Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trdyhesu

renaut twingo jako pierwszy samochod dla kobiety

Polecane posty

Gość trdyhesu

dobry pomysł?chodzi o ten starszy mode..z takimi fajnymi "oczkami"stac mnie na pieciolatka

Gość Sedesik
Jesli juz chcesz kupic cos malego to kup opla corse. Reno jest drogie w naprawach. Wiecznie sie cos w nim psuje :)

całkiem spoko wybór jak na pierwszy wóz :) lepsze to niż cc700 czy 126 P

a nie boisz się, że jak np zajedziesz komuś drogę albo wymusisz pierwszeństwo i ktoś w ciebie pierdolnie to w takim małym aucie zostaniesz kaleką? sory ale nie rozumiem ludzi kupujących takie kurduple, które nie dają szans przy kolizji z autobusem albo tramwajem . . .

Mam Twingo- jako drugie auto w rodzinie, do miejskich i inhych tras:) Bardzo sobię chwalę, nie prawda, że awaryjne!!!! Może to zalezy od zadbania przez właściela... mój to "stary" rocznik, ale daje rade. I jaki wygląd!! Na "czkach" mam nalepiony rzęsy i jest to jedyny taki samochód w mieście!!!!

Właśnie ja tez mam teraz taki moment, chce kupic autko klasy B do 40 000 ale nowe albo roczne. Proszę polećcie jakis ladny model z ladna bryłą, co nie pali duzo, jest ekonomiczny..

Wcale nie jest małe- chyba w nim nie siedziałeś!!!! Wejdx do środka a zdziwisz się, ile miejsca!!! I fajnie, wysoko sie siedzi :P

Gość
Ona polecam - Ford F-350

sory ale nie rozumiem ludzi kupujących takie kurduple, które nie dają szans przy kolizji z autobusem albo tramwajem " motocyklem tez nie masz szans a jednak mnóstwo ludzi go ma :) Dziwne masz myślenie koleś , szukajac auta które miało by szanse przetrwania z tramwajem :) od razu zakładasz najczarniejszy scenariusz

jest małe bo mój sąsiad ma i jak parkuje obok swoje auto to te twingo zaczyna sie równo z moim a konczy tam gdzie u mnie sie zaczynają tylne drzwi . . . To że jest przestronne to nie znaczy że jest duże. Powiedz mi ile masz blachy do gniecenia przed nogami bo ja mam prawie półtora metra maski i jak w cos walne to mi nóg nie utnie

To chyba trzeba czołgiem jeździć- na pewno będzie bezpiecznie...:classic_cool:

Kpiarz- nogi to nie wszystko. Duże nie znaczy- bezpieczne. Dziwny podajesz argument.

Dwa lata temu jechałem sobie normalnie bez szaleństw i nagle z podporzadkowanej ulicy zaczął cofac dostawczak i wbił mi sie budą w fure. Auto do kasacji. Gdybym jechał jakąś corsą to bym był conajmniej inwalidą . . na miasto tylko duże auto bo pełno jest niedouczonych kierowców i przemęczonych zawodowców co jeżdzą po kilkanaście godzin wywrotkami albo dostawczakami

Jeszcze jedno Kpiarz... "a nie boisz się, że jak np zajedziesz komuś drogę albo wymusisz pierwszeństwo i ktoś w ciebie pie**olnie to w takim małym aucie zostaniesz kaleką?" Trzeba jeszcze jeździć zgodnie z przepisami, żeby było bezpiecznie- samochód to nie wszystko. Bez kom.

trzeba jeżdzic zgodnie z przepisami ale autorka pisze, że na pierwszy samochód więc zakładam że jeszcze wszystkiego nie umie i może popełnic błąd. I dlatego uważam, że większe i bezpieczniejsze auto powinna sobie kupić.

Poza tym ja mogę jechać bezpiecznie ale to nie oznacza że jakis inny idiota we mnie nie uderzy

kpiarz jak masz pecha i akurat znajdziesz sie w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiednim czasie to i 15 poduszek i dodatkowe strefy zgniotu w twoim bezpiecznym dużym aucie nie uchronią ciebie w kolizji czy wypadku .... jovik dobrze mówi sam samochód nie wystarczy , przepisy trzeba przestrzegac a powinno być wszystko OK dodam jeszcze od siebie że nowicjusz ledwo co po zdanym egzaminie nie jest przygotowany do tego by zasiasć w obszernym ,duzym i szybkim wozie , lepiej po prostu jak z małego auta przesiadzie sie po czasie na wiekszy , bezpieczniejj i dla niego i dla innych zmotoryzowanych

No ale limuzyna zawsze daje wieksze szanse niż jakieś auto wielkości pandy. Z mojego doświadczenia wiem, że bym bardzo kiepsko skończył gdybym jechał małym samochodem wtedy. I wcale nie jechałem szybko, wystarczyło że inny sie zagapił. moja panna jeździ moja omegą a ma prawko od stycznia i dobrze sobie radzi więc niby czemu nowicjusz ma sobie nie dac rady z dużym? Uważam że od razu trzeba sobie podnosić poprzeczkę a nie sie pieścić.

No ale limuzyna zawsze daje wieksze szanse niż jakieś auto wielkości pandy' a bierzesz pod uwage manewry typu wyprzedzanie , wjazd w brame , zatoczka na parkingu taką gablotą ? To sa ludzie ledwo co po zdanym egzaminie gdzie nie ukrywajmy ale jazda na placu manewrowym jest tylko zaliczeniem i a nie kilkuletnim doswiadczeniem w tego typu manewrach i obawiam sie ze w ruchu ulicznym taki laik nie za bardzo odnajdzie sie np w Mondeo Kombi czy innym 4 metrowym VV passacie .... panda, corsa, clio , seicensto ,matiz ,ka to wspaniałe auta jak na poczatek drogi z Prawem Jazdy

Gość toyota yaris
fajna, mała, zwrotna :)

też dobre auto na poczatek :) Japonskie auta maja dobrą renome pod względem niezawodnosci silnikow;)

Gość regres nie zgadzam się z tobą
"dodam jeszcze od siebie że nowicjusz ledwo co po zdanym egzaminie nie jest przygotowany do tego by zasiasć w obszernym ,duzym i szybkim wozie " Nie zgadzam się - ledwo co po zdanym egzaminie wsiadłam w mondeo i jeżdżę do tej pory. Miałam jedną stłuczkę - gość wjechał mi w tył - skończyło się wymianą zderzaka i stłuczonym kręgosłupem - 3 tygodnie na L4. Nie wiem, jak by się skończyło, gdyby mi wjechał w malucha. Jeżdżę codziennie, w korkach, ciasnymi ulicami, po dużym mieście, parkuję pod większymi i mniejszymi sklepami, parkuję w centrum miasta, wykonuję chyba wszelkie możliwe manewry i jak widać - radzę sobie. Reasumując - doskonale odnalazłam się w ponad 4,5 metrowym Mondeo hatchback. A nowe MKIV to kosztuje stówkę:) Za 50.000 przy odrobinie szczęścia możesz zaszaleć na końcówkę serii MKIII.

Gość yaris micra
tylko japońskie

Nie zgadzam się - ledwo co po zdanym egzaminie wsiadłam w mondeo i jeżdżę do tej pory. " dobrze poprawie sie . nie wszyscy sie odnajduja Ty jezdzisz codziennie autem ale zauważ ze sa jeszcze tzw "niedzielni kierowcy " którzy autem jezdza 4 razy w miesiacu i obawiam sie ze owa duza limuzyna sprawi im wiecej kłopotów niż np mała Panda ... nie zrozummy sie zle ja cały czas pisze o poczatkach kariery kierowcy

A nowe MKIV to kosztuje stówkę" ale 3 lataka kupisz za 60 .000 tysi mkIII robili do 2005 r i najdrozsza wersja jaka widziałem to st220 ale to było za 39.000 tysi , wiec nie przesadzaj MOndeo mkIII spoko wyrwiesz za 30 tysi rok 2004/05 z pełna elektryka tzw full wypas

Gość regres nie zgadzam się z tobą
"nie zrozummy sie zle ja cały czas pisze o poczatkach kariery kierowcy" Ja też piszę o początkach - co z tego, że jeżdżę codziennie - pół roku temu wsiadłam do tego samochodu pierwszy raz. MKIII był produkowany od 2001 do połowy 2007, więc najstarszy możliwy MKIV do kupienia to rocznik 2007 właśnie. A cena modelu nie jest zależna wyłącznie od tego, czy "ma pełną elektrykę", ale od wersji silnika. Nie interesuje mnie spryskiwanie reflektorów przy silniku bezynowym 1.8. Ona222 pytała wyraźnie - auto nowe albo roczne. A za ile wyrwę MKIII to akurat dobrze wiem:)

więc najstarszy możliwy MKIV do kupienia to rocznik 2007 właśnie." Tak masz racje , pomyliłem sie mk3 robili do 2007 roku ale po 2005 był po lifcie i znacznie inaczej wyglada niż np wersja z 2002 r ...