Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zajrzyjcie

Kolano uprzykrzające życie

Polecane posty

Gość zajrzyjcie

Boli mnie kolano, w ciągu dnia, szczególnie gdy dłużej siedzę, jest taki ćmiący ból- rzadko, ale bywa, z kolei przy schodzeniu po schodach kiedy stanę jakoś nie tak, to tak mnie wykręca z bólu, że przez 10 min kroku nie mogę zrobić. Kłuje i rwie. Od ponad miecha mam siną plamkę na rzepce, na samej górze, taka 1,5cmx1,5cm. zauważyłam, że ta plamka bardziej sinieje po każdorazowym "złym stąpnięciu" po schodach. Mieliście tak? Proszę o rady

Gość zajrzyjcie
no nie bądźcie tacy........................ :-(

Moja rada jest jedna. Do ortopedy, na prześwietlenie i pewnie nie ominie Cię artroskopia. I to bezzwłocznie, chyba, że nie zależy Ci na chodzeniu :O

Gość zajrzyjcie
umówiłam się na wizytę do specjalisty od kolan (nie pamiętam się nazywa ta specjalizacja), z tym że dopiero za 2 tyg. Czytałam o artroskopii i obawiam się jej... Byłam ciekawa jakie mieliście diagnozy przy podobnych objawach jak ja........

Gość zajrzyjcie
up up

Artroskopię przeszłam sama i nie jest taka straszna. Najgorsze jest znieczulenie w kręgosłup :O Zrobiono mi to w klinice jednego dnia i nie powiedziano, że po tym znieczuleniu przez 24h nie wolno podnosić głowy! Po 12h wysłano mnie do domu. Przez kilka dni nie mogłam wstać z łóżka z powodu nieziemskiego bólu głowy, na który zadziałały dopiero tabletki zażywane przez ludzi cierpiących na migrenę.Kolano nie bolało :)Tzn, trochę. Do pełnej sprawności wróciłam po około miesiącu, bez rehabilitacji, bo nie miałam czasu ;) Aha, miałam podobne objawy do Twoich, ale bez żadnych plamek. Okazało się, że to jakiś dawny uraz, pewnie z dzieciństwa. Uszkodzenie łąkotki i przerost jakiejś tam błony. Od tego czasu zapomniałam czym jest ból kolana :)

Gość hejooooo
nie miałam żadnych urazów... ból dotyczy obu kolan, nieraz budziłam się w nocy z płaczem, ale ten kłujący i plamka występuje w jednym. Miałam póki co badania na reumatyzm, wyszło ok.... moja lekarz z przychodni zbyła mnie jak nic. Stwierdziła że jestem za młoda na bóle stawów itp. Więc idę za 2 tyg. prywatnie...

Gość zajrzyjcie
tak właśnie

Ja też sobie nie przypominam urazów, ale wiesz jak to dziecko - byle gdzie się przewróci, a kolana cierpią. Powstają mikro urazy, które z wiekiem mogą się pogłębiać. Idź do ortopedy.

Gość zajrzyjcie
człowiek faktycznie nie pamięta co mogło zadziać się w dzieciństwie, a napewno nie raz gleba była ;) cóż, niedługo okaże się, mam nadzieję, co mnie dorwało, dzięki za odpowiedź, pzdr

Gość ktorego warto sie uczyc
hej ja tez ostanio w nocy obudzilam sie z powodu klujacego bolu w kolanie tki jakby skurcz ale trwal bardzo krotko. w dzien nic nie czuje. kurcze boje sie ze bede miala to co ty