Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alicja79

Ksiazka w prezencie dla Mlodej Pary-jaka?

Polecane posty

Kwiaty zwiedna..Po pieniadzach nic nie zostanie..Pomyslalam by dodatkowo dac Mlodym jakas ksiazke...album... Jak myslicie?jaka tematyke wybrac?moze macie jakies propozycje za ktore bede Wam bardzo wdzieczna:)

Może coś związanego z zainteresowaniami młodych? Nie wiem, może lubią jazdę na rowerze albo Tatry. Taki osobisty prezent na pewno sprawi im większą przyjemność.

Gość taka jedna dziołka
zgadzam się z Miarka. jeżeli to znajomi/rodzina, to moze się orientujesz albo mozesz się kogos podpytac :) Ja osobiscie byłabym wniebowzięta z jakiegos albumu o zwierzakach albo historycznego :P

Gość ktostostos
Książka kucharska - wielka, gruba, z pięknymi ilustracjami;)

Gość marakeshka
Jeżeli lubią podróżować to może jakiś fajny przewodnik?

Gość oczywiście że
ksiązka kucharska- ja po cichu na nia licze

Gość kamasutrę
na pewno przyda się młodym :D

Gość omg good luck
uwielbiam gotowac wiec ksiazka kucharska bylaby swietnym prezentem, zwlaszcza jesli bylaby to np kuchnia wloska lub chinska :D jesli wiesz ze para chce miec dzieci to mozesz im kupic ksiazke na temat ciazy i opieki nad maluchem. poza tym wiadomo - ksiazki o ich hobby lub zawsze przydatna kamasutra :D

Myślę, że najbardziej praktyczna jest książka kucharska, tym bardziej, że jest w tej chwili duży wybór, od typu 360 dań polskich po Pascala czy innych znanych z gotowania na ekranie. Poza tym, jak para nie jest zbyt konserwatywana to możesz podarować kamasutrę albo jakiś poradnik typu: jak być dobrym mężem/żoną... Skłaniałabym się ku jakiś poradnikom ewentualnie przewodnikom, jeśli PM lubi podróżować.

Gość może jeszcze ktos się wypowie

Gość ruda mysza
Zdecydowanie coś, co trafia w zainteresowania młodych. Albumów jest tak wiele i tak tematycznie zróżnicowanych, że nie powinnaś mieć problemu, jeżeli oczywiście troche znasz młodych :) Dla mnie i mojego partnera idealny byłby album o ptakach... i chcę prosić gości, żeby zamiast kwiatów przynieśli właśnie książki, ciekawe filmy, albo płyty.

zdaj się na zainteresowania młodych-czy lubią czytac,co czytają. ja ucieszyłabym się z ładnego albumu na zdjęcia. ale z książki bardziej-czytam książki o tematyce narkomanii,problemów społecznych,alkoholizmu. ucieszyłabym się z porządnej grubaśnej książki nt biologii.medycyny :D kryminalistyki.. nikt z gości nie dał mi książki ale z ręczników frotowych też się cieszę :)

co do książki kucharskiej-polecam Nigella Lawson ''Nigella ekspresowo'' dostałam na urodziny. przepisy na drinki,ciasta,desery czy obiady.dużo zdjęc,przepisów,wszystko ładnie rozpisane. swojego czasu po ślubie tworzyłam swoją książkę pt ''gotowanie dla debili'' (bo nie umiałam gotowac..) zaczynając przepis od ''wyciągnąc garnek z szafki,nalac wody do połowy'' :D teraz idzie mi zdecydowanie lepiej,męża jeszcze nie otrułam :D

Gość o rany czytam i......
no niezła kultura na tym forum :O

no niestety tak bywa :O trzeba nad tym ubolewać ze niektórzy nie potrafią wyjść z rynsztoka :O ale ale ta wulgarna pomarancza zle nie pisze !!! Bo niestety ale ksiązka nie jest dobrym wyborem bo ucieszy jednego z małzonków a drugiego pewnie nie no chyba ze jest to małzenstwo Gucwińskich a ich zapatrywania na hobby, literature sa podobne ;)

my chcieliśmy właśnie ksiażki ale nie sugerowalismy tytułów bo dopiero wprowadzilismy sie i zadnej nie mielismy, dostalismy różne: kucharskie, podróżnicze, atlasy,przyrodnicze, przewodniki, opowiadania, jakies bestsellery, klasyka, kryminaly, albumy na nową droge życia i JEDNĄ książkę na temat ciąży i macierzyństwa, która przydała mi sie do tej pory najbardziej, wiec jesli mialabym ja komus jakąs książke kupic to taką związaną z ciążą, macierzyństwem, czy wychowaniem. Do nich sie wraca najczęsciej.

Gość kup ksiązkę
"Kultowe modele aut od 1980 r-2009 " świetny album z niezłymi fotami.Młodzi sie ucieszą Panna Młoda będzie wniebowzięta i szczęśliwa, zobaczysz

pomarańczko są inne słowa :P a do autorki-książka to fajny pomysł ale musisz znac zainteresowania młodych-np.samochody,podróże,gotowanie,lotnictwo,historia..jest masa książek na wszelkie tematy ale i druga masa tematów. ja mogę podpowiedziec jedynie to,że jeśli młodzi lubią czytac-książka będzie w sam raz.ale niestety nie powiem ci jakie mają zainteresowania-to ty już musisz się dowiedziec :)

Gość warszawiak_8998282
z a j e b i s t a

Gość PMsierpniowa
kup ksiązkę "Kultowe modele aut od 1980 r-2009 " świetny album z niezłymi fotami.Młodzi sie ucieszą Panna Młoda będzie wniebowzięta i szczęśliwa, zobaczysz" Ja tam bym była :P

Kamasutrę im kup. Młodzi przecież to niech sobie pofiglują!!! Tylko nie w kościele nie w kościele!!!!

rzeczywiście najlepiej sprawdzi się jakaś fotoksiążka, książka kucharska. Jednak ciężko trafić z prezentem w gust Pary Młodej. A może podaruj im dobre, włoskie wino i do tego np. bon podarunkowy z empiku?

Gość gość
Ja bym się ucieszyła z książki o gotowaniu bo uwielbiam gotować i sprawia mi to wielka frajdę :) Jednak już wypieki mnie nie kręcą, wiec trzeba znać dobrze osobę której się książkę podaruje :)

Gość janek

a może fajna książka z przepisami na serniki - http://www.psychoskok.pl/produkt/serniki-slodkie-wytrawne/

mi się podoba