Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Błękitna_temperówka

Avon-co polecacie,co odradzacie?

Polecane posty

Gość gość
Ja z Avonu wypróbowałam praktycznie wszystkie rodzaje kosmetyków. Nie pasują mi ich szampony i inne produkty do włosów, miałam po nich łupież. Nie odpowiadają mi również ich kremy do twarzy, wolę kremy firmy Ziaja, są odpowiedniejsze dla mojej cery, Kremy do rąk czy stóp są całkiem ok, ale ja wolę Garniera. Lakiery do paznokci też są ok., ale uważam, że głupotą jest wydawanie 10 lub więcej złotych na buteleczkę lakieru, skoro w drogerii lakier o takiej samej trwałości kupię za 6 - 7 złotych. Bo mimo obietnic, wcale nie jest trwalszy niż taki z drogerii. Na temat błyszczyków, pomadek i cieni to się nie wypowiem, bo nie używam. Jeśli idzie o podkłady, pudry, to te z serii LUXE, co do perełek brązujących, to też są super, ktoś pytał jak je nakładać, odpowiadam, pędzlem i nie mówcie, że się nie da ! Uwielbiam też ich konturówki do oczu, chociaż przed zamówieniem raczej poproście konsultantkę, aby wam pokazała jaki kolor kredka ma w rzeczywistości, bo niestety, to co jest namalowane w katalogu, nie zawsze tak wygląda w rzeczywistości, bo możecie się rozczarować, tak jak ja ostatnio. Zamówiłam sobie wysuwaną konturówkę do oczu w kolorze ślwkowy fiolet, a co dostałam ? Niestety, koło fioletu to nawet nie leżało, kredka okazała się być brązowa, oczywiście, nie kupiłam jej, bo brązowej nie zamawiałam. Ale niebieska i zielona są super ! Podobnie z perfumami, trzeba sobie powąchać próbki, bo to miejsce w katalogu , które można potrzeć i powąchać, to niestety niewiele ma wspólnego z rzeczywistością. Ale perfumy kupuję i polecam. Podobnie żele do kąpieli (zwłaszcza w cenach promocyjnych). A produkty do opalania ? Dla mnie rewelacja! Olejek do opalania, obojętnie, czy opalałam się nad morzem, nad jeziorem, czy na swojej działce, dał oczekiwany efekt, a jeszcze jak potem dałam balsam podkreślający opaleniznę to miałam efekt ŁAŁ !

Gość gość
Z avonu zdecydowanie polecam mgiełki wszystkie zapachy, są świetne utrzymują się przez dłuższy czas.

Gość gość
Zdecydowanie polecam perfumy Little Black Lace Dress. Jedne z najlepszych perfum można je kupić na allegro za około 40 zł. Jest to super cena jak za takie perfumy natomiast odradzam kremy nie przypadły mi do gustu.

Gość gość
odradzam.wszystko,Testowane na zwierzetach.Dla ludzi wrażliwych na krzywdę czworonogów te kosmetyki odpadają,mimo że niektóre sa naprawde super to przez to testowanie w zyciu juz nie kupie

Gość gość
Pamieta ktos dezodorant o zapachu Bzu taki fioletowy maly? Juz go nie ma a pachnial cudownie!

Gość gość
Słabe Mlm owe zdzierstwa.

Gość gość
woda Touday , przepiękna i trwała, cienie do powiek w kremie super kolory i trwalość

Gość gość
ja polecam błyszczyki, mega wydajne i pieknie wyglądają na ustach, nie polecam szamponów.

Gość gość
Potwierdzam opinię przedmówczyni. Ja osobiście lubię zapachy z Avonu, ale niestety są one niezbyt trwałe, damskie może i tak, ale jak kupiłam męskie perfumy mojemu facetowi, to owszem, podobały mu się , ale stwierdził, że krótko pachną, że szybko wietrzeją... Szampony też mi nie służą, ale produkty do opalania są bardzo dobre, jak dla mojej skóry...

Gość gość
odradzam balsam avon care. Ja mam magnoliowy. To nie balsam tylko tak naprawdę mleczko rzadkie niemal jak mleko, ale napisane jest, że to balsam. Coraz coś wyleję na podłogę i dużo się marnuje.

Gość gość
A ja powiem tak, używałam kosmetyków avonu w latach 2006 - 2008, potem stwierdziłam, że jakoś mi te kosmetyki "nie leżą" i przestałam zamawiać. Jakieś 5 lat temu przeprowadziłam się do innego miasta, nawiązałam znajomości i jedna z koleżanek jest konsultantką. Zamówiłam kilka kosmetyków i... zamawiam wciąż. Uwielbiam niektóre perfumy, ale każdy sobie musi wybrać jaki mu odpowiada. Nie używam jednak ich szamponów i odżywek do włosów- nie służą moim włosom, używam szamponu poleconego przez fryzjerkę - Kalos, dla moich włosów - rewelacja. Avon ma super kosmetyki do opalania i po opalaniu- , samoopalaczy nie używam. Podobają mi się lakiery do paznokci i kolorowe kredki do oczu, innych kolorowych kosmetyków nie używam... Generalnie każdy musi sobie wypróbować co komu pasuje. Biżuterię też zamawiam.