Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadłospis na dzis

hej czy ktoś mi może podać jadłospis dla 6 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Gość jadłospis na dzis

corka ma 5,5 miesiąca i narazie jadłospis wygląda tak: 7-8 kaszka 180ml 10-11 mleko 180ml 14 obiadek (zupka gotowana przeze mnie marchew kurczak/królik ziemniak) na zmiane z deserkami z owoców 17 180ml mleka 20 180 kaszki w nocy raz budzi się na jedzenie wypija ok150 ml mleka

Gość mamkaaa
dodaj jakies owoc i jest ok

za duzo kaszki jak na tak male dziecko. Kaszke dawaj albo rano albo i wieczor bo corka bedzie tyc na potege. Jak skonczy 6m to dawaj jej wiecej roznych warzyw.

kurcze , zle Ci napisalam :O chodzilo mi o to zebys kaszke dawala albo rano albo wieczor a nie rano i wieczor.

Gość ja mam 19 lat
coka je tak od około miesiąca i waży w normie bo ma 71 cm i 7300 także nie wydaje mi się aby zbyt tyła.

Moim zdaniem za duzo kaszki jak na 5m dziecko. A poza tym na opakowaniu kaszki pisze , ze 2x dziennie mozna kaszke dawac dziecku tylko po konsultacji z pediatra.

Gość ja bym podawala owoca
o 10-11 i obiad o 13 poza tym za duzo kaszki

Gość mamua karmiaca
kaskze tylkoi rano i wieczorem wiecej roznorodnych warzyw a nie tylkok marchewke i ziemniak podawaj tez owoce

Gość Hagneta
Zamiast porannej lub wieczornej kaszki - dała bym kleik, który nie ma w sobie cukru. Ryzowy lub kukurydziany, dla odmiany w zaleznosci jaką podajesz kaszkę. Co do zupy to mniemam,iz poza miesem i marchwią są tam inne warzywa? jesli nie to wprowadzaj pomału inne: ziemniak, pietruszka, seler, brokuł, groszek. Sprawdz w schematach co już mozna dziecku podawać. Aha i jeszcze czy dobrze rozumiem,ze zupa co drugi dzień i co drugi deser? Warzywa codziennie powinny być i deser tez może byc. Ktoś dobrze napisał o 10 deser o 13 zupa. My dajemy o 14 (po spacerze ) warzywa, ok. 16 deser. Czasem o 10 deser i o 14 warzywa. Nie mamy stałego schematu. Pozdrawiam!