Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja.W

duszności 17 letniej siostry

Polecane posty

Gość alicja.W

Mam siostrę 10 lat młodszą od siebie. Martwię się o nią i o ej objawy jakie towarzyszą jej od jakiś 2 miesięcy. Z naszych wspólnych rozmów zapamiętałam dużo dlatego podam kilka objawów jakie towarzyszą przy jej dziwnym stanie: - duszności - lęki - niemoc nabrania powietrza do końca płuc , twierdzi że może nabrać je tak jakby do połowy gdyż potem czuje kamień na płucach - ból płuc (okolice żeber) - rzadkie aczkolwiek towarzyszą skurcze w okolicy serca - zatykanie w gardle - brak śliny w ustach - zmęczenie senność Robiła badanie TSH na tarczycę, pobranie krwi nie wiem jaki wynik wyszedł dokładnie ale z wiem, że Pani Pediatra orzekła, że mogą to być wole młodzieńcze. Jednak czy wolą towarzyszy zatykanie w płucach i ból serca? Proszę o szybkie rady gdyż z dnia na dzień, duszności trwają po kilka godzin dziennie z WSZYSTKIMI objawami wypisanymi powyżej, wiem że bardzo ją to męczy. Nie uprawia sportu, bierze tabletki antykoncepcyjne, nie bierze innych leków, nie ma nadwagi, dwa miesiące temu zmarł nasz Dziadek, nie mogła być na pogrzebie gdyż była 1000 km. za granicą. Moze to ma coś wspólnego?

Gość
najlepiej udać sie do lekarza

Gość alicja.W
tak jeszcze tydzień temu próbowałam się dodzwonić ale lekarz powiedział ze rejestracja jest tylko w środy, wiec mam zadzwonić w środę i DOPIERO umówić się na termin ... to za długo według mnie!

Gość anonimka animka
nerwica lękowa? Może ma jakies problemy, czegos sie boi, przezyla cos strasznego?

moze to alergia? nie chce nic sugerowac ale takie wlasnie mam objawy astmy ktorej ataki powoduje alergia.

Gość alicja.W
do teraz boi się ciemności, boi się być sama w pustym pokoju śpi z zapaloną lampką. Ale czasem jej to mija a czasem wraca nie wiem skąd jej się to mogło wziąć ale nawet jak mnie odwiedza, zostaje na noc musze zapalić jej lampkę choć śpimy razem w pokoju. Nie wiem co robić :/ Zajęłabym się tym leczeniem, znalazłabym jej lekarzy ale nie wiem od czego zacząć co to moze być.

Gość alicja.W
ale zauważyłam, że jak się śmiejemy i oglądamy filmy za dnia ją i wtedy może to złapać, a wtedy się nie denerwuje wiec czemu ją łapie nawet gdy po prostu rozmawiamy wtedy nie moze wziąć głębokiego wdechu i zaczyna się na nowo cały cyrk

Gość alicja.W
a tak poza tym widzę koliberku ze sporo schudłaś, jak to zrobiłaś że w profilu masz taki ładny spadek wagi? jakaś dieta?