Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klopotek max

czy mozna zajść po owulacji??

Polecane posty

Gość klopotek max

to jak to w końcu jest? jak się kochałam dzień, dwa po owulacji, to zajde w ciąże? bo przecież obserwuje po sluzie to już nie miałam takiego jak trzeba.. raz mówią ze po owulacji sie nie da, bo komórka jajowa zyje 24 godz a raz ze jest szansa po... To jak to jest? ja wiem, że tego sie nie da wiedzieć czy ma się owulacje czy nie, ale mi sie zawsze sprawdza.

Gość sssggh
Po owulacji mozna zajść w ciąze, bo komórka jajowa zyje 24 godz...a kobieta nigdy nie zna dokładnej godzinu owulacjii więc najlepiej przeczekac kilka dni od przypuszczalnej daty jajeczkowania...albo zabezpieczać się prezerwatywami...

za okres płodny uznaje się 3dni po szczycie śluzu i skoku

Przy prawidłowo wyznaczonej III fazie (a więc przede wszystkim pomiary temp.) wieczór 3go dnia wyższych temperatur (o ile skok nastąpił po szczycie śluzu) jest już uważany na początek niepłodności bezwzględnej. Sama obserwacja śluzu nic Ci nie da, bo równie dobrze możesz mieć owulację 2-3 dni po szycie śluzu. Możesz też jej nie mieć, bo organizm się rozmysli :) Także wyznaczanie sobie fazy płodnej tylko na podstawie śluzu, to nadal zabawa w rosyjską ruletkę. Polecam strony: www.npr.pl oraz www.naturalnemetody.fora.pl

Gość kłopotek max
dziekuję bardzo za odpowiedz. to tylko czekac do okresu...

Gość kłopotek max
według kalendarzyka, miałam mieć owulacje 26 maja i chyba tak było bo pare dni przed bolał mnie brzuch i było pełno przezroczystego śluzu.. a dwa dni po był stosunek. i był mały wypadek. trochę się denerwuje. ale czasami organizm płata figle. a i jeszcze jedno pytanie, gdy doszło do zapłodnienia, czy to się jakoś czuje? np. kłucie w boku? może i banalne pytania i nierozsądne ale gdzie się moge o to zapytać:)