Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieslodka16338

Czy opłaca sie drogeria na wsi?

Polecane posty

Gość nieslodka16338

Z góry przepraszam, jestem tutaj nowa i nie wiem czy piszę w odpowiednim wątku;/ Pracuję w drogerii, jestem technikiem handlowcem, chciałabym otworzyć coś własnego. Moja wieś liczy sobie cos ponad 1500 mieszkańców, nie ma u nas drogerii, Jest jedynie jeden sklep abc i jeden mały spozywczo-przemysłowy, ale bardzo źle zaopatrzony. Zastanawiam sie czy taki pomysł ma wgl rację bytu... Wiadomo, że na artykuły chemiczne zawsze będzie zapotrzebowanie, jak i na kosmetyki, ale czy taka miejscowość nie jest na to za mała? Co o tym myslicie? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. pozdrawiam;)

Gość jakiego fajnego...
za mała klientela chyba że do "dużego miasta" daleko i w okolicznych miasteczkach nie ma takiego sklepu.

Gość k,l;;;;
a ja sadze, ze malym miejscowosciom brakuje takich punktów, więc mógłby to być dobry pomysł.

Gość nieslodka16338
Małe miasteczka w pobliżu, najblizsze 12 km ode mnie... W kazdym z nich po 2 rossmanny i wiadomo, mnóstwo małych drogerii.

Gość jakiego fajnego...
ja liczę na statystykę 1500 osób to średnio 700 kobiet z czego około 350 zainteresowanych . Nie jest to dużo. A żyć z czegoś trzeba , trzeba by zrobić mały zwiad i zapytać kilka osób gdzie się zaopatrują . Ja mieszkam w 20 tys. mieście i dopiero niedawno powstała drogeria.

Gość fddfghfgjhgfhghggggggggggggf
mieszkam na wsi, ktora doslownie przylega do duzego miasta jakis czas temu sasiadka otworzyla salon fryzjerski, w sumie myslalam ze bedzie klapa bo bardzo blisko do duzego miasta, a moja wies mala itp ale minelo juz troche czasu, teraz dziewczyna zrobila jeszcze solarium, wiec chyba idzie jej ten biznes w kazdym razie teraz mysle, ze Twoj pomysl ma szanse na przetrwanie

Gość jakiego fajnego...
fryzjer jest bardziej oblegany i potrzebny :)

Gość nieslodka16338
Moja kuzynka jest fryzjerką, więc moze połączyć to z salonem fryzjerskim? O i może solarium jakieś;) I nam tu na wsi małe centrum handlowo-usługowe otworzę;)

Gość jakiego fajnego...
to już jakaś myśl. Trzeba pamiętać że wszystko to kwestia potrzeb i przyzwyczajeń. Nie każdy na wsi będzie kupował "balsamy do ciała" i kremy przeciwzmarszczkowe (które nic nie dają ) :)

Gość gość
możesz sprubować stacjonarnie, a w miedzy czasie sprzedawać to również w internecie jakby słabły obroty czy coś

Gość gość
Możesz zamiast ryzykować wiele i robić drogerie na wsi która nie wiadomo czy wypali, zainwestować w domowy biznes, a mianowicie w e-biznes. W skrócie – sprzedawanie kosmetyków przez Internet. Wtedy nie będziesz musiała się ograniczać do wsi, a przy dobrej reklamie jesteś w stanie nawet dojść za granice. Polecam www.tubus.com.pl jest bardzo przydatny, bo ma wiele różnych tradycyjnych i tych bardziej fikuśnych opakowań na kosmetyki (i nie tylko) które mogą sprawić, ze wzrośnie ci sprzedaż.

Gość gość
Doskonale znam firmę www.tubus.com.pl ma świetne opakowania, sama również się u niej zapatruje, maja szeroki wachlarz zastosowania, również polecam taką formę biznesu:)