Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nodobra....

prawa,lewa-masz z tym kłopot

Polecane posty

no kurwa jak sie komus lewa z prawa myli to co dopiero jest przy bardziej skomplikowanych czynnościach :D

Gość nodobra....
też sama wiem ale jest to ale... Dobry pomysł z tym pierścionkiem,tylko musiałaś pamiętać na której ręce go masz :)

Gość nodobra....
Myli się tylko w określonych sytuacjach,kiedy o tym myślisz. W innym przypadku robisz wszystko automatycznie tak jak napisała chce chce .je je

Gość nodobra....
Może pomyśleć,że instruktor to prawa strona a ja lewa?

Litera L jest dosc logiczna, bo słowo Lewa, zaczyna się na L, więc jest łatwo zapamiętać, ale te wszystkie komantarze w stylu prawa ręka ma kciuk po lewej itp są bezużyteczne, jak aurotka nie wie, która to prawa, a która lewa. A ja mam pomysł. Pomaluj sobie paznokcie i na kciuku lewej ręki innym kolorem, tudzież jakimiś naklejkami do paznokcji namaluj (naklej) litere L, a na prawym kciuku litere P. Przy prowadzeniu auro bedziesz widziec swoje kciuki i nie bedzie problemu.

Gość nodobra....
Wiem i nie wiem.Wiem która ręka jest prawa a która lewa,ale kiedy muszę np.komuś powiedzieć w którą stronę ma iść,muszę się zastanowić

Gość liczbapi
hehe widze, że nie jestem sama :) ja mam problem z rozróżnieniem kierunków tzn wiem, która jest lewa ręka, a która prawa, ale jak mam komuś wytłumaczyć w którą stronę skręcić to muszę się zastanowić. Podobno ma to coś wspólnego z jakąś dysfunkcją (dysgrafia itd).

Gość nodobra....
Pomysł z paznokciami podoba mi się

Gość nodobra....
liczbapi-tak też napisałam i cieszę się,że nie jestem sama Jak sobie radzisz?Prowadzisz samochód?

Gość liczbapi
prowadzę, jak wiem gdzie jadę to nie ma problemu, a jak nie znam drogi to prowadzi narzeczony :)

Gość liczbapi
aaaa jak zdawałam egzamin to byłam tak zestresowana i skupiona, że ani razu nie pomyliłam kierunku. Niby właśnie w stresie powinnam mylić się bardziej, ale jakoś tak wyszło :)

Gość nodobra....
Jak udało Ci się nie pomylić na egzaminie i w ogóle na jazdach? Miałaś jakiś sposób?

Gość nodobra....
uprzedziłaś moje pytanie :D

Gość liczbapi
a na jazdach to miałam taki sposób, że przy skręcie w lewo włączałam kierunkowskaz tak, żeby świeciła lewa strzałka (trwało to parę sekund ale na jazdach jeździ się wolniej, więc dawałam radę) a potem kręciłam kierownicą w tą stronę w którą świeciła strzałka :) wiem jak to brzmi, ale jakoś dawało radę.

Gość nodobra....
Każdy sposób jest dobry,aby tylko działał. Warto znać kilka i potem je połączyć.Może to da efekt.

Gość nodobra....
Może znajdzie się jeszcze ktoś z dobrą radą???

Gość nodobra....
:(

Gość jednataka....
31.05.2010] 19:18 [zgłoś do usunięcia] popierdolona jestem mi się pie**olą równo i nic nie pomaga. samochodem jeździłam, instruktor do mnie: w lewo, a ja skręcam w prawo. i tak w kółko, nawet nie potrafię pracować dwiema rękami, typu szczotka i suszarka, bo nie wiem którą mam machać Ale mnie ubawilas z ta suszarką :D:D:D:D

Gość nodobra....
masz rację,to świetne :D Jakieś rady???

Gość nodobra....
wróciłam do tematu,bo chcę się pochwalić,że chodzę na kurs prawa jazdy i świetnie sobie radzę z kierunkami. Mój problem w czasie jazdy nie istnieje :D Trochę gorzej jest z jazdą do tyłu,ale to nie tylko ja tak mam:D Ci "normalni"przy cofaniu,też mylą kierunki.Będzie OK.

Gość anka szklanka pur blanka
pamietam jak zdawałam egzamin na prawo jazdy i facet "a teraz skrecimy w pierwszą dozwolona w prawo " i skrecilam ...ale w przeciwnym kierunku :)...ale tez bylo dozwolone

Gość podstępna kuciapa
Też mam ten problem, a jako dziecko nikt mnie nie uczyl odroznianja stron i zastanawiam sie czy to nie jest przyczyna tego. >no k**wa jak sie komus lewa z prawa myli to co dopiero jest przy bardziej >skomplikowanych czynnościach Zdziwilbys sie. Sęk w tym, że chodzi TYLKO o rozroznianie tych kierunkow, ja z innymi rzeczami nie mam problemow, jesli chodzi o mozliwosci intelektualne ;)

Gość alter
ztą literka L cos jest nie tak ja na obu rękach widze L...

Gość anka szklanka pur blanka
to podobno normalne u kubiet,40 % z nas sie z tym boryka ,ja tez i wy jak widze tez :) w sumie da sie z tym zyc

Gość nodobra....
26 listopada zdałam egzamin na prawko.:D Mój problem zniknął.Z każdą kolejną godziną jazdy,było tylko lepiej. Przestałam się koncentrować na tym,gdzie jest prawa a gdzie lewa strona i po prostu wiedziałam.Cieszę się,ze kurs sprawił nie tylko to,że będę(bo jeszcze nie mam dokumentu)prawo jazdy,ale i zwalczył mój problem,prawa-lewa .

Gość gość
Mam i nie wiem jak ja zrobię prawo jazdy...chyba kupie sobie w końcu z offshoreidcardscom....