Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna z wątpliwościami

PAŹDZIERNIK CZY KWIECIEŃ

Polecane posty

W jakim miesiącu lepiej wziąć ślub: w grę wchodzi ostatnia sobota kwietnia lub dwie pierwsze października. Wtedy wolna jest nasza upatrzona sala. Podawajcie plusy i minusy, pomóżcie dokonać wyboru. Liczę na Was.

to jest bez znaczenia :) ? Jesli chodzi ci o pogode to też nie wiemy jaka bedzie w kwietniu ( bo moze np padać ) ani w pazdzierniku ( bo może być już zimno bardzo ) nie sugeruj sie takze bezsensownymi zabobonami ze w miesciacu slubu musi byc litera R , bo to jest już skrzywienie umysłu ;) bardziej bym postawił na kwiecień , gdyż istnieje wieksze prawdopodobienstwo że ludzie a zwłaszcza kobiety beda miały wieksze pole do popisu odnosnie wyboru kreacji na przyjecie weselne a i ty w kosciele w kwietniu moze tak nie zmarzniesz jak by to miało byc w pazdzierniku ;)

mam wątpliwości, bo patrząc na pogodę ostatnich lat to kwiecień i październik są podobne pod względem pogody - mokro. W październiku czasem cieplej, ale w kwietniu roślinność budzi się do życia...

dlatego najzwyklej na swiecie trzeba zaryzykowac i postawic na jakis miesiac Ja osobiscie bym brał ostatni tydzien kwietnia

Gość 3majowa
Ślub miałam w maju :) Jak dla mnie wiosna jest najpiękniejszą porą roku. I miałam w ślubnej wiązance cudownie pachnące konwalie... Niestety musisz sama zdecydować...

Gość ale jaki macie problem
jakies 8 lat temu w pazdzierniku u nas spadl snieg, dokladnie w druga sobote pazdziernika. bylam wtedy na slubie, rano sie zszokowalam i na predce wyciagalam kozaki z szafy i zimowe ciuchy. panna mloda byla sinofioletowa bo miala tylko cienki plaszczyk, a nasz kosciol nie jest ogrzewany :P w koncu jakis facet sie zlitowal i oddal jej kurtke a sam przesiedzial msze w samochodzie :) odradzam pazdziernik

ja też jestem za wiosną;-) Choć widziałam cudne sesje późną jesienią. Ale wiadomo każdy ma swoje argumenty. Pogoda może być ładna i paskudna w każdym z tych miesięcy. Sami widzicie jaki był maj w tym roku a mnie się niezła pogoda trafiła.

Gość panna z wątpliwościam
Kwiecień jest bez R, ale wiem - co ma być, to będzie. Namawiałam narzeczonego na święta wielkanocne, czyli tydzień wcześniej, ale jest nieugięty... A ostatnia sobota kwietnia to przed długim majowym weekendem, więc każdy ma wolne itp. - to plus.

No właśnie, Miarko - wiele osób bierze ślub w końcu września lub przez cały październik - z wyboru, nie z konieczności. Złota polska jesień może być cudna. A np. 1 października to tak naprawdę początek jesieni...

Gość 3majowa
A co za znaczenie ma ta bzdurna literka "r" ?! Przecież nie od tego zależy szczęście małżeńskie, tylko od tego czy wybrało się odpowiednią osobę do wspólnego życia

Też jestem bez R i co póki co żyjemy wzorcowo;-) A pogoda to rzecz względna. U nas dziś miało być 23 stopnie a jest 10 i leje od wczoraj;-) chyba znowu coś się dzieje bo słychać straże. Ogólnie nie ma teraz takiego podejście że są jakieś weselne miesiące. W tym roku idziemy na dwa październikowe wesela. Tydzień po tygodniu. Mam nadzieję że pogoda dopisze. Ale na to nigdy nie ma gwarancji.

Też jestem bez R i co póki co żyjemy wzorcowo - Miarko, szczerze życzę, by tak było nie tylko przez miesiąc miodowy:-)

A co za znaczenie ma ta bzdurna literka "r" ?! Przecież nie od tego zależy szczęście małżeńskie" powiedz to tysiącu kobiet które przez ten zabobon nie raz wszczynały ze swoimi facetami awantury :) Swego czasu był tutaj taki topik o tym :) Niezle sie uśmiałem na tym temacie nie mam linka niestety do niego :O

pogody NIGDY się nie przewidzi, listopad może być ładniejszy niż sierpień. Osobiście wolałabym kwiecień... A ja np brałam ślub na początku stycznia i też było cudnie, piękny słoneczny choć bardzo mroźny dzień :)

Gość kfahfjksf
Pomiędzy kwietniem a październikiem jest pół roku różnicy. Ja wolałabym w kwietniu, nie musiałabym dodatkowo czekać pół roku:P

Jak sobie teraz przypominam to też mieliśmy do wyboru październik i maj. Ale wybraliśmy maj bo był szybciej;-) i nasi świadkowie pobierają się w październiku. A dwa wesela w bliskiej rodzinie w jednym miesiącu to nic dobrego;-) ps dzięki za życzenia.

a nóz widelec by młody sie rozmyślił ? co nie ? - 30 kwietnia to jego pomysł:-)

panna z wątpliwościami - był niedawno temat Kwietniówek 2010. Trzeba by je zapytać czy żałują wyboru daty;-)

Gość ja mam w październiku 2010
i nie chciałabym kwietnia.

Gość kwiecień po ang
to April więc jest R ;-)

Gość patrząc na pogodę z ostatnich
dwóch lat, to w październiku będzie więcej słońca niż w kwietniu.

widzę więcej zwolenników kwietnia. dziękuje za odpowiedzi i czekam na nowe opinie/argumenty.

ja bym wolała pierwszy tydzień października. w kwietniu będą jeszcze gołe drzewa, bez liści, a jak nie daj boże nie dopisze pogoda to będzie to wyglądało dość ponuro. a w październiku liście będą się mieniły wieloma kolorami i na sesji na pewno będzie to wyglądać super. widziałam takie jesienne plenery i bardzo mi się podobały :) wydaje mi się też, że w październiku będzie lepsza pogoda niż w kwietniu - takie moje obserwacje z ostatnich lat.

Robiłem sporo ślubów w kwietniu i październiku i zdecydowanie polecam ostatni weekend kwietnia ! Większa szansa na lepsza pogodę, dłuższe dzień (będzie widno jak wyjdziecie z kościoła), a w dodatku jeżeli planujecie późniejszy plener (innego dnia) to nawet nie ma się nad czym zastanawiać !

ja biorę ślub w październiku 2010. data została wybrana przypadkiem, bynajmniej nie kierowałam się prognozami pogody;) nie żałuję, że nie będę wychodziła za mąż w miesiącach letnich, tylko dlatego, że wtedy jest ciepło a październiku może być różnie z pogodą

w kwietniu będą jeszcze gołe drzewa, bez liści" ze jak ? my nie żyjemy na Antarktydzie :) Własnie w kwietniu zaczynaja kwitnać drzewa :) wiem coś o tym bo jestem alergikiem ....