Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kljfisr

Mam 16 lat i jestem w ciąży i mam dużo pytań!

Polecane posty

najpierw powiedz o ciazy najblizszym i miej nadzieje,ze beda zadowoleni... a pozniej dopiero martw sie o becikowe.... /omg-tylko kasa w glowie/

Gość kljfisr
'kasia_www' dziękuje za wsparcie ;)

trochę źle napisałem, 23-35 jest to iek optymalny, a poza tym przedziałem wiekowym są ciąże niosące za sobą ryzyko....

Gość olifja
taaa...pójdzie na dyskotekę ? podrzuci dzieciaka matce albo komuś innemu...niezłe wyjście z sytuacji...żerować na kimś :-O to jej dziecko i ma sie nim zajmować...karmić, odżywki, same leki jak dziecko sie przeziębi to lekko 200 zł idzie no sory ale 16 latki mają inne życie a nie matka polka dziewczynce zachciało sie uczucia i rodziny bo ma rypniętą chorą psychicznie matke myśli że dziecko to lalka, będzie sie uczyć, używać życia towarzyskiego, jezdzić na wakacje pod namioty...no sorry a dzieciaka wyłączy przyciskiem, jak komputer

Gość kljfisr
Nie nietylko kasa mi w głowie poprstu chce zapewnić dziecku normalny start w życie a wtedy każdy grosz sie przyda

Gość postaram się byc kulturalna
ech, wcale nie pomagacie dziewczynie. na wyrzuty i dyskusje o tym że dziecko(wg prawa już może uprawiać seks) zaszło w ciążę. ja bym mamie powiedziała jak minie 9 tydzień( do tego czasu większość ciąż nieprawidłowych zostają naturalnie usunięte)

chyba,ze juz wiesz,ze sie do tego nie nadaje,ze myslisz o becikowym....

Gość kasia_www
bmblondyn w wieku 16 lat ciąża to tragedia dla dziewczyny. Dlaczego tak uważasz??? Znałeś jakąś 16 latkę która zmarnowała sobie ciążą życie!!!! :(

Gość Jedna mądra
Skrajną głupotę jest świadome zajście w ciąże w wieku 16 lat. Jeśli zrobiłaś to po to aby facet Cię utrzymywał, to jesteś głupia. Jeśli kochałaś się z nim z miłości, to gdzie było zabezpieczenie? Masz 16 lat więc na pewno wiesz wszystko o zabezpieczeniach. Nie oczekuj, że ktoś Ci powie, że wiek 16 lat to najlepszy wiek na ciąże. Pytanie jest proste: Dlaczego zaszłaś w ciąże w wieku 16 lat? I jakie masz plany na przyszłość? Co będą studia i ambitna praca? Czy przerwana nauka i utrzymanka faceta?

Gość o jejkuuuu
pierwsze słyszę że najlepszy wiek na ciąże to 23-35 lat

Gość fajna30
ja nie chodziłam na dyskoteki w wieku 16 lat i jakoś dziś nie mam problemu ze stratą dziecinstwa :O. Moze dziewczyna ma inne podejscie do zycia. Fajnie sie czyta że 16 latka jednak chce wychować dziecko i nie unika odpowiedzialnosci. Trzymaj sie autorko i powodzenia ci życzę. Myslę ze dziecko doda ci powera i nie tylko szkołę skonczysz ale i studia i pracę dostaniesz lepszą niz inne. ;)

radzę jednoczenie z powiadomieniem mamy powiadomic szkołę( wychowawcę) być może nie będzie ci czegoś wolno robić( na lekcjach wf).- oczywiście powiadomic w formie zaświadczenia lekarskiego o ciązy. Pogadaj z lekarzem co ci wolno a co nie.

Gość kljfisr
nie zaszłam w ciąże umyślnie. Używaliśmy gumki ale widocznie coś było z nią nie tak, to był czysty przypadek który zdaża sie bardzo żadko

Gość kasia_www
olifja taaa...pójdzie na dyskotekę ? podrzuci dzieciaka matce albo komuś innemu...niezłe wyjście z sytuacji...żerować na kimś A 30 letnia kobieta jak się chce rozerwać to dziecko samo zostawia w domu? Też zazwyczaj podrzuci babci :)

ojeeeeeeeeeeku, jak pierwsze słyszysz, to się jeszcze pouczyć trochę musisz......bo jeszcze zbyt mało wiesz o życiu....

Gość o jejkuuuu
że 16 to normalne!!! Za głupią mnie masz?

Gość kljfisr
Dostałam zwolnienie z lekcji w-f nie ćwicze.

ja słyszałam że 25-35 lat bo wtedy przypada szczyt płodności u kobiety. Czy to naprawdę takie istotne dlaczego zaszła dlaczego nie używała zabezpieczenia. Młodych ludzi cechuje brak odpowiedzialności. dziewczyna ma 8 miesięcy przyspieszonego kursu dorosłości przed sobą. Życzcie jej powodzenia, a nie mieszajcie z błotem.

po twojej orfografi widać,że raczej powinnaś się zajmować nauką, a także sposobami zakładania prezerwatyw, co za koszmarny bachor z tej autorki.....mien Gott...

Gość bywa
troche temat opuscilyscie :) ciąża to nie tragedia bo w ciązy i po porodzie na prawdę zmienia się podejscie do życia, seksu, partnera. Założe się, że połowa wyzywających tutaj nie ma dzieci, więc nie rozumiem po co się wypowiadają na ten temat. Masz jakieś pytania? :) ja mam 18 lat i mam już córeczkę, urodziłam ją przed swoimi 18 urodzinami. Więc śmiało pytaj

sweet89 rodziłyśmy w ten sam dzień :) A co do Ciebie droga 16-latko to nie ciesz się za bardzo bo macierzyństwo to coś naprawę trudnego i i odpowiedzialnego.

Gość olifja
nie ma jak zaszła 16 latka w ciążę i uważa to za sukces i jest szczęśliwa normalnie porażka życiowa :-O dziecko to nie kotek którego będziesz przytulać kiedy ci sie podoba dla nastolatki jest przeznaczone inne życie ty sie jeszcze rozwijasz intelektualnie, powinnaś sie uczyć i uczyć, jak najdłużej, zawierać przyjaźnie, pierwsze miłości, jezdzić na wakacje , chodzić na 18 nastki luuuudzie masakra...co za jełop...cieszy sie bo będzie człowiek

mam i to dwoje, ale zrobionych i urodzonych zgodnie ze zdrowym rozsądkiem, i w wieku do tego odpowiednim, a nie smarkatym, jak jakaś zahukana muzułmanka....

Gość kuki123
dajcie jej spokój niech w spokoju czeka na rązwiązanie tak się stało ale jak by napisała że usunie to byście mordą najeżdzały:(a tak myślę że na 16 latkę nie jest głupia

no nic mamusiu,mam nadzieje,ze sobie poradzisz a chlopak sprosta zadaniu i cie nie zostawi. Aniulka faktycznie tylko ty wczesniej.. u mnie to 11:)

niech się właśnie cieszy, czym tylko może, a nie zadręcza przyszłymi problemami. Co do poprawnej pisowni to jest forum nie czepiaj się, często jest tak że gdy ktoś szybko chce wyrazić zdanie nie patrzy dokładnie na pisownie. Nie koniecznie oznacza to że jest niedouczony.

Gość kljfisr
a co mam sie załamać popaść w depresje poddać sie aborcji i płakać do końca życia spójrzcie na to bardziej obiektywnie! 'Bywa' mam pytanie do ciebie czymiałaś nauczanie idywidualne w domu?

Gość kasia_www
Ciąża jest faktem!!!!!!!!!!!!!!! Gdyby dziewczyna napisała tu "Mam 16 lat zaszłam w ciążę, chcę usunąć" to dopiero byłby tu wrzask :( Takiej młodej matce trzeba pomóc a nie pytać się dlaczego, po co, jak, czy wpadła itd......