Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ahj00

czym smarowac po kapieli swoje tygodniowe malenstwo?

Polecane posty

Gość franca mala
Zdesperowana Domowa Żona swieta racja.sama siebie nie nawidze smarowac jakimis pasciami,a co dopiero dziecko!a jak slysze o tym oilatum to juz w ogole mi slabo...

Gość do góry .......hej
a ja mała kąpie w ciekłej parafinie i skóra małej jest super.

Gość zadnych oilatum ani parafin
do kapieli kilka kropli oliwy z oliwek i jesli skora luszczy sie po wyschnieciu to luszczace sie miejsca posmarowac tez oliwa! oilatum, parafina , wazelina, oliwka johnsona to sa pochodne ropy naftowej i zostaja na powierzchni naskorka tworzac nieprzepuszczalny film kotry utrudnia skorze oddychanie i nie pomaga jej wytworzyc naturalych barier ochronnych wszystkie matki ktore kapia w oilatum pracuja na dziecko ze skora alergiczna, atopowa! naturazlne oliwe z liwek ew olejek ze slodkich migdalow ( mozna znalezc czasem a aptece

Gość ninja12
My do kapieli uzywamy mydelka Oilatum a do wloskow szamponiku Nivea. Krem na odparzenia to tez Nivea a takze Sudocrem. No i oczywiscie do buzki krem Bambino. I tez nie uzywamy oliwki.

Gość naitka
Na poczatek tylko i wylacznie Oilatum : przed kapiela wcieram w suche miejsca samo Oilatum, potem kapiew Oilatum i po kapieli smaruje te miejsca kremem Oilatum. Efekt taki, ze po 3 dniach skora jest juz gladsza i golym okiem widac poprawe. Jutro ide po make ziemniaczana i bede krochmalic niemowlaka na zmiane z Oilatum. Potem bede powoli wycofywala sie a z w/w zabiegow i kupie plyn bez oliwki i wtedy zobaczymy, czy efekt sie utrzyma.

Gość super niankaaa
Ja od początku kąpię córkę w oliatum i skórkę ma bez skazy. Uważam, że to super emulsja, po której nie trzeba już dziecka babrac w oliwkach, czy tłustych kremach, bo skórka jest super nalwilżona. Droga ta emulsja, ale warta polecenia...

Gość ma23355
Ja od początku uzywam kosmetyki nivea.Zel do mycia ciała i główki.Po kąpieli nacieram balsamem nivea a raz na jakis czas oliwka. Oilatum uzywalismy przez kilka dni kiedy małemu schodziła skórka z ciała.A teraz znowu nivea.Oilatum traktuje bardziej leczniczo.Do pupy używam linomag i sudokrem.Jak zroni siku to linomag a jak z kupką to sudokrem.Alan ma miesiac i do tej pory pupka śliczna:)

ja swojego nie smarowalam....uzywalam do wody oliwy z oliwek produkt bio i sol morska i mleko pani polozna mi polecila wlasciwie to sama go kapala,bo przez pierwszy miesiac nie umialam nawet usiac ciezki porod itp heh---- mial piekna skore i zero odparzen polecam:)

Gość gygugg
Powściekały się z tymi emolientami. Przecież to dopiero dla dzieci po szóstym miesiącu i to też w przypadku poważnych problemów! A wlazła jedna z drugą i radośnie radzą dla noworodka... Specjalistki od siedmiu boleści! Wyżej zresztą jest już wyjaśnione o co chodzi, przez kilka - dla odmiany - mądrych osób. Im prościej, tym lepiej ale jednocześnie natłuszczenie JEST potrzebne, zwłaszcza noworodkowi. Widać to gołym okiem i nie ma co wyjaśniać. W szpitalu gdzie urodziłam, używano oleju parafinowego. Tenże stosowałam przez pierwszy miesiąc, żeby nic nie zmieniać. Potem przeszłam na oliwę z oliwek i to się sprawdza. Wymyślne preparaty zostawmy na okoliczność problemów ze skórą. Ja np w ciąży używałam emolientów (takich jak Oillatum) i bardzo sobie chwaliłam ale moja skóra umie się chronić a wtedy potrzebowała kwalifikowanej pielęgnacji, więc mogłam tego używać. Dla noworodka nie odważylabym się zastosowac tego samego.

Gość kachakrakow31
dokladnie oilatum emulsja -teraz jak ma juz 2 miesiace uzywam mydelka tez oilatum

Gość FilipaMama
Ja nie smaruję do wanienki z woda dolewam tylko kilka kropek emulsji do kąpieli Eloderm i nie muszę już niczym smarować, a skóra jest nawilżona i gładka.

Gość gość
Mnie w szpitalu namawiali na emolienty. Kuoilam jednak hipp od 1 dnia zycia a potem przeszlam na babydream. Niczym dziecka nie smaruje. Emolienty sa za azs. A noworodkowi naturalnie luszczy sie naskorek i potem to mija. Ja mojemu ewentualnie takie najgorsze miejsca smarowalam oliwka hipp i to tez moze 2 razy.

Gość gość
Jesli chodzi o mnie to jest zdecydowany numer jeden La Roche-Posay Lipikar Lait Polecam zwłaszcza przy wrazliwej skórze niemowlaków...