Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepkojonamamas

dzisiaj pierwszy raz

Polecane posty

Gość zaniepkojonamamas

zostawilam malą z tesciową ,bo moja mama nie mogla ,moze nie pierwszy raz ale pierwszy raz na tak długo czyli 5 godzin .Kobieta ma 56 lat jest w dobrej formie fizycznej ,zadbana ,sympatyczna babka... ale niestety niechetnie przyszla popilnowac moja 3 letnia corke widac to bylo ,a jak wrocilismy to spytalam sie czy fajnie jest zostac z mala a ona powiedziala "To nie dla mnie ,zajmowanie sie dzieckiem to strasznie nudne zajecie"stwierdzilam ze juz nigdy nie zostawie mala z tesciowa a moj maz oczywiscie ja bronil " ze nie wszyscy lubia dzieci ,ale skoro nie lubi to po co mam ja unieszczesliwiac i zostawiac z mala na sile?" on sie uparl ze bedzie jego matka raz w miesiacu jak bedziemy jechac na zakupy przychodzic ja nie chce...czy mam prawo miec takie zdanie?

Gość zaniepkojonamamas
no mowila ze nudzila sie tymi ciaglymi zabawami ze to takie nudne i czlowiek sie uwstecznia... wy byscie po takich slowach braly pod uwage opieke takiej niechetnej tesciowej do dziecka?

Gość ewewwew
Nie, tylko w sytuacji bez wyjścia

Pierwszy raz poprosiłam moją teściową o pomoc jak dziecko miał prawie 2 lata .Musiałam pilnie wyjśc do banku,lał deszcz,zajęłoby mi to max 30 minut.Teściowa stwierdziła " Boże to ja będę musiała ciągle pilnować telewizor by dziecko mi nie popsuło ":o Łaski bez :D ubrałam dziecko i poszłam z nim. Drugi raz prosiłam (z przymusu) jak dziecko miało przeszło 3 lata. Moja mama miała złamaną nogę,dopiero co wyszła ze szpitala.Mąz po operacji w innym mieście chciałam być przy nim,przy jej synu.Kiedy poprosiłam ją o pomoc kręciła nosem(o wyjeździe do szpitala poinformowałam ją tydzień temu) ,dopiero mąz jak przedzwonił zgodziła się.....tylko przez nastepny rok to musiałam jej za to dziękować i wogóle ciągle słuchałam jak się namęczyła przez 5 godzin. Trzeciego razu nie będzie ;) Zawsze wychodzę założenia że jak ktoś ma zając się dzieckiem z przymusu to lepiej wcale :D Nie ważne jest jakie pokrewieństwo nas łączy ;)