Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam! 18 maja powinnam dostać miesiączkę.Do tej pory nie dostałam.Zrobiłam trzy testy i w każdym wyszedł wynik negatywny.Byłam u ginekologa,który powiedział mi,że to może być wczesna ciąża i wykryć jej nie może.Od paru dni boli mnie głowa,mam biegunke(ale nie przez cały dzien) i mam podwyzszoną temperature. Oznacza to,że jestem w ciąży?

dodam jeszcze,ze jka bylam u ginekologa to powiedział m,ze nawet negatywny wynik może byc falszywy...

Gość myszkaaakiaszkaaa
ciężko powiedzieć co Ci jest, ja niestety nie słyszałam o takim przypadku.... współczuję tej niecierpliwości

Gość Hagneta
zrób bete wszystko bedzie jasne.

Gość annaqq
lekarz nie wie a myy mamy wiedziec?

Gość pytankoglupieniejestzle
no ja mialam teraz z tymi objawami grype jelitowa......wiec raczej obstawiam to i jeszcze jak cie mdli i nie mozesz jesc to na 100% teraz full ludzi ma

Gość jezeli jzeli
owulacje miałaś w terminie i miesiączka powinna wystapić 18 maja , to raczej test juz by wykrył ciąze Ale byc moze przesunęla ci sie owulacja i miesiączka powinna wystapic pózniej niz 18 maja ( w zaleznosci jak ci się zmienił , wydłuzył cykl) To moze to byc wczesna ciąza Najlepiej idz na bete lub poczekaj i zrób nastepny test Podwyzszona temp moze swiadczyc zarówno o ciązy jak i dokonanej owulacji i nadchądzącej miesiączce Mysle ,ze w jednym i drugim przypadku pokręciło ci sie coś z cyklem i owulacja była w innym terminie niz myslisz

Miesiączke powinnam dostac 18 maja-nie dostałam.Cykl trwa 30 dni. Owulacje miałam 3 maja...Ginekolog powiedział,ze najpozniej to moglam dostac 20 maja miesiaczke nie dostałam... juz nie wiem...

A skąd wiesz, że miałaś owulację 3maja? Tylko monitoring może ją potwierdzić. Jeśli miałaś tego dnia np. skok, szczyt śluzu itp. to nic nie znaczy do owu mogło nie dojść Zrób betę tak jak dziewczyny radzą to na 100% potwierdzi lub wykluczy ciążę. Wtedy z wynikiem do lekarza- da coś na wywołanie @

A skąd wiesz, że miałaś owulację 3maja? Tylko monitoring może ją potwierdzić. Jeśli miałaś tego dnia np. skok, szczyt śluzu itp. to nic nie znaczy do owu mogło nie dojść Zrób betę tak jak dziewczyny radzą to na 100% potwierdzi lub wykluczy ciążę. Wtedy z wynikiem do lekarza- da coś na wywołanie @

Gość jezeli jzeli
dlaczego nie łudzić ? Skoro lekarz powiedział ,ze to moze byc wczesna ciąza Ja po prostu mysle ,ze skoro to moze byc wczesna ciaza to do owulacji musiało dojsc w innym terminie niz myslisz Podwyzszona temp zawsze swiadczy o ciązy lub zblizającej się miesiaczce

A jeżeli,gdy zbliżała mi się miesiączka nigdy nie miałam podwyższonej temp,tzn tego nie odchuwałam tzn.że teraz może tak byc?

Gość jezeli jzeli
po owulacji temp zawsze jest podwyzszona az do miesiączki ( to działa progesteron w organizmie ), pózniej po około 10-14 dniach spada i wystepuje misiączka Przy ciązy utrzymuje się dłuzej , ciągle podwyzszona ok 18 - 20 dni swiadczy o ciazy Zalezy jaka miałas podstawową temp ciała , kobiety z nizsza temp nie musza miec pózniej np 37 stopni tylko troche nizszą Tej temperatury nie da sie wyczuc , musisz codziennie przed wstaniem z łózka mierzyc temp np w pochwie lub pod językiem Pod pachą nie jest miarodajna , jezeli mierzyłaś pod pachą i jest podwyzszona to najprawdopodobniej moze to byc jakaś infekcja

z temperaturą jest tak: mierzymy ją rano o tej samej porze, przed wstaniem, najlepiej w pochwie w okolicach owulacji (przed lub po) temperatura się podnosi o co najmniej 0,2st i utrzymuje u zdrowej kobiety 10-16dni na ty poziomie(książkowo to jet 14dni) potem przychodzi @ lub jeśli temperatura utrzymuje się wyżej minimum 18dni to ciąża jest bardzo prawdopodobna :) Znanym mi wyjątkiem jest tylko LUF- wtedy nie ma owu, a temp podnosi się i wszystko wygląda prawidłowo A lekarz robił Ci usg, bo może masz torbiele?

jezeli widzę, że się zgadzamy :) Autorko do owu mogło dojść później, ale taka samobserwacja moim zdaniem jest przydatna w staraniach

Mierzyłam temp.pod jezykiem i wychodziła mi 37 Nie,nie robił mi USG,chciałam tez cytologie,ale powiedzial,ze nie moze zrobic bo mialam drozdzyce i by to wskazalo na bledne wyniki.Pytalam sie tezczy drozdzyca jest powodem,ze nie mam miesiaczki,ale powiedzial,ze nie,ze jest to prawdopodobnie wczesna ciaza i mam sie pokazac za 2-3 tyg juz minal tydzien wiec za tydzien mysle,ze sie u niego pokaze i wtedy wykryje albo i nie wykryje ciąże.

ale temperaturę musisz mierzyć cały cykl, bo inaczej się nie liczy grzybica nie ma wpływu na miesiączkę przed pójściem zrób betę tak czy siak

Gość jezeli jzeli
ale temp musisz mierzyć rano , po przebudzeniu i przed wstaniem z łózka Podobno po 7:30 temp zaczyna sie podnosic , dlatego tak wazne jest poranne mierzenie i o stałej porze Ja wole miarzyc w pochwie ,a le pod jezykiem tez mozna

infekcja nie ma raczej wpływu na @- nie wydłuża cyklu. W ciąży też można mieć grzybicę- to normalne poczekaj spokojnie do wizyty, wtedy lekarz zrobi ci pewnie usg

Dzisiaj byłam u ginekologa i powiedział,że mam torbiel na lewymjajniku a jak jestem w ciąży to jest to już 5,5 tygodnia.Jutro ide na USG i się okaże.Lekarz powiedzial,ze oby to n ie byla ciaza poza maciczna :( Chociaż bardzo sie boje tego torbiela,bo moze tez byc nowotworowe.

uu torbiel, kurcze... :( a zapytam Perełeczko, ile masz lat?

nie martw się ja miałam torbiele co cykl, a w ciąży też mam teraz 6cm :) Mnie pomagała luteina i po torbielach śladu nie było torbiel powstaje z niepękniętego pęcherzyka(rośnie i rośnie ten pęcherzyk)_ lub pod wpływem hormonów ciążowych w miejscu po pękniętym pęcherzyku i torbiele często zatrzymują @

to już bym dawno umarła na raka :/ nie czytaj głupot, tylko zapytaj lekarza. Jeśli kontroluje się i nie dopuszcza do rośnięcia torbieli jest ok.