Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kljfisr

Mam 16 lat i jestem w ciąży i mam dużo pytań!

Polecane posty

Gość bywa
czy to, że ktos ma wczesniej dziecko to znaczy ze jest glupi? o ludzie.. no trzymajcie mnie bo zaraz upadne i juz nie wstane. We dwoje dadza sobie rade, trzeba byc elastycznym

Dziewczyna nie pomyślała, ale teraz jest już za późno i nie ma co robić afery. Ci najmądrzejsi powinni się zatroszczyć, aby ich dzieciaki stosowały antykoncepcję. Najgłośniej krzyczycie, a później się okazuje, że 90% nastolatków NIGDY nie rozmawiało z rodzicami o seksie i jego konsekwencjach. Dzisiaj ciąża dla 16latki to nie taka tragedia, jak 20lat temu. Pozwalają przynajmniej skończyć szkołę. Optymalny wiek na pierwszą ciążę to nie 23-35lat, a 20-25lat z biologicznego punktu widzenia. Zajrzyjcie do literatury. Autorko, z informacją poczekaj najlepiej do tego 10tygodnia. Po I trymestrze ryzyko poronienia znacznie spada. Stało się i najważniejsze, że podchodzisz do tego z rozumem w przeciwieństwie do niektórych na tym forum

Gość Jedna mądra
Każdy się jakoś tłumaczy, jak wpadnie;) Z gumką coś było nie tak??? To może do producenta się zgłoś o pieniądze na utrzymanie dziecka, przecież to jego wina;) Tak jest dużo kobiet, które zaszły w ciąże w wieku 14-19 lat więc na pewno znajdziesz grupe wsparcia, która będzie Ci wmawiać, jaka to jesteś wspaniała. A potem wszystkie będziecie mówić, jak to fajnie jest być na utrzymaniu Państwa i facetów... Co innego wpaść w wieku 24-25 z jakimś idiotą, ale pracować Kobiety do pracy i same się utrzymywać, a nie wyciągać pieniążki

Gość kuki123
polska to porąbany kraj ludzie są zawistni tak kasia ma racę

Gość bywa
Nie, praktycznie całą ciąze przechodziłam do szkoly bo lekarz nie mial zadnych obiekcji. Dopiero miesiac przed rozwiazaniem przestałam, bo jednak wchodzenie po schodach było za ciezkie dla mnie. Nie martw się, będzie dobrze :) Mimo to mozesz się starac o takie nauczanie i szkola bedzie do tego przychylna, pomoga Ci

Gość Krystaliczna
Kurde tak się zastanawiam o co chodzi "olifja"...!?Sorry bardzo, ale to ona zaszła w ciąże i chyba nie zrobiła tego celowo!To jej sprawa i życie, a nie wiem jakim prawem jej tak ubliżasz.Ty masz raczej nie równo pod sufitem a nie mówisz na temat jej mamy bo normalny człowiek w tej sytuacji by pocieszył i doradził a Ty ewidentnie pogarszasz sytuacje.Ona raczej nie z wyboru ma taką sytuacje w domu, w końcu rodziców się nie wybiera. A co do przyszłej matki, to życzę Tobie i ojcu dziecka powodzenia i wytrwałości w tej sytuacji.Mam nadzieje, że nie popełnisz błędów co do wychowania i, że dziecko będzie zdrowe.

Gość postaram się byc kulturalna
No tak ma 16 lat więc na pewno do końca życia będzie nieudacznikiem i na utrzymaniu innych.

Gość olifja
taaaa...będzie siedzieć kwoka i kto na nią będzie pracował ? nie pracowała, matka chora psychicznie oczywiście będzie wystawać pod ośrodkami po zapomogi, renty, zasiłki dla samotnych matek itp a inni muszą pracować i mieć odejmowane z wypłaty na ZUS żeby taką kategorię Polski C utrzymywać masakra :-O gumka coś nie tak ...aaaaa...już wierzę ...załóż sobie gumę na mózg pusty łbie

Gość bywa
Jest cos takiego jak zlobek, ona moze sie dalej uczyc i nikt jej przeszkod robil nie bedzie! Mozna spokojnie sknczyc szkole, studia trzeba tylko chciec i miec cos w glowie, a ona nie jest glupia.

Gość kasia_www
Jedna mądra Każdy się jakoś tłumaczy, jak wpadnie Z gumką coś było nie tak??? To może do producenta się zgłoś o pieniądze na utrzymanie dziecka, przecież to jego wina Tak jest dużo kobiet, które zaszły w ciąże w wieku 14-19 lat więc na pewno znajdziesz grupe wsparcia, która będzie Ci wmawiać, jaka to jesteś wspaniała. A potem wszystkie będziecie mówić, jak to fajnie jest być na utrzymaniu Państwa i facetów... Co innego wpaść w wieku 24-25 z jakimś idiotą, ale pracować Kobiety do pracy i same się utrzymywać, a nie wyciągać pieniążki IDIOTKO Miałam 16 lat jak zaszłam (mój syn dziś ma 22 lata), skończyłam liceum, studia techniczne na Politechnice Warszawskiej!!!! Nigdy nie utrzymywało mnie państwo, wprost przeciwnie, płacę wysokie podatki z których Ty też korzystasz!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kasia_www
"postaram się byc kulturalna No tak ma 16 lat więc na pewno do końca życia będzie nieudacznikiem i na utrzymaniu innych." Jakim prawem tak mówisz :( A ty czym możesz się pochwalić :( !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja mam pytanie do autorki: dlaczego zamiast się uczyć jak Pan Bóg przykazał, udawała galeriankę....... a pewien mądry Żyd powiedział, z siusiakiem żartów nie ma , dziecinoko, może być z tego ciąża.....

Gdyby ona w ciążę nie zaszła to ZUS by ci nic z wynagrodzenia nie zabrał?

Kasiu nie wychwyciłaś ironii w zdaniu.

Gość olifja
ludzie muszą pracować na czarno, kombinować, mała przedsiębiorczość upada bo trzeba oddawać haracz ZUS owi bo oni zabierają dobrze sytuowanym, pracującym po to żeby to barachło utrzymywać

Gość bywa
Jak dla matki, która nosi w sobie życie może być to najwiekszym przeklenstwem..? To juz swiadczy o tych, którzy tak piszą. Najmadrzejsci są ci, którzy nie byli w takiej sytuacji i umieją tylko oceniać. Najlepiej być takim gburem. No i co wam to da, że teraz dacie upust swoich emocji? Skoro az tak was to bulwersuje to najlepiej się nie odzywać na ten temat.

Gość bywa
Bo nic ciekawego i godnego uwagi do rozmowy nie wnosicie..

Kobieto ciekawa jestem co mi napiszesz jak ci powiem że od pół roku jestem na zasiłku chorobowym?? Życzę ci takiego samego podejścia innych do ciebie, gdy tobie noga się podwinie.

bmblondyn Ty rzeczywiście jesteś bardzo dojrzała. Wolałabym mieć 17letnią matkę niż taką, która mnie "zrobiła"

Gość bywa
olifja wiesz co? powiem ci jedna rzecz.. wiesz jaka jest bardzo wazna cecha ktorej nie posiadasz? umiejetnosc dzielenia się, wiesz? najlepiej wszystko zagarnac dla siebie, nawpierdalac się za przeproszeniem i mieć w czterech literach. Czasami trzeba pomyslec tez o innych. Bo jak się jest takim samsonem to potem zostaje się bez nikogo jak ma się reke w nocniku.

Gość kasia_www
Napiszę wam Złośliwe Baby że, mając 17 lat byłam mądrą matką, drugie dziecko urodziłam jak miałam 30 lat i popełniłam masę błędów np. nadopiekuńczość, pozwalanie dziecku na wiele, przesadny strach o nie. Śmiało mogę powiedzieć że, pierwsze dziecko wychowywałam dużo rozsądniej niż drugie :(

a co tu wnieść nowego, może podać adres domu samotnej matki, czy adres "okna życia"......bo będzie miała takie dwie możliwości do wyboru, nawet jakby sie działaczki pro life zesrały na wielka kupę....

Gość bywa
Kasia, może Ci się tylko tak wydaje :) grunt to otwarte stosunki i nie tyranowanie dzieci

Gość mańcia
...jestem ciekawa czy ta co mówi o ruch....u się nie rucha(olifia) , tylko ma trochę więcej szczescia albo lepiej tabletki działają , kultury bo dajecie ciała a mówicie źle o innych . wiadomo że z tym nie ma żartów - widać że matka nie nauczyła szacunku do innych a Ty młoda sie nie martw dasz rade

Gość bywa
bmblondyn a kim ty jestes ze mozesz tak mowic? no kim?

Gość biała rysa
sex z nieletnia grozi kara wiezienia! 23 letni mezczyzna sypia z 16 letnim dzieckiem!...

Gość bywa
Tez byłam młoda i co? Jestem na waszym utrzymaniu? Nie. Biorę zasiłki? Nie. Utrzymuje mnie tatus? Nie. A co do tego, bo mi się przypomniało, że będzie na utrzymaniu swojego chłopaka.. To powiem tak. Tworzenie rodziny to chyba wspolne pieniadze, wspolne problemy, wspolny dom? Chyba ze macie jakies kosmiczne pojecie o tym, bo juz nie rozumiem.

16 letnie dziecko może już wg prawa uprawiać seks.

patrzącym realnie na życie człowiekiem, a nie przygłupem patrzącym na życie: jakoś to będzie.....

Gość bywa
biała rysa - owszem, gdy nieletnia nie skonczyla 15 roku zycia. Sad jesli nawet dojdzie do jakiejkolwiek rozprawy w co watpie bedzie po ich stronie a raczej stronie dziecka.