Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

to_jaaa

jaki kierunek studiów z takimi wynikami? proszę o rady.

Polecane posty

Gość Kredka na baterię
Mnie ostatnio pelegniarki zjechly i wyzwaly od niedouczonych idiotek bo napisalam ze ja mm ciezsze studia :D

Gość przedstawicel med. bardzo
dobra praca, tylko ze tam przyjmuja ludzi po bardzo wielu kierunkach, medycynie, farmacji, weterynarii nawet ekonomii, jak maja do wyboru kogos po medycynie a po biologii czy chemii to kogo wybiorą? prosta sprawa. A co do nauczycieli... wiesz, nie wydaje mi sie zeby bylo az takie zapotrzebowanie na nauczycieli biologii czy chemii, w kazdej szkole jest ich kilku i wystarczy, co rok na jednej uczelni jest nowych 300 absolwentow, pomnoz to przez ilosc uczelni, a potem pomysl czy naprawde trzeba tylu nauczycieli...dobranoc.

Gość Kredka na baterię
Jo:D Zawsze mozna sobie poszukac pracy w farabescie i dostac za darmo telefon dotykowy a potem samochod.. Sa ludzie ktorzy sie na to decyduja ale to sie mija z celem. Sama studiuje medycyne i nie po to zeby reklamowac leki itp tylko po to zeby bezposrednio ratowac zdrowie i zycie ludzi. Chociaz ostatnio jechalam pociagiem z pewnym panem i mi udowadnial ze powinam byc wlasnie przedstawicielem zeby rabiac dobrze. Mowie ze ja nie lubie takich reczy. A on ze on lubi kupony totka skreslac..

przeczytałam Waszą dyskusję :) Miałam w planach poprawę, ale cóż nie wyszło i nie będe rozpaczać z tego powodu, może za rok(?) Teraz chcę i muszę wybrać jakiś kierunek studiów. Dziękuję, za miłe słowa, że jestem zdolna etc. Powtórzę się tak jak pisałam, ja nabrabiałam biologię i chemię oba cały rozszrzony materiał + kończyłam materiał podstawowy również z obu(od października 3 klasy) i do tego przez całe liceum miałam świadectwo z paskiem. KIedyś myślałam o tym, żeby poprawić i iść na stomatologię, ale ja sie raczej na takie studia nie nadaję, tym bardziej medycyna czy pielęgniarstwo. Więc muszę w tym roku wybrać jakiś kierunek, a za rok zawsze można zmienić czy zacząć coś innego. Jakie jeszcze kierunki i gdzie proponujecie znając progi na daną uczelnię? (wiem, że to się zmienia, bo zależy od rocznika, ale mniejwięcej się wiem)

dobre wyniki, świadectwo z czerwonym paskiem, insteresuje Cię chemia, biologia, to stomatologia, farmacja czy medycyna albo weterynaria jak najbardziej, nie mów, że to są ciężkie studia i nie dasz rady, tam jest dużo zakuwania, ale nie trzeba mieć ścisłego umysłu, tylko wkuwać i wkuwać, jest takie powiedzenie, nawet wśród lekarzy, że 'medycynę każdy ... może skończyć'.

Gość ooookkk
mi się wydaje ze policzą ci punkty tak jak robili to w zeszłych latach i nie będą brali pod uwagę ze nie masz matmy!!!! ale mi się tylko tak wydaje bo teraz jest tak ze trzeba mieć tylko jeden przedmiot na rozszerzeniu sama pisałam w tym roku maturę i jak sprawdzałam to właśnie jest tak!! ja zdawałam chemie na rozszerzeniu i chciałam składać na budownictwo albo chemie procesowa wchodzi jeszcze w grę inżynieria chemiczna i tam potrzebna jest albo chemia na rozszerzeniu albo biologia i ewentualnie fizyka. Mogą jeszcze wziąć lepszy wynik z tych dwóch rozszerzeń i policzyć punkty tak jak teraz ale bez matematyki dużo jest rozwiązań myślę ze najlepiej byłoby gdybyś napisała maila na uczelnie z takim pytaniem na pewna uzyskasz odpowiedz i wtedy będziesz mogla spokojnie pomyśleć o kierunku który cie interesuje:)

Gość re ko me to
farmacja, ochrona środowiska, inżynieria środowiska, chemia ogolna.. może zastanów się co lubisz i co chcesz robić, a nie gdzie możesz się dostać..?

nie mam konkretnego wymarzonego kierunku....więc powiedzmy ogólnie wybieram coś z biologią bądź chemią, bo te kierunki mam zdawane na rozszerzeniu. Więc teraz szukam realnego kierunku, na który mogłabym się dostać z tymi wynikami. (patrzę pod tym kątem, bo nie mam nic wymarzonego, a wiadomo, że skoro zdawałam chemię i biologię na rozszerzonym poziomie to mnie interesuje i wybieram studia z tym związane) i pytanie, na jaką uczelnię, na jaki kierunek mogę się dostać z tymi wynikami?

Gość majkaa99
dziwne troche..zdajesz biol-chem na maturze w klasie humanistycznej..nie dziw sie wiec, ze nie potrafisz wybrać odpowiedniego kierunku. ale skoro twierdzisz ze sama nadrobilas material rozszerzony to całkiem zdolna z ciebie dziewczyna:) najlepsze wiec beda studia medyczne i pokrewne( z tym ze na wielu kierunkach wymagaja tez fizyki).a moze inzynieria srodowiska? tyle sie teraz o ekologii mowi... i jesli na dziennych ci nie wyjdzie to czemu nie zaoczne? tam zawsze prog jest nizszy.

chcę iść na studia, bo mam ambicję, uważam, że w dzisiejszych czasach są potrzebne, chociaż wiadomo, że nie są gwarnacją pray. Ale ja nie chcę skończyć swojej edukacji na wykształceniu średnim, mierzę wyżej :) A to chyba nie zbrodnia, że nie wiem jaki kierunek studiów chcę wybrać. A co do liceum to po prostu nie byłam ukiernukowana i poszłam na najbardziej ogólny profil, gdzie był roz. j.pol i j ang. ale z tym nie chcę wiązać swojej przyszłości.

Gość natalina901
Sprawdź tutaj http://swift.edu.pl/studia/warunki-przyjecia/ jakie są warunki studiów w UK. Obecnie to właśnie tam warto się uczyć. Masz do wyboru 4 uczelnie, na które Swift prowadzi rekrutację. Zastanów się dobrze. W ten sposób możesz zapewnić sobie świetlaną przyszłość, a nie pracę na zmywaku.

Gość gość
Moze psychologia, sprawdz tutaj www.psychologia.org ?

Gość gość
Kierunek studiów zależy od tego co chcesz robić w przyszłości. Co do wyników raczej jakaś ochrona środowiska mogłaby być. Chemia na tym kierunku nie jest wymagana aż na tak wysokim poziomie więc moglabyś sprobować tu masz jeszcze pare innych kierunków http://studia.studentnews.pl/s/24/5608-Studia-newsy/4071297-Kierunek-studiow-Chemia-Warto.htm?c1=731

Gość laura0001
Moim zdaniem najlepiej studiować za granicą. Nie tylko można w ten sposób zdobyć dyplom prestiżowej uczelni, ale również zyskać ogromną wiedzę, nauczyć się perfekcyjnie języka i nawiązać nowe znajomości. Poczytajcie sobie tutaj http://www.studia.elab.edu.pl o tego rozwiązaniu.

Gość agnes345
Polecam zajrzeć tutaj http://eust.pl . Uczelnia oferuje wiele skrajnie różnych kierunków studiów, dlatego też z powodzeniem każdy znajdzie tam coś dla siebie. Uniwersalnym kierunkiem jest administracja. Uważam jednak, że przyszłościowe jest bezpieczeństwo wewnętrzne.

Gość WSB edu
Witam! Wybór odpowiedniego kierunku studiów jest bardzo ważną decyzją w życiu młodego człowieka. Może warto skorzystać z profesjonalnej porady eksperta? Wyższa Szkoła Biznesu w Dąbrowie Górniczej w ramach Akademickiego Biura Karier oferuje darmowe porady doradcy zawodowego. Serdecznie zapraszam do skorzystania z naszej oferty. Pozdrawiam, Daria z Wyższej Szkoły Biznesu w Dąbrowie Górniczej

Gość Nova Rzeszów
Jesteś osobą bezrobotną, poszukującą pracy lub planujesz zmienić swoje kwalifikacje zawodowe? Serdecznie zapraszamy do Szkoły Nova Centrum Edukacyjne w Rzeszowie przy ulicy Kolejowej 1 (Galeria Center Park, II piętro). Udzielamy doradztwa w wyborze odpowiedniego kierunku nauczania, poprzez identyfikację Państwa zainteresowań i uzdolnień zawodowych, operując na bazie zapotrzebowania lokalnego rynku pracy. W ofercie kształcenia posiadamy bogatą ofertę kierunków darmowych , ale też organizujemy kursy krótkie - administracyjne, kosmetyczne, komputerowe, stomatologiczne. Służymy pomocą od poniedziałku do piątku w godzinach: 8.00 - 20.00 oraz w soboty 9.00 - 15.00. Więcej informacji otrzymacie Państwo telefonicznie pod numerem 796 998 004 oraz na stronie internetowej www.nova.edu.pl.

Gość gość
a myślałaś o Warszawie? Polecam pielęgniarstwo, jeśli to czujesz. Ja studiuję na Wyższej Szkole Mazowieckiej, a zdawałam jedynie rozszerzoną biologię. Co, prawda, wynik miałam trochę lepsze, ale warto spróbować ;)