Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i mamy takiee

coraz wiecej widze otyłych maluszków

Polecane posty

Gość i mamy takiee

..smutne to

Gość no niestety - otylość
jest chorobą cywilizacyjną i niestety dotyczy wszystkich grup wiekowych...

Gość zardzewiała ropucha
pochwała mleka modyfikowanego! na dobry początek! :o

Gość i mamy takiee
ale naqwet takie całkiem male maluszki juz widac ze sporą nadwagą przeciez to jest okropne

Gość podstawka pod browar
taaa, a w późniejszym życiu non stop komputer, gry - to jedyne zajęcie dziecka. Zero ruchu i zarazem stały tekst mamuś "nie biegaj bo się spocisz" :P

Gość moja corciaaa ma 2 lata
i wazy ok 13-13,5 kg-wyglada zdrowo, jest w sam raz. pewnego razu pojechalam do kumpeli, ktora ma syna tydzien mlodszego od mojej malej-jest ok. 1 kg lzejszy, chudziutki i niższy odrobine. nagle wpada w odwiedziny matka kumpeli i zaczyna porownywac nasze dzieci-ze jej biedny wnuczek taka chudzina przy mojej malej, ze kumpela ma dac go jej na wychowanie-to juz go utuczy, ze najchetniej co chwile by mu wtykala jedzenie do buzi itd. masakra.

Gość małe dzieci są otyłe bo
- mamy wciskaja im od najmłodszych lat soki i słodycze - zamiast przyzwyczajać dziecko do kuchni bogatej w warzywa, owoce, ryby i chude mięso na poczatku daja mu słoiczki i to jeszcze tylko takie które lubi. A potem, gdy dziecko jest starsze i okaże się że dziecko nie lubi gotowanej marchewki czy groszku to po prostu mu się tego nie daje według zasady że maluch je to co lubi. W ten sposób na jego stole lądują paróweczki, fyteczki, kluseczki itp. - sadzają dzieci przed TV a same siedzą przy komputerze zamiast wziąć dziecko na spacer - karmią dzieci fast foodami - same czętso nie gutują i źle się odżywiają dając zły przykład dziecku

moja 3 latka waży 18 kg... druga 16 kg... nie dostaja słodyczy i słodkich soków, na kolacje owoce, jogurt itd... swego czasu mięso i wedliny chowaliśmy w worki w lodówce - masakra. są mocnej budowy po tacie... chyba będą miały pradyspozycje do pchania młotem - niestety,

to wszystko przez fast foody.... i przez mamy, które nie mają czasu ugotować dziecku normalnego, zdrowego obiadu...

Gość czy ja wiem!65
mojej siostry syn ma 14 lat , i je non stop pizze i te twistery z kfc popija colą i jest chudy jsk patyk.Ja jak bym sie tak odzywiala jak on to bym juz miala nadwage- ma taką przemiane materii i nigdy nie przytyje

Gość bhdsvuhZX c
a mój ma 4 miesiace i waży 8200 i co mam się pociąć, nie je fastfoodów,

Gość ale z niego ćwok
nie martw się mamo 4miesięcznika, jeśli karmisz piersią, to dla takich piersiowych dzieic nie ma limitów przybierania na wadze. Nie obowiązuje ich to po prostu, bo tłuszczyk powstały z mleka kobiecego jest szybko gubiony, kiedy dziecko zaczyna raczkować a potem chodzić. Inaczej jest w przypadku dzieci butelkowych.

Gość ale z niego ćwok
ja mam inny problem, mj syn od zawsze był niejadkiem, tylko pierś go interesowała. Teraz ma ponad 2 lata i nie przekracza 13 kg. Jego dzienne menu wygląda tak: kromka suchego chleba, jogurt i około litr płynów, woda/sok. lekarze każą się nie martwić, nie panikować a on po prostu koszmarnie mało je i jest chudziną z żebrami na wierzchu, chociaż my z mężem mamy nadwagę. Nie chce niczego jesć, już mam za sobą przeróżne sposoby postępowania z nim i nic.

Gość agussssska
nie zgodze sie do konca z tym karmieniem piersia ze wtedy dziecko szczuplutkie i wszystko zgudbi...poniewaz siostra ma meza ma 3latnie dziecko i karmila piersia ok 1,5 roku...maly ma teraz 3 latka i jest grubiutki i sie we wszystkie spodnie brzuch mu nie miesci wiec to nie wina fast foodow, jedzenie mu chowaja.. a tesciowa kiedys ja jadlam cukierki m&m na to ze maly to taka cala paczke potrafi zjesc :( faktycznie powod do radosci u babci :(

Gość agussssska
sorki mialo byc siostra meza

Gość agussssska
ale z niego ćwok jak lekarze nie kaza sie martwic to dobrze :) to chyba lepiej ze po was nie odziedziczyl wagi tylko jest szczuplutki ja rowniez bylam niejadkiem jako dziecko nic tylko chleb z pomidorem :)

Gość ale z niego ćwok
wiesz to niedobrze, ze nie je, bo uboga i skąpa dieta prowadzi do niedoborów składników pokarmowych, musi niestety przyjmowac suplementy, typu tran, witaminy, bo morfologię ma nie bardzo, kiedy nie dostaje. A o wagę dzieci "piersiowych" zapytaj pediatrę, każdy ci to powie. Ja jestem obstukana w temacie, bo mieliśmy z małym problemy zdrowotne i różnych lekarzy odwiedzaliśmy i każdy na temat dużej wagi urodzeniowej małego mowił to samo. A zaznaczam, że w wieku 3 tygodni na siatce centylowej był z wagą jak półroczniak.

Gość ale z niego ćwok
tfu, nie duzej wagi urodzeniowej, a 'w wieku niemowlęcym' miało być

Gość miesiiiejka
ja karmię mojego 9 miesięcznika słoiczkami. Maly ma alergię pokarmową.Dodam że długo karmiłam go piersią przez to. Tylko, że jak ja mu coś gotuję to on nie chce tego jesc (?), wypluwa, bawi się, a jak zrobię mięso (królik, indyk) to zawsze kończy się to bólem brzucha. Cieszę się że chociaż te sklepowe słoiki je (wiem że to nie jest dobre rozwiązanie). Lekarz też nie umie nam pomóc. Naprawdę co chwila cos mu gotuje,to podtykam różne rzeczy żeby próbował. ALe banan be, różne odmiany jabłek, gruszek be. Avocado czasem jeszcze tak. To jego marudzenie porpostu mnie wykańcza,staję dosłownie na głowie,a i tak od rodziny mi się obrywa że to przez mnie taki marudny. Pomocy co do cholery robię nie tak!!!!

Gość ale z niego ćwok
ja miałąm tak samo, 2 rodzaje słoiczków tylko jadł. NIc nie chciał, a gimnastykowałam się okropnie, łącznie ze staniem na głowie. Do dziś nie je podstawowych produktów, z owoców tylko pomarańcze i mandarynki. Chleb, makaron z pomidorowej i marchew z tejże zupy, ryba, cukinia panierowana, pierś kurczaka, ale też musi być panierowana, czasem jogurt i frytki też lubi. Część z tych produktów ja mu podaję, bo inaczej nie ruszy.I to by było tyle co on je w wieku 2 lata 3 miesiace.

Gość ale z niego ćwok
asiaczek ja nie zaprzeczam, ze tyje się od fast foodów, mówię tylko, że tłuszcz powstały w wieku niemowlęcym z pokarmu matki jest potem szybko tracony. Najlepszym przykładem moje dziecko;-)

Gość miesiiiejka
właśnie tego się obawiam że będzie niezłym marudą w przyszłości jeśli chodzi o jedzenie.daje mu coś do jedzenia, nie chce, za 2 minuty już chce.Lubi papki, a jak są już grudki to nie chce, i zawsze karminie jego jest z przebojami:( Ale jest tak że ludzie uważają że grube dziecko to zdrowe dziecko. Mi na przykłąd "baby" w rodzinie mówiły, że mój synek chyba niedokarmiony tą moją piersią, a mleko moje mało wartościowe bo mały jest drobny . Tylko, że lekarz mówił, że dziecko w srodku się mieści siatki i ładnyj est i zgrabny. teraz jest dużo grubych dizci, wczoraj byłam w parku, 5-4 latki zero figury, nogi jak wałki, tyłki szerokie,tłuszcz się wylewa bokami.w łapie pączek, wata cukrowa.smutne...

Gość mammusia zdrowo karmiaca
bo Polskie matki za podstwe diety niemowlaka uwazaja kaszki slodka mleczno-owocowez warzyw to glownie marchewka i ziemniak i to xo 2 godziny!! do picia slodkie soki i herbatki, matki dzieci o normalnej wadze zakladaja topik o niejadkach i wymieniaja sie radami jak dziecku wcisnac jedzenie a matki ktore karmia dziekco co 4-5 godizn, nie lataja za nim z soczkieme czy lyzeczka z jedzeniem uznawane sa za wyrodne!