Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konsumentka:/

zakupy przez neta

Polecane posty

Witam, Zakupiłam na aukcji internetowej grę komputerową. Wszystko było w jak najlepszym porządku, lubię szybkie transakcje, od razu wpłaciłam pieniążki, wybrałam wysyłkę kurierską z myślą że będzie szybko i sprawnie. Było to 29 maja. Dwa dni później lekko zdenerwowana dzwonie do tej firmy na telefon podany na aukcji a tam "numer niedostępny".. Podali numer gadu-gadu (Tak właśnie gg to jedyny kontakt z tą firmą), zapytałam się tego 'pracownika' co z moją przesyłką. Otrzymałam odpowiedź że żadna wpłata do nich nie przyszła. Zdenerwowana biegne do banku po dowód wpłaty (bardzo chciałam aby to był prezent na dzień dziecka dla siostry). Wysyłam im, i otrzymuje odpowiedź że oni nie sprawdzali co 5min czy wpłata przyszła czy nie no i okazało się że przyszła. Powiadomili mnie że kurier otrzyma moją przesyłkę dnia 1.06 o godz 14. Zadowolona czekam sobie na przesyłkę lecz otrzymuje dziś maila ze przesyłka została wysłana dopiero dzisiaj. Z wielką łaską pracownik z gg dał mi numer telefonu do firmy. Dzwonię a tam mowi mi ze przesyłka o 10.24 zostala przekazana kurierowi. Dzwonie do firmy kurierskiej a oni nie mieli takiej przesyłki. Okazalo się ze niechcący wyslali mi tego maila bo kurier odbierze przesyłkę dopiero o godz 14. Będe monitorować tę przesyłkę lecz dojdzie mi dopiero w piątek, więc po co jest opcja kurierska skoro tak długo to trwa? Proszę o radę co mam zrobić w tej sytuacji, zostałam potraktowana okropnie. Najpierw kłamstwo z numerem telefonu który nie istnieje, potem ze przesyłka dana kurierowi dzień wczesniej o godz 14, a potem kolejne wyslanie maila o wysyłce skoro zostanie wyslana dopiero po poludniu. Nie zamierzam tego tak zostawić proszę o radę.

Jedna sprawa to ze firma nie dziala jak powinna, a druga... ze nigdy chyba nie zrozumiem ludzi, kupujacych prezenty na ostatni moment - chyab sami sie prosza o takie sytuacje Jesli firma ma jakas strone z opiniami mozesz tam opisac sytuacje, a poza tym, jesli przedmiot przyjdzie, to nic z tym nie zrobisz. Nie zostalo popelnione zadne przestepstwo ani nic. p.s. jesli kupilas na Allegro (piszesz o aukcji internetowej) mozesz im wystawic tylko komentarz neutralny. Na przyszlosc radze kupowac prezenty miesiac wczesniej, zwlaszcza na Allegro

skoro kupuje kurierem to mysle ze 3 dni wczesniej to nie jest na ostatnią chwilę. mialam mature wiec i inne problemy. czy na prawde nie da sie z tym nic zrobic?