Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie moge wytrzymac

ZGAGA W CIAZY PALACY PROBLEM!! POMOCY !! :(

Polecane posty

Już nie mogę wytrzymać - dzień w dzień zgaga! Obojętnie co zjem i wypiję :( doszło do tego, że ciągle przez to wymiotuję, bo nie mogę znieść tego pieczenia, czy śniadanie czy obiad - wszystko kończę w wc ehhh , macie jakieś domowe sposoby lub jedzenie? Odpadają tabletki typu manti itp,. nie chcę truć dziecka (mimo, że lekarze zalecają)

Mnie lekarz polecil wypijac siemie lniane 30min po posilku w moim przypadku pomagalo

ale to chyba nie ma dobrego smaku, hmm mozna kupic w aptece czy sklepie zielarskim?

tak szczerze to to jest bez smaku kupisz w aptece albo w supermarkecie na stoisku ze zdrowa zywnoscia

A który tydzień? To wynika czesto z tego ze dziecko jest ułożone pionowo w brzuchu i uciska tak ze cofa ci sie to co zjadłaś. Manti jest bezpieczne nie bedziesz truć dziecka a sobie pomożesz. Jak bedziesz wymiotowac to bedzie dla dziecka większa szkoda i niepotrzebnie bedziesz sie wykończać. Mi pomagało także mleko i cola. Ale przeszla mi zgaga dopiero jak córka sie obróciła w inną strone :)

Jak czujesz takie nagle pieczenie to odchylaj glowe mocno do tylu wtedy pieczenie jest mniej uciazliwe

Gość aaabcia
ja pilam rennie... lekarz pozwolil wiec mysle ze jest bezpieczne, pomagalo od razu, tabletek nie polecam poniewaz nie sa az tak skuteczne jak plyn...

no to jest po prostu masakra, chce sprobowac z mlekiem :) liczac od ostatniego okresu to poczatek 8tyg. nie myslalam ze tyle mi to cierpien przysporzy :)

a mialyscie czasami bole glowy? to tez czasami mnie dopada , ale na necie pisalo ze to sa zmiany hormonalne itp., jak tak dalej pojdzie to sie z lozka ruszac nie bede i moja przyjaciolka zostanie miska do wymiotow :)

Okazuje się, że mleko tylko pozornie poprawia samopoczucie, bo po wypiciu zwiększa się wydzielanie kwasów żołądkowych i problem się nasila. Ja też radziłam sobie pijąc mleko ale działało na chwilę, dopiero później dowiedziałam się, że robiłam błąd.Trzeba przerzucić się na dietę wolną od kwasów. Na zatrzymanie / zmniejszenie wydzielania kw. żołądkowych dobra jest szklanka wygazowanej coli, kapusta kiszona (wbrew pozorom ma odczyn mocno zasadowy a nie kwaśny)..

czyli mam kupic cole wlac do szklanki i poczekac az sie wygazuje? :D moze byc dobry pomysl, dokladnie to co pisze nglka, ale np, jak jadlam pomarancze a to tez cytrus to zgaga mijala na jakis czas (nie wiem od czego to zalezy)