Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calineczka12345

niespokojny sen noworodka prosze o rady

Polecane posty

mój synek ma półtorej tygodnia juz od 1 dnia życia spi niespokojnie robi miny jakby mu się cos zlego snilo ma bardzo lekki sen marszczy czoło wyciąga sie wręcz drapie po buzi z mina jakby mial zaraz zacząć strasznie płakać mam wrażenie ze nie spi mocnym snem prawie wcale ! karmie piersią i od czasu do zcasu tak 2 razy na dobe daje bebilona po 60ml i wypija calosc co mu możne byc miałyście tak ze swoimi dziećmi?

moze on sie nie najada?bo wydaje mi sie ze najedzony noworodek powinien spac ze 2 h a nie budzic sie co pol godziny niespokojny

Gość drógi drógi fajny jest :D
a dlaczego dokarmiasz? Pediatra zalecił czy wg własnego uznania?

Gość drógi drógi fajny jest :D
Może - jest przegrzany -jest mu za zimno -niewygodnie -ma za scisło pampersa -to czy jest najedzony czy nie mozesz sprawdzic ważąc go, jezeli przybiera na wadze jest ok. Ja bym nie dokarmiała, bez konsultacji z lekarzem. Weź pod uwagę ze dziecko inaczej sspie piers a inczej smoka, dokarmianiem zaburzasz laktacje.

Gość mintaj7d
a moze to poczatki kolki.....:(

Jest wiele rzeczy które mogą być tego przyczyną. Najbardziej prawdopodobne jest to że albo nie najada się albo jest słabo odbity i bąbelki powietrza podchodzą mu do gardła i go wybudzają. Mogą to też być początki kolki ale wtedy raczej by płakał... Może też być nauczony spania u ciebie w ramionach i jak tylko go położysz do łóżeczka to się wybudza bo potrzebuje Twojej bliskości.

Gość koledra
A moze to poprostu odruchy takie nabyte jeszcze w brzuchu.Moj synek strasznie wymachiwal raczkmi podczas snu ale przeszlo.Daj mu jeszcze troszke czasu,dziecko tez musi sie zaaklimatyzowac w nowym swiecie:) on ma dopiero 1,5 tygodnia-to malenstwo.