bułka razowa + szynka + pomidor + kilka łyków czerwonej herbaty w szkole: -jabłko ( tylko i wyłącznie JABŁKO. A z okazji dnia dziecka rozdawali nam w klasach batoniki "Grześki" Oparłam sie pokusie i dałam go mamie była wzruszona moim gestem xd ) w domu : -gotowany kalafior -musli z jogurtem 0% (ok 19:00