Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

***Aronia***

wyniki moczu -krwinki czerwone prosze o info

Polecane posty

Witam odebralam dzis wyniki moczu i sa fatalne , moze ktos tez mial podobne i jaka byla tego przyczyna?? Bardzo sie martwie, jutro ide do lekarza ale nie moge normalnie funkcjonowac. Jestem w srodku cyklu miesiaczkowego. Mocz: kolor|: slomkowy clarownosc: przejrzysty sg: 1,025 norm ph: 6 leu, nit, pro, ket,bil - NEG glu - norm ubg - norm ERYTROCYTY - 150/ul ++++ !!!!!!!!! krwinki biale od 3-4 wpw KRWINKI CZERWONE - dosc liczne swierze !!!!!!!!!! sód mam podwyzszony mam 150 a norma do 151 potas - 4,54 n: 3,70-5,10 kreatynina 0,76 norma 0,60-1,10 mocznik 32 norma 15-45 co oznacza ze GLUKOZA norm?? A nie powinno byc NEG???? a dla porownania wyniki z 21,04,2010 bil, uro, keto, glu, bialko, krew, nit, leu - NEG CIezar 1025 kolor zolty bakterie, nablonki, skladniki - BRAK sód 138

Gość Nie jest tak zle moim zdaniem
Wydaje mi sie, ze panikujesz. Oczywiscie krwiomocz jest powaznya dolegliwoscia ale wystepuje nawet przy zwyklym zapaleniu pecherza. Sod w moczu czasami zalezy od diety, przyjmowanych plynow itd. Moze byc cos z nerkami lub wlasnie z pecherzem. Powinnas zrobic USG. A nie odczuwasz zadnych dolegliwosci pecherzowych: czestomocz,bol, pieczenie przy oddawaniu moczu itd? bakterii w tym badaniu moczu nie bylo? Ja raz sikalam krwia, ale udalo mi sie podleczyc samemu Prouro i piciem wody z cytryna a potem poszlam dolekarza i sie okazalo zapalenie pecherza, ale to bakterie mialam. A tutaj nie mozna wykluczyc tez np. kamicy.

Zrobilam dzis powtorke moczu i erytrocyty wynoszą 5 a wczoraj 150 (!) a krwinki czerwone 1-2 wpw, także nastapila chyba jakas pomyłka :o Jak pobieralam wczoraj mcz do badania to bolal mnie pecherz nie moglam sie wyprostopwac i sikalam chyba z 20 razy, wieczorem zrobilam sobie nasiadowke z rumianku :) i spalam z termoforem, ale nadal sikam czesto, ty;lko ze pecherz juz nie boli. Lekarz powiedzial ze prawdopodobnie wysikalam kamien i dlatego tak bolalo. Usg zrobie i powinno sie wyjasnic ale co sie strachu najadłam :( dzieki za odzew :)