Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZdenerwowanaStrasznie

Czy to chore serce...?

Polecane posty

Witam. Mam pytanie i prosze was o pomoc a moze ktos z was sie nawet na tym zna. Moj chlopak od jakiegos czasu przeszedl na diete by przybrac troche na masie, cwiczy regularnie, podnosi ciezary itd... Pojawily sie u niego silne bole w klatce piersiowej, dretwieje mu lewa reka, ma dusznosci, nagle ataki klucia serca pojawiajace sie stad ni z owad :( Szukalam na necie o tym i wszedzie pisze ze to prawdopodobnie moze byc zawal serca bo takie sa objawy :( moze tez to byc nerwica serca :( ja nie chce w to wierzyc :( na dodatek jest nie ubezpieczony i wizyta w szpitalu czy jakiej kolwiek poradni odpada :( zapisal sie na wizyte do prywatnego kardiologa ale na wizyte musi czekac :( Jestem zalamana i nie wiem jak moge mu pomoc :( juz szukam lekarzy ktorzy go przyjma nawet dzis. Nie chce by cos mu sie stalo :( Poradzcie cos prosze :( Z gory dziekuje

No nikt mi nic nie poradzi ? :( Ludzie...!! Pomocy no :(

Gość krisXX
czesc. czytalem kiedys ksiazke o takim chlopaku, ktory od jakiegos czasu zaczal intensywnie cwiczyc. mial identyczne objawy, ale po krotkim czasie mu sie pogorszylo, np. mial tak silne bole, ze nie mogl podniesc sie z lozka, mial wrazenie, ze umiera. okazalo sie, ze przez intensywne cwiczenia ujawnila sie choroba serca. niech twoj chlopak KONIECZNIE zaprzestanie cwiczen az do wizyty lekarza, bo to sie moze naprawde zle skonczyc. Dobrze, ze szukasz lekarza, jak naprawde zle sie czuje, niech nie czeka. Dlaczego szpital odpada? Jesli jest zagrozenie zycia, musza przeciez przyjac. Zawsze mozecie troche naciagnac, powiedziec ze baliscie sie ze to zawal serca czy cos. A co z nim jest teraz? Ma te wszystkie objawy, które wypisalas?

Gość %&%$%$%$
Do lekarza, czym predzej ! To dretwienie lewej reki mnie niepokoi...bo inne objawy pasuja do nerwicy serca...dieta, wysilek fizyczny mogly ja spowodowac. Lekarzem jednak nie jestem.

Gość taaaaaaaayhy
jasne, twoj chlopak koksy sobie wbija ;/ i daje Ci 10000% gwarancji! moj robil dokladnie to samo, identyczne objawy, az sie w koncu przyznal bo zauwazylam ze cos za szybko rosnie!

Gość taaaaaaaayhy
gwarantuje Ci po prostu. az sie smiac sama do siebie wlasnie zaczelam. ma po prostu identyczne objawy. moj w dodatku spiac u mnie potrafil sie budzic caly spocony w nocy tak mu serducho lomotalo, posciel normalnie byla cala mokra jak recznik po kapieli!

Gość orka luna
No to witaj w klubie.Mnie w klatce pokluwa od ok 4-5 lat.Ale dopiero jak zmienilam nawyki zywieniowe na zdrowsze to zaczely sie gorsze ataki.Nawyki zmienilam bo lekarz mnie ochrzanil ze w wynikach badan za duzo "zlych tluszczow" mialam.Jem naprawde duzo warzyw i owocow,unikam miesa,kielbas i innych tlustych.Wszystko jak juz to na oliwie z oliwek.Ostatnin plywalam w morzu i ledwo doplynelam do brzegu bo zlapal mnie bol w klatce

Teraz ma nagle ataki serca. Dzis caly dzien lezal w lozku wolal z niego nie wychodzic. Nie on koksow sobie nie wbija jestem tego pewna zreszta mowil mi ze nic z tych rzeczy i wierze mu bo mam zaufanie do niego. Kurcze no :( nie chce zeby cos mu sie stalo :( szukamy lekarzy ale zaden nie przyjmnie go natychmiast :( trzeba czekac pare dni czasem i miesiecy na taka wizyte :( Moze wiecie gdzie w Katowicach jest dobry kardiolog prywatny ? Lub w okolicach Katowic ?

Gość scenarzysta
ciekawą historię można wymyśleć i zapisać na taśmie filmowej p.t. 'anorektyczka i koksiarz' , tego jeszcze nie było :)

Gość taaaaaaaayhy
chce Ci zaimponowac ze niby sie wyrobi tak bez dodatkow,a to g prawda tak na dobra sprawe. powaznie mowie ze na 100000% wbija koksy.

Gość scenarzysta
Kornelia Marek również wszystkim przysięgała na własną błonę dziewiczą, że niczego nie łykała i nikt jej nie uwierzył :)

Gość orka luna
od strony mamy w rodzinie kazdy na zawal umieral,a ojciec ma jakas wade serca wiec nie wiem.Mieszkam za granica i na lekarza mnie nie stac.

Moj chlopak ma wlasnie problemy ze spaniem :( jak juz zasnie to budzi sie po 3 lub 4 godzinach i juz nie umie zasnac :( tez sie czesto poci :(

Gość mii
Czy w Olkuszu tez Ci pasuje kardiolog???

Gość krisXX
ale dlaczego nie chcesz zabrac go do tego szpitala? MUSZA przyjac jak jest z nim tak zle, ze nawet nie wstal dzisiaj z lozka :O

DO scenarzysta wez uspokoj hormony i lepiej cos poradz a sie nie wysmiewaj cieciu zasrany ! Ciekawe co ty bys zrobil jak by to tobie serducho wysiadalo tepaku !!

Gość taaaaaaaayhy
heh widzisz, sama sobie zaprzeczasz. wszystkie objawy sie zgadzaja, wiadomo ze chlopak sie nie przyzna bo dla niego to mimo wszystko lipa, a chce sie pokazac z jak najlepszej strony. moj juz przestal na szczescie bo robilo mu sie coraz gorzej, teraz ma lep poryty jak niewiadomo co pomimo tego ze od roku juz tego gowna nie bierze.

Troche blizej jak by bylo mozna. Do szpitala moga go nie przyjac bo nie ma ubezpieczenia :( A szpital chyba bylby najlepszy :(

a dlaczego on nie ma ubezpieczenia??? jak mozna nie miec ubezpieczenia??? jak cos mu sie stanie to za pobyt w szpitalu mozecie sie nie wyplacic do konca zycia!! macie tyle pieniedzy? bo na wizycie prywatnie u kardiologa sie nie skonczy. trzeba bedzie robic podejrzewam mase badan i beda na pewno kolejne wizyty. a i ja tez obstawiam ze cos bierze. jakby mial chore serce to by mu sie to "objawilo" nawet podczas biegu do przystanku :o

jesli przyjedzie po niego karetka to go szpital przyjmie na bank, albo jak pojdziecie na ostry dyżur, ale potem wystawia pokazny rachunek :D a czemu on sie nie moze najzywczajniej w swiecie ubezpieczyć??? i czemu tego ubezpieczenia nie ma??

Gość mii
ojjj To nie pomogę:(

DO taaaaaaaayhy A co ty zrobilas jak sie dowiedzialas ze koksy wbija ? Z tego co wiem to moj to tylko na diete przeszedl i cwiczenia regularne. Ooo, zanim nie zaczal cwiczyc, zadnej diety nie mia,l tez mial takie ataki jak sie denerwowal :( glownie przeze mnie :( wiec juz nie wiadomo czy to nerwica czy zawal czy przez te cwiczenia :(

a ile on ma lat??? jak 20 pare to raczej zaden zawał... no i ponawiam, czemu on jest taki nieodpowiedzialny, ze nie ma ubezpieczenia?

DO Husky Mowil mi sto razy dlaczego nie jest ubezpieczony ale nie pamietam dokladnie wiec nie napisze bo nie chce czegos przekrecic. Ale napewno nie jest ubezpieczony, dlatego bo mu sie nie chcialo napewno nie. Znacznie inna i powazniejsza sprawa.

to niech sie ubezpieczy i idzie do lekarza. proste. wystarczy, ze sie zarejestruje w urzędzie pracy jak nie pracuje, albo pracuje na czarno..

No ma 20 pare lat...A dlaczego to nie zawal jak ma ponad 20 lat ? Znam chlopaka co w wieku 18 lat mial zawal i przeszczep serca...

Gość taaaaaaaayhy
moj tak samo, dietka, cwiczenia, silka itp. co zrobilam? opie.rdolilam i zrownalam rowno z gleba! cholera, taki wyklad dostal ze po dzis dzien tego g nie tyka. tez byl u lekarza, kardiolog, badania, - jesli nie jest ubezpieczony to MAJĄTEK i to DOSŁOWNIE na to wydacie. wiem, bo on mial czesc badan refundowanych za reszte placil sam i wyszlo od cholery kasy, to nawet nie chce myslec co by bylo gdyby za wszystko mial sam placic. skonczylo sie na tabletkach na serducho i regularnych wizytach kontrolnych. jedyne co mu wlasnie pozostalo do tej pory to to ze siada mu czasami. odwala mu, zwlaszcza jak cos wypije, sam lekarz powiedzial ze lepiej zeby nie tykal alkoholu bo moze stac sie nieobliczalny, i dokladnie tak jest.

Gość Tutmonos
Dwie sprawy. Pierwsza. Jeśli jak piszesz Twój chłopak nie jest ubezpieczony z uwagi na to że nie pracuje lub nie kształci się aktualnie mając ukończone 26 to niech zarejestruje się w Powiatowym urzędzie pracy właściwym ze wg na miejsce meldunku jako osoba o statusie bezrobotny/poszukujący pracy a wtedy uzyska ubezpieczenie warunkujące refundację zabiegów czy innych świadczeń zdrowotnych w państwowej służbie zdrowia. Sprawa druga. Dobrze że zapisał się na wizytę do kardiologa. Jeśli prywatnie to przynajmniej będzie u niego szybciej. Po rejestracji we wspomnianym trybie może on jednak dodatkowo przez lekarza pierwszego kontaktu w Zozie gdzie ma deklaracje postarać się o skierowanie na dodatkowe badanie na jakie kardiolog być może nie będzie mógł go skierować z prywatnego gabinetu. Co do problemu jaki opisałaś to należy wiedzieć jedno-PODSTAWOWYM WYZNACZNIKIEM SYGNAŁÓW CHOROBY WIEŃCOWEJ JEST BÓL W TRAKCIE WYSIŁKU.Samoczynnie występujące bóle mogą do złudzenia być podobne do typowo kardiogennych. Podpowiem tylko że twojemu chłopakowi powinien zlecić na wstępie Ekg z próba wysiłkową w szpitalu jak i echo serca by wykluczyć ewentualne wady. Sam problem wieńcowych naczyń i dalszych konsekwencji tego bywa pobudzany środkami jakie stosuje się by przyspieszyć rozrost mięśni. M.in sterydy anaboliczne. Ale to tylka jedna w wielu przyczyn. Dobrze że o tym myślisz ale nie szukaj wyczerpujących rad czy pomocy na forum. Pamiętaj że od tego są lekarze. Jeśli chłopak nie ma ubezpieczenia niech zrobi jak zostało przeze mnie opisane na wstępie. Nie ma co tu się rozpisywać. I jeszcze jedno. Do czasu diagnozy lekarskiej nie wstrzyma wszelki wysiłek anaerobowy z obciażeniem i odrzuci dietę wysokoenergetyczna nie wspominając już o innych g.....ach. Wiadomo. Pozdrawiam.

Gdyby mogl sie ubezpieczyc juz dawno by to zrobil, ale nie moze z pewnego powodu. Nie nie pracuje na czarno. Kurcze no :( jak tylko wstanie musze z nim porozmawiac na temat tych koksow i pokazac to co tutaj pisaliscie. Znalazlam kolo 15 kardiologow i jutro po pracy zaraz chodze od jednego do drugiego i pytam kiedy by byla najszybsza wizyta:( Az nawet nie chce myslec ze to moze byc serce :(