Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżesiczka

Usiądź obok Dżesiczki

Polecane posty

Gość żałosne plotkary
Wesna i Wanessa fajnie:) ale oczywiście lepiej Maryska i Hela:p Meaa Kostka, polewka:D można mówić Kostucha;) a co do tej dziewczyny z niemieckim imieniem to może Helga:P

Gość żałosne plotkary
niech Ci będzie

Gość ja mam w ogóle orginalne
---> yhy zapomniałam w końcu napisać... Moje imię jest podobne do jednego już tu wymienionego tylko krótsze a mianowicie Hilda

Gość aaabcia
hilda- to chyba imie skandynawskie? tak?

Gość ja mam w ogóle orginalne
jest to imię germańskie... pewnie dlatego wiele osób zastanawia się nad moim pochodzeniem - mam niemiecko brzmiące nazwisko do tego :)

Gość żałosne plotkary
Hilda...nie słyszałam ale coś w sobie ma...prawie jak Gilda:) a skąd pomysł na takie imię?

Gość żałosne plotkary
przypomniało mi się, ze mama mojego kolegi ma na imię Rita a bratanica koleżanki Greta...moim zdaniem oba fajne:)

Gość do autorki hshshshshs
Jak już chcesz kogoś obgadywać to napisz imię dziecka poprawnie Jessica nie dżesika :O

Gość jaga baba
A moja córka ma na imię Marika, czy jesteśmy patologią ?

Gość żałosne plotkary
moim zdaniem nie, podobne doi Monika, ale fajniejsze;)

Angelika fajne, w latach naszych mam byl piekny francuski film i moja mama poszla na niego kilka razy, troche jej zajelo by nazwac Angelika, bo nie polska pisownia, ale nazwala, bardziej mi to odpowiada niz polski odpowiednik Aniela - troche starodawne, ale kto wie, moze na powrot wejdzie do popularnosci osobiscie zgrzytam zebami kiedy widze spolszczona pisownie Andzelika, a juz zalamuje rece gdy widze Andrzejka - kupy sie nie trzyma. Sama nie lubie jak ktos pisze moje imie z bledem

nie chce mi się wszystkiego czytać, bo zatrzymałam się na pierwsze stronie, a tu się tak temat rozwinął. Napisałam o rodzinach patologicznych w odniesieniu do imienia Jessica...tylko i wyłącznie. Nie uważam, że imię Laura czy Nadia jest obraźliwe i nie spotkałam się z tymi imionami wśród "dziwnych" rodzin. Mój syn też ma rzadkie imię - Tymon i nie należymy do marginesu społecznego. A więc podsumowując - ciekawe/rzadkie/oryginalne imię to nic złego :)

Gość upsa
czy sławomir to imie ktore moze wskazywac na pochodzenie z rodziny patologicznej? napiszcze a potem odpowiem czy pochodzi czy nie bo to takie idiotyczne utozsamianie imienia z pochodzeniem no i nie napisałyscie wiec nie ma nic rodzina do imienia

Gość sławomir to normalne imię
, to gadanie o patologii jest bzdurne i chyba nikt inteligentny w to nie wierzy. Imiona to rzecz gustu a nie pochodzenia. ja jestem osobą wykształconą a podobają mi się imiona różnorakie. I Hania i Sandra, i Sergiusz i Oliwier, i Nadia i Karolina. Tylko idioci przypisują imię do patologii lub wyżyn społecznych. co to ma do rzeczy?:O jak można tak uogólniać.

nie czytalam wszystkich postow, ale nie rozumiem oburzenia niektorych. Wiadomo, ze kazdemu podobaja sie inne imiona, ale nic nie usprawiedliwia wyzywania innych od patologii i szufladkowania. Nie podoba mi sie czesc z w/w imion, ale nie twierdze, ze ludzie ktorzy je nadaja sa patologia. Denerwuja mnie osoby, ktore maja sie za wyznaczniki dobrego smaku i sadza, ze ich opinia jest wazna. Dla rodzicow i tak imie ich dziecka jest piekne a zdanie innych nieistotne, a glosne wyrazanie swojego zdania w niekulturalny sposob moze zabolec i mame Dzesiczki, i Marysi, i Nadii. A moje dzieci maja na imie Emilka i Wojtek bo tak MI sie podobalo.

Gość brawo Piwniczanka!