Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patologiczne małżeństwo brata

Mój brat bije swoją żonę

Polecane posty

Strasznie nie lubię swojej bratowej. Działa mi na nerwy jak nikt w życiu. Początkowo myślała, że mój brat jest dobrą partią i za wszelką cenę chciała go usidlić. W ten sposób powstała atrapa ich małżeństwa. Z czasem zauważyłam, że ona również denerwuje mojego brata, jednakże nigdy się nie spodziewałabym po nim takiego zachowania. Zaczęło się od wyzwisk w jej kierunku, później byłam świadkiem kiedy ją opluł. Ten widok był odrażający. Myślałam, że to był najgorszy czyn do jakiego się posunął, jednak po jakimś czasie dwa razy usłyszałam jak ją uderzył. Bratowa nie ma żadnych śladów, uderzenia były raczej sporadyczne i niezbyt silne, jednak mimo wszystko ten czyn zasługuje na potępienie. Wcześniej myślałam, żeby porozmawiać z bratem na ten temat, ale boję się, że wpadnie w furię i powie, żebym się nie wtrącała. Z bratową nie będę o tym rozmawiać, ponieważ za bardzo mnie drażni, i zapewne jakbym z nią rozmawiała, to doszłabym do wniosku, że jej się należało. Na szczęście nie mają jeszcze dzieci, tylko że wiem, że prędzej czy później się ich doczekają ponieważ są nikłe szanse na rozwód.

Gość ja też będę bić żonę
Każdy facet powinien brać z niego przykład :classic_cool:

Gość ghjkllmn
głupia ta Twoja bratowa,powinna mu zajebac w ryj i by miał nauczke.A możę wy ja bardziej wkurwiacie a ona jest w porządku

Jeżeli to my działamy jej na nerwy (w co nie wątpię). To poco się pchała do naszej rodziny??? Incydent z opluciem był już dawno, były jeszcze szanse aby się wycofać z tego małżeństwa, jednak ona nadal w nim trwała. Teraz jest już za późno....

Gość ike1976
ja tez nie cierpie mojej bratowej ale jak brat jest wobec niej chamski to dostaje zj..by ode mnie Albo zyja jak ludzie albo niech sie rozwioda jak im zle Ale na bójki i wyzwiska nie pozwalam.

Gość malenka555
Ja bym z obydwojgiem pogadala,... bo ja osobiscie bym nie zniosla takiego widoku,... moja opinia jest taka ze facet tylko raz by mnie udezyl,... bym mu oddala a puzniej by zobaczyl walizke,... to co sie dzieje u twojego brata to chore,... pogadaj i sproboj im wytlumaczyc na czym rzecz stoi no ale zaznacz ze robisz to dla ich dobra bo sie troszczysz i martwisz o nich...

od wieków wiadomo że jak sie baby nie bije to jej wątroba gnije :classic_cool:

Coś mi się wydaje, że bratowa pierwszy raz dostała za to bo ona pierwsza go uderzyła. Nie może też wystawić mu walizek, ponieważ mieszka w jego domu, on ma o wiele lepszą pracę itd. Kiedyś straszyła, że się wyprowadzi do rodziców (nawet się spakowała) ale nie wytrwała w tym postanowieniu. Rozmawiałam na ten temat z mamą i ona też jest zaniepokojona zachowaniem brata, może lepiej żeby to ona lepiej z nimi porozmawiała? W końcu jest na pewno większym autorytetem.

Gość brat przeciez był dorosły
jak sie zenil, nikt mu nie kazal.Pchała sie do rodziny, wiec dlatego sie ozenil? No bez jaj. Skoro ma zonę, powinien ja szanowac.Jesli nie wytrzymuje, to sa rozwody. POwiedz mu to. To co robi, jest karalne.

Nie będę opisywać jak doszło do małżeństwa mojego brata, bo to i tak bez znaczenia. Jeżeli chodzi o rozwód, to raczej jest to mało prawdopodobne, ponieważ wtedy ona mogłaby się ubiegać o podział naszego majątku, który należał do naszej rodziny z pokolenia na pokolenie.

Gość asdfg
i by miala racje że upomniala by sie o majatek.Znalazl sobie może głupia babe do bicia i poniżania,macie ja za nic.Mogł sie nie żenic,a nie piprzenie że pchala sie do rodziny.Sama bez bez ślubu w nia nie weszla.Proste.

Gość nie moglaby
rzeczy nabyte przed ślubem a nawet odziedziczone przez jedno z małżonków są majątkiem osobistym i nie podlegają podziałowi w przypadku rozwodu. jeśli go uderzyła to miał święte prawo jej oddać, niech się nauczy że się nie pcha się z łapami do kogoś bezkarnie tylko dlatego że jest kobietą. Nawet dzieci wiedzą że się nie startuje z łapami do silniejszego bo odda. Nie popieram poglądu że kobieta może bić faceta a on nie ma prawa jej oddać.

nie masz racji autorko, bratowa nie miałaby żadnych praw do tego, co stanowiło majatek twojego brata przed ślubem, gdyż to nie wchodzi w skład majątku wspólnego

Tylko, że moi rodzice przepisali majątek po ślubie, a nie przed. Wcześniej nie było żadnych podejrzeń, że mogą wyjść takie okoliczności. Dlatego jego żona może się o to ubiegać.

ale jeżeli zrobili to w formie darowizny, to żona nadal nie ma żadnych praw do niego, bo darowizny również nie wchodzą w skład majatku wspólnego

szczerze powiedziawszy to nie znam szczegółów sprawy majątkowej. Jednak wiem, że na pewno ona może się ubiegać. Kiedy rozmawiałam na ten temat z mamą, to ona właśnie to powiedziała. Dodała, że nie chce też aby to przeszło na jakiś obcych ludzi i skoro brat był taki pochopny z tym ślubem to niech teraz w nim trwa. Ewentualnie można z nimi jakoś porozmawiać, aby ich stosunki wyglądały po ludzku, jednak ani ja ani mama nie mamy na to odwagi.

po pierwsze, wydaje mi sie,że to była darowizna, bo wtedy nie płaci sie podatku, więc lepiej sprawdzcie, a po drugie idzcie do prawnika, on wam dokładnie wszystko wyjaśni, bo ja nie znam szczegółów sprawy, więc ciężko coś doradzać

Rodzice się na tym znają więc na pewno wiedzą co mówią, i skoro mama powiedziała, że bratowa może się ubiegać o majątek to zapewne tak jest.

w takim razie mam pytanie, na kogo przepisali? tylko na brata czy na oboje?

bulwersujące jest zachowanie Twojego brata, dziwię się również, że Wasza matka wiedząc co się dzieje nie porozmawia z nim, a chyba nie tak go wychowała? A ile braciszek ma lat, 20?

Pewnie na oboje skoro mówią, że ona może się ubiegać. W każdym bądź razie kiedy toczyła się sprawa przepisania, to jeździli tam zarówno brat i bratowa.

Gość prawdziwy chłop jak nie bije
konia, czyli kutasa, to bije żonę, tak stanowi prawo kanoniczne chrześcijaństwa i islamu. Amen dupa i bomba. sruuuuuuuuu

Gość do;nie moglaby masz racje!
jeśli go uderzyła to miał święte prawo jej oddać,niech się nauczy że się nie pcha się z łapami do kogoś bezkarnie tylko dlatego że jest kobietą.Nawet dzieci wiedzą że się nie startuje z łapami do silniejszego bo odda.Nie popieram poglądu że kobieta może bić faceta a on nie ma prawa jej oddać.

bzdurcia, myślisz że prawnik pomógłby w tej sytuacji? Ich małżeństwo trwa dopiero 2 lata, może to pozytywnie przyczynić się do sprawy?

Gość Pani Deep zakochana
a co to za związek? jesli ktos zdradza..uderzy...to widac ze stracił szacunek do tej osoby.. a tam gdzie nie ma szacunku nie ma juz związku...

dobry prawnik zawsze pomoże :) ich staż małżeński nie ma tu nic do rzeczy, tylko forma w jakiej majątek znalazł się w rękach twojego brata,dlatego tak cie pytam o tą darowiznę, bo to można zawsze odwołać nawet jakby na twoją bratową też było

bzdurcia, bardzo dziękuję za radę i mam nadzieję, że jednak pomoże :)