Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emilka.05

Pytanie - liceum.

Polecane posty

Gość Emilka.05

Witam. Od przyszłego roku wybieram się do liceum, a przynajmniej takie mam plany. Mijający rok był dla mnie dość trudny i niestety zawaliłam sobie oceny. Sumując w najgorszym wypadku będę miała średnią 3.8, a w najlepszym 4.0. Wiem, że przelicza się punkty i z nich wychodzi mi jakieś 116, tyle, że wyników jeszcze nie ma więc to jedynie moje domniemane obliczenia. To liceum nie jest jakieś super dobre, raczej przeciętne, jednak nie wiem czy w ogóle mam szanse się tam dostać. Tak więc czy warto próbować? Myślałam o technikum jednak tutaj pojawia się kolejny problem - nie potrafię znaleźć kierunku, który by mnie interesował. Jestem zdecydowanie humanistą, jeśli już technikum to jakie? Macie jakieś propozycje? Za złośliwe odpowiedzi z góry dziękuję, nie musicie się fatygować, gdyż pytam zupełnie poważnie.

Gość Emilka.05
Up.

Gość Emilka.05
Czyli nie mogę liczyć na niczyją radę?

Gość qwertyujhfdewer
idz do liceum spokojnie cie wezmą. nie sraj sie na zapas.

Poszukaj innego liceum, jeśli jesteś zdecydowana na dalszą naukę po szkole, jeśli nie to idź to technikum. Ale możesz próbować i tak, przecież Cię to nic nie kosztuje.

Gość qwertyujhfdewer
gorsze tumany sie dostaja ... skoro mowisz ze liceum przecietne. spokojnie sie dostaniesz

Gość Emilka.05
Tak, jestem zdecydowana. W poprzednich latach miałam wyższą średnią, teraz zawaliłam i zdaję sobie z tego sprawę, niestety już za późno, mogę jedynie naciągać ile się da. ;) No nic.. spróbuję, w sumie nie mam nic do stracenia.

Gość Emilka.05
Dlaczego innego Historynko?

Gość Emilka.05
No dobrze, technikum.. ale jakie? Z tym to już mam mega problem, żadne kosmetyczki i fryzjerki mnie nie interesują, mam nieco wyższe ambicje.

Gość Emilka.05
Nic mnie interesującego tak właściwie przewaga : technik fryzjerstwa/fryzjer {? ;)} , Informatyk, geodeta, ekonomista, mechanik itp., Technologii żywienia, kucharz..

Gość Emilka.05
O jeszcze : technik hotelarstwa technik organizacji usług gastronomicznych

Gość o nie kochana
przeciez podanie skladasz do 3 szkół. co za problem sobie wybrac to liceum jako piorytetowe, a pozostale dwa to jakies w zapasie. no i z tego co pamiętam to nie liczy się sredina a konkretne 3 oceny z jakis tam wybranych przedmiotow. aha i moja rada na przyszlosc. lej na wszystko... leć na 2jach i ucz się pilnie na blache przedmiotów do matury.

Gość o nie kochana
ja z perspektywy czasu zaluje, ze w liceum chcialam miec tak wysoka srednia. po co tracic energie dla ucieszenia się babci i schowania swiadectwa do szuflady?