Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to zrobic?

rejestracja auta w Polsce a w Niemczech-czy mozna tak zrobic

Polecane posty

Gość jak to zrobic?

hej:) kupuje nowy samochod w salonie w Polsce ale mieszkam i pracuje w Niemczech i tu bym auto chciala zarejestrowac. ale okazuje sie ze w takim ukladzie pojawiaja sie jakies dodatkowe problemy,mianowicie: 1. urzad w lodzi robi jakies problemy z wydanie tablic czasowych dla auta wywozonego za granice, mizo ze w poznaniu i wawie jak zwonilam problemow nie byloby 2. w salonie dostaje przy zakupie pakiet ubezp. oc ac i nw gratis, to jakies ponad 2 tys zl a czasowe ubezp na miesia jest cholernie drogie 3. dzwonilam do dilera czy ten pakiet jest zamienny na kse, jesli tak to, kupie auto bez VATu, wywioze na czasowych rejestracjach do niemiec i tu zarejestruje. jesli nie-chyba oplaca mi sie bardziej wziac pakiet, zarejestrowac w Polsce i normalnie przyjechac do niemiec i po krotkim czasie zarejestrowac tu. tylko jak to wyglada dalej? musze wyrejestrowac auto w Polsce i dopiero tu rejestrowac tak? to moje pierwsze auto dodam;) nie chce tu jezdzic autem na polskich blachach bo to oszustwo podatkowe. tak wiec po przyjezdzie do tygodnia bym je tu zarejestrowala. czy to dobra opcja zeby ominac caly ten proceder z wywozem nowego auta za granice? ktos sie na tym zna? dzieki!!!

Gość jak to zrobic?
moze ktos sie zainteresuje mim tematem? dzieki!

Gość jak to zrobic?
wlasnie kurde czytam w necie ale tu chmary i opary tych co z de zwoza autka a ja odwrotnie robie. no bo z podatkiem vat to chyba zaplace 22% w polsce i w de juz nic? bo gdyby to auto kupowala tu od razu z zaznazceniem ze do de bedzie wiezione to nie place 22% ale 19 w de, ale jesli je zarejestruje tu w polsce, dojade do de i zarejesteruje tam to juz chyba nie jest jako auto nowe i nie place drugo raz podatku? urwanie glowy z tym!!!

Gość jak to zrobic?
ktos wie?