Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnnnnnnnnnaaaaaaaa

czy wasze niemowlę śpi na poduszce czy na płasko?

Polecane posty

Gość annnnnnnnnnnaaaaaaaa

Moja córka ma pół roku,do tek pory spała na płaskopod kocem.Chciałabym,żeby już spała na poduszce i pod kołdrą?

Gość mama 10 miesiecznego synka
A dlaczeo tak bardzo chcialabys, zeby spala na poduszce? Co ci to da? Moj synek nie spi i dlugo jeszcze nie bedzie spal na poduszce, bo sa niezdrowe. Podobno mozna klasc dzieci na bardzo plaskich poduszka, ale po co mam ryzykowac. Poza tym on jest tak ruchliwy w nocy, ze nie ma mowy nawet o koldrze. SPi wyalcznie w spiworku i tak dlugo jeszcze bedzie.

Gość chcialabym schudnac
moj ma recznik pod glowka.pediatra powiedziala,ze to wcale nie jst takie dobre dla maluszka spac na plasko

do chcialabym schudnac - co pediatra to inne zdanie, zreszta dotyczy to chyba wszystkich temetow o dzieciach :) Moja mowi, ze przynajmniej do roku dziecko powinno spac na zupelnie plasko, bo to jest zdrowsze dla dopiero ksztaltujacego sie kregoslupa.

Gość chcialabym schudnac
moj synek ulewal sporo i krztusil sie slina,wiec najlepsze rozwiazanie dla nas,aby jego glowka byla troche wyzej.on sie nie krztusi i ja jestem spokojniejsza...a to prawda co lekarz i co mama to inaczej:0

Na płasko. Poczekaj jeszcze z 6 miesięcy, jak skończy 12 miesięcy to kupisz jej kołdrę z poduchą.

mój do 11 miesiąca życia spał na specjalnym klinie unoszącym głowę i ramionka wyżej niż żołądek, poniewaz strasznie ulewał. później jak ulewanie się skończyło zrezygnowaliśmy z klina i do dziś śpi tylko na pieluszce flanelowej (żeby mu przyjemniej pod twarzą było)

Ja kładę pod głowę tylko tetrę albo flanelę, ale nadal jest płasko (tzn. składam je na kształt płaskiego prostokąta. (To tak "profilaktycznie" w razie jak się coś uleje itd)

Moj tez spi wlasnie na pieluszce flanelowej :) A to faktycznie jak dzidzia ulewa to co innego...

Jak dzidzia ulewa to najlepiej podłożyć coś pod przednie nogi łóżeczka a nie bezpośrednio pod głowę dziecka, wtedy nie sama głowa, a całe ciało niemowlęcia jest w pozycji prostej i jednocześnie nachylone razem z łóżeczkiem i materacem. Są specjalne plastikowe podkładki pod nóżki łóżeczka dla takich dzieci, a jak ktoś nie ma kasy to kładzie książki lub cegły. Dziwne że lekarka wam o tym nie powiedziała.

Gość bershkaa
moje dziecko spalo bez poduszki(na plasko) do roku a pozniej wlozylam plaska poduszke ktora zwykle dodaja do kompletow poscieli niemowlecej

ja podłożyłam podkładki pod nogi to mały się zsuwał i spał w dole łóżeczka W POPRZEK więc miał na równi głowę i resztę ciałka :P oczywiście jak był troszkę starszy, bo jako noworodek nie zsuwał się, co więcej wtedy spał ze mną w łóżku. ja miałam coś takiego. nie wiem dlaczego ale z tego się nie zsuwał :P http://allegro.pl/item1048423965_klin_bezpieczna_poduszka_niemowlat_zdrowy_sen.html

Gość Wypełniona! Si'l vous plait!
Za duże podłożyłaś podkładki i tyle. Jakoś u wszystkich innych to działa i dzieci się nie zsuwają. Każdy skutek ma swoją przyczynę, nieprawdaż? :)

Gość Wypełniona! Si'l vous plait!
Nie podoba mi się ten klin, bo unosi tylko część tułowia i wymusza nienaturalną postawę. Ja bym tego nie kupowała. Wystarczy 2 tomy encyklopedii podłożyć po jednym pod nóżkę i ewentualnie dodać jakieś niewielkie 2 części bajek (też po jednej pod nóżkę). :)

Gość hkuhki][0-0
mój już niedługo kończy rok a wciąz śpi na płasko często śpi na brzuszku więc też jest mu wygodniej bez poduchy

dziecko powinno spac na plasko ale pod nogi lozeczka w "glowach" powinno sie cos podlozyc np ksiazki o takiej samje grubosci wtedy nie ma zagrozenia ze dziecku sie uleje i sie udusi. Mnie tak pediatra powiedziala.

Gość do góry .......hej
moja córka śpi na płasko tyle ,że na pieluszce tetrowej w razie gdyby miało jej się ulać , ja też nie lubię wielkich poduszek ,sama mam płaską poduszkę

Gość gość
podbijam wątek odnośnie poduszki. Widzieliście ta poduszkę dla niemowląt Klin? tu znalazłam w Fiki Miki jak zamawiałam materac. Co o niej sądzicie? http://materacyk.pl/