Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezorientowana_003

jak wyrobić... krok po kroku!!!

Polecane posty

Gość niezorientowana_003

proszę powiedzcie mi jak wyrobic na własną ręke książeczkę sanepidowską???

Jak to: na własną rękę? Nie możesz tego robić za kogoś... - Jedziesz do siedziby Sanepid-u (poszukaj w google gdzie jest w Twojej okolicy) - Pytasz panią w okienku "informacja" lub "badania" gdzie się robi badania do książeczki - Idziesz do odpowiedniego okienka, bierzesz 3 pojemniczki na próbki do badania - przez 3 dni chodzisz do SANEPIDU-u z próbkami do badań (wybacz, ale nie będę tu opisywać jak się "próbki" zdobywa) - kupujesz w księgarni książeczkę zdrowia pracownika, uzupełniasz dane, lepiej danych pracodawcy nie wpisywać - czekasz ok. 2 tyg. (zależy ile Ci w SANEPID-zie powiedzą) i odbierasz wyniku badań (wpis i/lub pieczątka) - Idziesz do lekarza od medycyny pracy i prosisz o potwierdzenie zdolności do pracy Nie mam pojęcia ile teraz jedno i drugie kosztuje.

Gość u mnie się nie dostaje
słoiczków na próbki kału, tylko pobiera na miejscu - dostaje taki wacik (jak do uszu), pojemniczek (taką probówkę) i za parawanik. Poza tym wszystko tak samo. Wymazy kosztują ok 100 zł (niecałe, może 80), za wpis lekarza do książeczki - 30 zł (chore).

Gość u mnie się nie dostaje
I jeszcze - nie trzeba czekać 2 tygodni, tylko wyniki są na 4 dzień. Ale może być, że w różnych miastach jest różnie i ceny też są różne.

Gość niezorientowana_003
nie no sama chce dla siebie ją zrobić bo za msc mam szanse na dobra prace ale musze już posiadac to książeczkę zeby miec szanse otrzymac te prace i musze książeczke sama zrobić a nie z zakładu pracy

Gość niezorientowana_003
ok juz oddalam kubeczki na posiew krew zrobilam i klatke tez no i jest taka sytuacja ze juz jutro na 11 mam spotkanie z lekarzem zakladu pracy a książeczki nie mam :O i niewiem co to bedzie prace zaczynam dopiero w poniedzialek za tydzien do tego czasu juz bede miec wszystko a czy lekarz wpisuje wynik badania krwi i klatki do tej książeczki czy tylko Wynik posiewu??