Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faficzka2006

moje dziecko nie chce jeść żółtka.Co robić?

Polecane posty

Gość faficzka2006

pluje.kaszle, choć rozdrabniam jak moge i podaję z obiadkiem lub zupką. macie jakieś sztuczki?

Gość hagneta
widocznie ma alergie.wyrosnie.mozesz sprobowac przemycic w omlecie jakims.o ile maluch jada juz takie dania.ale nie gwarantuje sukcesow.

Gość a co ty z tym zoltkiem
ja tez nigdy nie lubilam, jadlam b. czesto tylko bialko, ktore jest o niebo zdrowsze od zoltka. Jak juz tak koniecznie chcesz to zrob omleta, nalesniki, kogel-mogel z cukrem i orzechami, jakies placki. No cos co zawiera cale jajko a go nie widac.

Gość papapararara
aale po co mu to żółtko? nie dawaj i tyle móje dziecko nie jadło tego, w zasadzie ja też nie jem... sam cholesterol dzieci same wybierają pokarmy które są im potrzebne, nie panikuj żesz kobito... miłego dnia pozwól że ono samo okresli swoje smaki

Gość faficzka2006
moje dziecko ma 6,5 miesiaca, no i w tym wieku zalecane jest podanie poł żółtka. A jak Wy to podajecie?

Gość xxxxxxyyy
w zupie lub slodkiej kaszy mlecznej - ale rzadko - nie lubi i ma powody - zbyt czesto podawane dostaje wysypki. Jesli pluje i bardzo nie chce to nie nalegaj widocznie wie ze mu szkodzi. Starszy syn jajek nie znosil - potem wyszlo ze ma na nie mocne uczulenie. W 8 roku zycia pokochal jajka i teraz prawie codziennie je jajko na miekko lub twardo , juz mu nie szkodza i widocznie odrabia straty:)))

Gość no a co się stanie
jak mu nie dasz tego żółtka?? cos mu bedzie?? bo gdzieś tak napisali to trzeba dawać!! widocznie mu nie smakuje.....kobiety nie bądźcie takie ograniczone.

Gość nie dawać
to takie proste

Gość pytająca mamusia
kobiety nie objeżdżajcie jej tak bardzo, przecież widać, że chce odżywiać dziecko najlepiej jak potrafi. Autorko spokojnie, jak nie chce to nic na siłe - zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami odnośnie tego. A tak z ciekawości zapytam - robiłaś może dziecku lane kluseczki z żółtka i mąki? może w takiej postaci zasmakuje albo budyń mleczny z żółtkiem i musem owocowym, a nóż widelec trafisz...

Moja bratanica też pluła zółtkiem, alergię miała na nie. I przestali na razie dawać, nie jadła żadnych zup, nalesników, omletów- od razu wyczuwała. Myślę,ze nic się nie stanie jak odpuscisz na razie z podawaniem. Może trzeba poczekac. I sama się teraz - zastanawiam nad wprowadzeniem, bo rzeczywiście w 7 miesiącu mozna już podawac.

Gość zaledwie 1 otrzymuje
faficzka2006 moje dziecko ma 6,5 miesiaca, no i w tym wieku zalecane jest podanie poł żółtka.] -- zalecane... to podaj dozylnie, jak zalecane to musi zzrec i koniec. dobrze ze ty wszystko pochlaniasz....

Gość LaleczkaMalowana
Moja mama mi mówiła, że ja też nie lubiłam żółtka. A teraz uwielbiam całe jajka. Musisz odpuścić, dzieci same wiedzą, co chcą jeść. Jeśli w ogóle są niejadkami to można się martwić. Jak ja byłam mała to byłam w stanie parę tygodni jeść tylko jedną, daną rzecz - takie fazy ;) to mija.

Gość odpusc i sprobuj
za jakis miesiac , to jeszcze male dziecko i tak wszytko czego mu potrzeba czrpie glownie z mleka