Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfhfgh

jak ubierac niemowlaka na noc

Polecane posty

Gość gfhfgh

Jest u nas teraz 22 stopnie mala jest cala mokra:( a ma tylko bodziaki z krotkim i na to pajacyk:( oze powinna klasc ja w krotkim rekawku i bez skarpetek?? jak myslicie?

Nie... Może powinnaś wietrzyć przed snem, ale są niemowlęta, które zawsze w nocy się pocą, nawet jak jest zimno, taki już ich organizm :O

Gość gfhfgh
wietrzone jest... mieszkamy na opddaszu i to dopiero poczatek w lato nie da sie wytrzymac;/

Gość pocenie to oznaka braku D3
witaminki! powiedz pediatrze- być może zdecyduje o zwiększeniu dawki!

Gość młoda matka niewiedząca
wywietrz mieszkanie !!! ja ubieram pajacyk bezpośrednio na gołe ciałko, pajacyk ze stópkami i dł. rękawkiem, na to już nie ubieram skarpetek albo oblecz kocyk w poszewkę zamiast kołderki

Gość gfhfgh
hmmm daje jej jedna kapsulke Vita D dziennie, ale pol wypije a reszte wypluje;/

Gość gfhfgh
to nie takie proste . Upodobala sobie rozowy kocyk i za nic w swiecie bez niego nie usnie nawet nie mam jak go wyprac. Pod inny nie usnie... ani pod kolderka

Gość gfhfgh
przepraszam za bledy ale klawiatura mi szwankuje

Gość xxxxxxyyy
zaloz samo body na krotki rekaw i spijcie przy uchylonym oknie

Gość młoda matka niewiedząca
to zostaw otwarte okno np. w kuchni i otwarte drzwi do jej pokoju

Gość gfhfgh
xxxxyyyy wiem ze sobie zartujesz ale tak bede robic w lato .... niewiem jak ona to zniesie

Gość ja tam ubieram koszulke
z długim i pampersa jak jest gorąco -jakoś tak gołe rączki mnie nie przekonują - bardziej nóżki - bo je zawsze można przykryć ja w gorące noce przykrywam pieluszka - a ulubiony kocyk zwijam w rulon i kładę obok - do przytulania :)

Gość gfhfgh
tak wlasnie zrobilam

Gość nie prawda wcale ,
nie zawsze pocenie jest oznaka braku wit d moze ale nie musi , od kiedy twoje dziecko poci sie ? niektóre dzieci tak mają zwłaszcza w pierwszej fazie zasypiania , moja córcia tez tak miała konsultowałam to z pediatra jej dzieci tez pociły sie do tego stopnia ze musiała je przebierac w nocy a wszystko było ok , poobserwuj dziecko jesli sytuacja sie powtórzy skonsultuj z pediatra zleci wam badania jesli uzna taka potrzebe

Gość nijkjd
moj syn jak jest duzy upla spi w samym body albo bleczka z krotkim rekawkiem i pampers:)jak jest chlodniej teraz spi w pajacu samym z dlugimi rekawkami i nozkami przykryty kolderka tzn poszewka z kocykiem kolderka juz dawno schowana czeka na zime:)

Gość gfhfgh
poci sie przed zasypianiem . poniewaz w tyli cala twarz w kocyk i ledwo oddycha a jak jej zabiore to strajkuje

Gość xxxxxxyyy
ale ja sobie wcale nie zartuje - moje dziecko tak spi praktycznie od zawsze - skoro ja spie w t-shircie i bokserkach i jest mi cieplo to dziecko ubieram podobnie czyli ze wzgledu na pieluche ywchodzi mi samo body i okno mamy uchylone praktycznie zawsze - dziecie zdrowe, cala noc przesypia bez zadnego budznia sie - polecam

ja dawałam na noc pajacyk-sam,bez żadnych skarpetek ani nic pod spodem poza pieluchą. A w upały,kiedy był zaduch i sama spałam nago dziecku dawałam pajacyk letni czyli bez rękawów i krótkie nogawki.

Gość erfwref
Ja wkłdam dziecku bawełniany pajacyk z długimi rękawami. Jeśli założę coś z krótkim rękawem, dziecka rączki robią się chłodne, lepkie, spocone.

Gość jak jest goraco
to wystarczy sam pajacyk, bez bodziaka pod spodem, co innego w zimie i skarpetek tez nie trzeba :)

Gość jak jest goraco
i teraz juz od 2 tygodni spimy przy otwartym oknie

Gość Hagneta
Proponuje na początek zdjąć bodziaka i tylko połozyc dziecko w pajacu. Oczywiście pod kocem - tak jak lubi. Może wystarczy. Moje dziecię też się trochę poci, próbowałam przejść na rampersa,ale żal mi dziecko,bo nózki ma rano zmarznięte. Skarpetki ściąga w nocy, w spiworku mu za goraco, pod kocem się rozkopuje.. CHoć rozważam jeszcze bodziaka z długim rekawem i sam spiworek.Może metodą prób i błędów znajde idealne rozwiązanie. Ale wtedy już mam nadzieję, jakieś lato przyjdzie wreszcie hihi.. i bodziak lub rampers starczą.

po co body pod pajacem? załóż pieluszkę i pajacyka i to wystarczy :) na noc otwórz, albo chociaż rozszczelń okno, otwórz drzwi do pokoiku i miej otwarte okno w jakimś innym pomieszczeniu. u nas obecnie jest 19 st w nocy(mniej nie mogę zrobić :() mały śpi w body z krótkim rękawem nakryty kocykiem.