Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gadułagaduła

Zamiast kawy

Polecane posty

Gość gadułagaduła

Hej, co mogłabym pić w pracy zamiast kawy? przechodzę na dietę, chce się zdrowiej odżywiać, trochę się poruszać na świeżym powietrzu tylko mi ta kawa nie pasuje :) poza tym moje zęby są coraz bardziej odbarwione :(

Gość ladaco
wode z kranu

A w jakim aspekcie ma to zastąpić kawę? Możesz pić te herbatki zdrowotne pu-erh, soki. Jeśli przyzwyczaiłaś się do kawy rano, to może być Ci ciężko funkcjonować. Są specjalne soki z guaraną, ona też zawiera kofeinę.

Gość jiojo
kawa raz dziennie jest wrecz korzystna przy odchudzaniu, nie popadajmy w paranoje

Gość kawa bez i mleka i
nie posłodzona nie zaszkodzi odchudzaniu. Jezeli chodzi Ci o zastąpienie jej czyms bez kofeiny to plecam wodę minaralna i herbatki ziołowe. Soki z kartonów nie są najlepszym rozwiązaniem,gdyz zazwyczaj dodaje się do nich sporo cukru.

Teraz te dobre soki są bez dodatku cukru. Są też specjalne soki śwież-wyciskane, z marchewki czy jabłka - tam jest stuprocentowa gwarancja naturalności, są bardzo smaczne. Wadą jest cena, ale jak masz sokowirówkę, to własnoręcznie możesz je przygotowywać. Bez takiego sprzętu możesz tarkować marchewkę czy jabłko i wyciskać przez gazę, ale jest z tym trochę roboty.

Gość gadułagaduła
Może i jedna kawa nie zaszkodzi. Ale jednak też nie pomoże, a zęby odbarwia. Poza tym nie mam na celu schudnięcia tylko przejścia na zdrowszy tryb :) Soki będę robić ale to w domu, w pracy raczej się nie doczekam sokowirówki ;] A co ma guaranę?

Gość 744745
Ja też polecam zieloną herbatę. Działa pobudzająco i jest zdrowa. Dobrze jest sobie zrobić taką herbatkę z rana, to dodaje energii. Jeśli kawa służy tobie jako napój pobudzający to oprócz herbaty możesz też łykać magnez. Co do przebarwień to niestety takie są ujemne skutki. Ja też lubię kawę, ale nie pozwolę, żeby moje zęby na tym ucierpiały, dlatego piję kawę przez słomkę. ;) Robię to w domu, także nikt nie widzi, a przynajmniej nie mam przebarwień. Po latach picia kawy zęby stają się naprawdę paskudne, brązowe i później ten brud jest już nie do usunięcia.

Gość fdbgrfn
pobudzajace dzialanie ma biala herbata a poza tym ma jeszcze inne dobroczynne dzialania, to najzdrowsza herbata

Gość 744745
Biała herbata??? Pierwszy raz słyszę, muszę się zainteresować, co to takiego.

Gość 744745
Gdzie można dostać taką białę herbatę? Może jakieś nazwy?

Gość 744745
Działania Białej herbaty Jest to cudowna roślina, która ma dla nas niesamowite lecznicze właściwości. Działa odmładzająco, przez niektórych zwana "eliksirem młodości". Również poprawia krążenie, obniża poziom cholesterolu, wspomaga koncentrację, jest doskonałym napojem orzeźwiającym, redukuje napięcia. Już po wypiciu jednej filiżanki poczujemy się odprężeni, uwolnieni od napięć i stresów. Amerykańscy naukowcy udowodnili że biała herbata ma działania antymutogenne (przeciwdziała powstawaniu nowotworów). Dlatego polecana jest ludziom genetycznie obciążonym chorobą nowotworową. Ponadto zawiera dużą ilość kofeiny, polifenoli i witaminy C. Jest znacznie zdrowsza od kawy, a jej działanie jest zbliżone do kawy. Dzięki zawartym polifenom, chroni przed zawałem serca. Dziennie wypite Trzy, cztery filiżanki herbaty bez cukru, ewentualnie z dodatkiem odtłuszczonego mleka zmniejszą ryzyko zapadania na choroby serca i naczyń krwionośnych. Biała herbata znalazła również swoje zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Dodaje się ją do kosmetyków najwyższej jakości. Działa szczególnie jako środek delikatnie nawilżający i kojący podrażnienia. Zawiera duża ilośc, trzykrotnie większą od innych herbat polifenoli, które są naturalnymi przeciwutleniaczami zwalczającymi wodne rodniki odpowiedzialne za starzenie się.

Gość gadułagaduła
Z tą słomką fajna sprawa :) ale właśnie jak piszesz do domu. W biurze nie przejdzie ;) Tej białej herbaty też spróbuje. A magnez jak działa? bo myślałam że to na koncentracje i ogólnie dla zdrowia.

Gość ja nie pije kawy od 4
miesiecy, kilka dni bylo ciezko chodzilam taka przymulona, ale juz ejst oki, zamiast kawy pije inke z mlekiem, ale nie taka w saszetkach tylko taka hmmm ziarnista czy jakas hehe no taka w proszku :p

Gość ja nie pije kawy od 4
jak mozna pic kawe przez slomke? jaka przyjemnosc jest w piciu goracego napoju przez slomke...chore...

Gość gadułagaduła
No tak z gorą kawą słomka nie będzie dobrym pomysłem,..A w ince są jakieś substancje pobudzające? Jak wpisałam w Google napój z guaraną to wyświetlił mi się Plusssz Up, GreenUp i Antarctica- próbował ktoś? smaczne?

Gość ICCCI
Piłam i często zabieram Plusssz Upa na zajęcia. Smaczny i faktycznie dodaje energii :) Co do Inki to nie wiem jak jest, piłam jak byłam mała:D ale smaczna jest z tego co pamiętam.

Gość anka666621
Ja zamiast kawy piłam napoje energetyczne, no ale maja w sobie tyle cukru, że po 2 miesiącach waga poszła w górę, to sobie darowałam... A potem spróbowałam yerba mate na zimno i dosłownie odleciałam. A na zimno dla tego że ja ogólnie gorących napojów jakoś nie trawię, a kawy zimnej pic nie umiem. A tu macie fajny przepis na zimne yerba mate http://forum.przewodnikmp.pl/post196330.html#p196330

kawa jest zdrowa. ta nierozpuszczalna i raczej pomaga w odchudzaniu jeśli nie słodzisz

Gość parallana
Rozpuszczalna kawa zdrowa? Przeciez to sama chemia. Prawdziwa kawa powinna byc zmielona z ziaren kawy, np z ekspresu. Ja tez bym po prostu pila herbate, najlepiej zielona.

Gość fef;
"Ja zamiast kawy piłam napoje energetyczne, no ale maja w sobie tyle cukru, że po 2 miesiącach waga poszła w górę, to sobie darowałam" A ja piję energetyki, cole, jem tłuste jedzenie, nie uprawiam sportu i mam niedowagę.

Gość inka ineczka
ja pije wszelkiej masci kawy zbozowe lub mieszanki typu: sniadaniowe, o poranku - one zawieraja 10-30% rozpuszczalnek a reszta to zbozowa. a z klasycznych zbozowych to inka (klasyczna, mleczna, czekoladowa, karmelowa), z magnezem, z blonnikiem, anatol, ricorre, jest tez dobra w realu karmelowa zwykla zbozowa w saszetkach;)

Gość unicorn_
możesz poprosić lekarza, aby wypisał ci ze dwa opakowania Gutron'u - jak rano weźmiesz to podwyższy Ci ciśnienie, a tym samym będzie działał jak kaw i nie bedziesz jej już potrzebować pić, dzięki temu odzwyczaisz się od picia kawy

Gość miis-ka
może yerba mate? z racji swoich właściwości pobudzających można ją stosować zamiast kawy i w przeciwieństwie do kawy yerba mate nie uzależnia, poza tym ma wiele korzystnych właściwości - dużo ciekawych informacji znajdziecie na stronie http://yerba-mate.org/

Gość malamilka
Swieze soki jedno-dwudniowe do kupienia w sklepie albo zielona herbate :)

Gość werfdsfz
rozpuszczalna kawa oprócz tego, że jest paskudna nie ma w sobie żadnej chemii... radzę poczytać w jaki sposób jest produkowana, wy tłuki bez szkoły 🖐️

Gość A to peszek...
o tluk cafe sie znalazl napij sie melisy no ci cisnienie zejdzie;)