Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JULUSKA

kawalerka:)

Polecane posty

Gość JULUSKA

zastanawiam sie nad kupnem mieszkania,cena dobra i lokalizacja również,za to tylko 30m2 i brak balkonu:( i tak sie zastanawiam czy to nie za mało jak dla mnie i 6latka?? moze macie doswiadczenia z podobnymi mieszkaniami i sytuacja?

Gość JULUSKA
eh rady potrzebuje nie zartów:)

Gość Kawalerka?
To znaczy tylko jeden pokoj? Jak na jakis czas to ok, ale jak na dluzej to kijowo. Chyba, ze idzie pokoj podzielic na 2 to co innego. Dziecko potrzebuje miec swoj kat.

Gość JULUSKA
2 pokoje własnie to jest plus,pokoj z aneksem i jeden mniejszy na korytarzu szafa typu komandor i ciekawie zrobiona łazienka

Gość Kawalerka?
To ok. Jak dziecko bedzie mialo swoje miejsce na lozko, biurko, pokoik tylko dla siebie to da sie zyc. Tylko, ze wtedy T nie masz prywatnosci. A wiadomo, dzieciak rosnie, a Ty tez masz swoje potrzeby.

Gość JULUSKA
2pokoje wiec jakas tam prywatnosc bedzie poki co ale chyba damy rade,w sumie nie mamy wyjscia a za kase która mam to nic wiekszego nie kupie,bo to Wrocław a tutaj sie cenia a my nie mamy czasu,ani swojego kąta...

Dopóki dziecko jest małe nie będzie problemu. Ale nastolatek potrzebuje własnego pokoju - szczególnie, że to chłopak. Brak balkonu to duża wada. Nie ma gdzie suszyć ubrań, a jak latem suszy się ubrania w łazience to zaczynają brzydko pachnieć (bo ogrzewanie nie działa)

Gość Kawalerka?
Zawsze bedziesz na swoim:) A z czasem bedziesz mogla pomyslec o czyms innym. 2 pokoje dla Ciebie i dziecka wystarcza.

Gość niebieskaassasasasa
na razie ok. ale potem bedziesz chciała spędzić intymne chwile z kimś, to gdzie to zrobicie? :P ale jak nie masz potrzeb to ok , nie jest zły pomysl bo chłopiec bedzie mial swoj kąt

Nie doczytałam. Jak dwa pokoje to jak najbardziej wystarczy :) Myślałam, że 1 pokój z kuchnia

Gość tak mysle
bez balkonu kastastrofa nie mowiac jak goraco jest w lecie.....poszukaj moze z balkonem:-)

Gość JULUSKA
mam nadzieje ze nie nabawimy sie klaustrofobii:P z tym praniem to rzeczywiście nie pomyslałam,ale jak widac pewne rzeczy i sprawy i tak wyjdą z czasem,czyli generalnie da sie żyć??i nie zwariowac?

Gość Kawalerka?
Oj da sie:) Moja kolezanka mieszkala z mama w takim mieszkaniu. Tylko tam byl jeden pokoj, potem podzielony na 2. Dziewczyna juz dorosla, na swoim. Zyje, nie zwariowala:) I jej mama tez ulozyla sobie zycie:)

Gość JULUSKA
dziekuje za te spostrzeżenie z balkonem bo to rzeczywiscie lipa...poszukam jeszcze ale szczerze mówiac juz sie nastawiłam...ładne to mieszkanko babeczka z meblami zostawia i nowe niskie budownictwo,nie wymaga wkładu remontu na hurra wiec sama nie wiem ....

Gość JULUSKA
tak własnie mysle narazie sobie poradzimy,oplaty tam sa niskie i wszedzie blisko,spokojna okolica ....a co nam potrzeba wiecej....

Gość niebieskaassasasasa
JAK polepszy się wam sytuacje zawsze możecie zmienić jak dobra lokalizacja i cena + meble to nie zastanawiaj się ;) z praniem jakoś sobie poradzisz

Gość JULUSKA
teraz to pranie to mnie zastanawia :)

Gość Kawalerka?
Zawsze mozesz kupic suszarke taka elektryczna. Jak kupisz dobrej firmy to koszty za prad nie bede duze. Ja mam SIMENS, stoi w piwnicy i jestem zadowolona i ciuchow praktycznie prasowac nie musze.

Gość JULUSKA
a powiedzcie jak to jest na poczatku cieżko? i jak sasiadow nowych poznac sa jakies zwyczaje???:P

Gość JULUSKA
a ile taka suszarka kosztuje?co?a moze lepiej pralko-suszarke?

Gość Kawalerka?
Wiadomo, ze bedzie dziwnie, inaczej:) Nowe miejsce, otoczenie, ludzie. Ale bedzie dobrze. Z sasiadami radze sie nie zaprzyjaznic:) Mily usmiech, Dzien dobry:) Wydaje mi, ze wystarczy.

Gość tak mysle
balkon to balkon:-)! To jest bardzo wazne! ...wierz mi:-) ja podziwiam ludzi ktorzy maja kawalerke bez balkonu...jak oni sie nie podusili w lecie.... 1. pranie 2. powietrze 3. w cieplutka noc piwko na balkonie 4. opalic sie mozna 5. kwiatki ladne posadzic:-) 6. zapalic 7. pooddychac 8. jak cos sobie przypomne to napisze to sa plusy balkonu:-) a bez balkonu bedziesz wiecznie wisiec w oknie i pukac sie w glowe ze nie znalazlas mieszkania z balkonem ...gdy bedziesz patrzec w lecie na innych..... poza tym meble rzecz nabyta...nie musisz miec ich od razu....z powolutku urzadzalabys sobie tak jak chcesz i to co ci sie podoba...:-)

Gość koiko
lub zwyczajnie bedziesz suszyc tak jak ja Suszarka postawiona w kacie pokoju lub przy oknie Za oknem tez mozna zamontowac sznurki do wieszania prania Dasz rade Nie bedzie wilgoci jak bedziesz czesto wietrzyc mieszkanie i nie zamykac drzwi do lazienki:) Ja bym brala...

Gość JULUSKA
co do balkonu to racja owszem,dziekuje za wypunktowanie-i zawsze wiecej przestrzeni jak jest balkon,fakt co do sasiadów to nie wiem,pracuje na parterze mniej wiecej takiego samego budynku i jak obserwuje te kontakty miedzyludzkie to az milo:)dlatego pytam jak to zaczac?

Gość koiko
ale balkony tez sa rozne Sa takie ze nogi nie mozna postawic,sa takie ze sasiedzi prawie siedza ci na glowie..

Gość JULUSKA
czyli tak plusy; lokalizacja cena niskie oplaty 2pokoje:) do zamieszkania od zaraz

Gość JULUSKA
a minusy ... balkon balkon balkon suszenie ubrań wilgoć hmmm...

Gość koiko
jesli to nie parter wilgoc bedzie mniejsza..Pozatym wietrzenie to podstawa Nie wiem jakie tam macie balkony,ale balkon balkonowi nierowny

Gość JULUSKA
a co do sasiadow....teraz mieszkam u rodziców,ze tak powiem koczuje...:( a jak wychodze to sasiedzi wytykaja palcami albo stroja miny,bo uwazaja ze jak jestem mloda i mam dziecko to juz patologia...eh