Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilkaaaaaaaaaaaaa

problem z allegro

Polecane posty

Gość emilkaaaaaaaaaaaaa

Mam taki problem,dziewczyna wplacila mi kase za perfumy poprzez platnosci allegro dzis mija 3 dzien a ja ich nie mam u siebie na koncie zaksiegowanych moze wiecie co jest grane? dostalam maila ze wplata zostala dokonana na moje konto ale kasy brak co robic?

Gość sfsdffd
ja pierdolę jak ci wpłaciła to dostałaś maila że kasa przyszła i wtedy masz wysłać przedmiot a w międzyczasie w opcjach allegro, w zakładce Płacę z allegro masz Saldo i wypłata środków. i tam wchodzisz i wypłacasz. po 1-3 dniach masz to na koncie bankowym. specjalnie ci z allegro zrobili filmy, instrukcje itd. byś nie zadawała takich pytań a nawet jeśli to mogłaś napisać w aukcji że nie przyjmujesz kasy przez płacę z allegro :o🖐️

Gość nananannanannana
wiesz ja tez bym nie wiedziala na jej miejscu o co chodzi ,rzadko kozystam z allegro

Gość sfsdffd
jak nie wiem co to jest to najpierw szukam informacji w google a płacę z allegro jest dobrze wypozycjonowane i już po chwili trafiamy na film instruktażowy. :o

Gość nananannanannana
chyba forum tez jest od tego aby zapytac prawda?!

sfsdffd - nie madrz sie tak. Jakbys dobrze szukal/szukala , to bys wiedzial/a, ze cos takiego jest niedopuszczalne: nawet jeśli to mogłaś napisać w aukcji że nie przyjmujesz kasy przez płacę z allegro i moga Ci za to usunac aukcje

sfsdffd - nie madrz sie tak. Jakbys dobrze szukal/szukala , to bys wiedzial/a, ze cos takiego jest niedopuszczalne: nawet jeśli to mogłaś napisać w aukcji że nie przyjmujesz kasy przez płacę z allegro i moga Ci za to usunac aukcje

Gość emilkaaaaaaaaaaaaa
z allegro korzystam rzadko i naprawde nie wiedzialam o co chodzi z ta płatnością wolalam zapytac na forum

Gość hej hej
Jak nie zaznaczysz w opcjach,żeby Ci przesłali na konto w banku to ich nie dostaniesz,bo one sa na Twoim koncie z allegro a nie bankowym. I można pisać w uwagach na aukcjach,żeby płacić tylko na zwykłe konto-widziałam takie wpisy więc to chyba żaden problem. A swoją drogę-głupie to płacę z allegro;)

teraz musisz skonfigurowac ustawienia Twojego konta PZA i do 3 dni po tym jak skonfigurujesz otrzymasz kase - jesli jest powyzej 20 zl bodajze jesli ponizej, sama musisz wydac zadanie przelania jak nie skonfigurujesz to nie otrzymasz pieniedzy

Gość gupeek
allegro ma bardzo dobry system pomocy, latwo tam wszystko znalezc a informacje sa duzo pewniejsze niz na jakims forum. tu rownie dobrze mogl Ci ktos poradzic zebys zrobila afere w banku, po czym 10 osob na niczym sie nie znajacych przyklasneloby ze tak, na pewno to pomoze. (nie pisalbym takich rzeczy zebym ich na wlasne oczy na kafe nie widzial)

I można pisać w uwagach na aukcjach,żeby płacić tylko na zwykłe konto-widziałam takie wpisy więc to chyba żaden problem. Jest to DUZY PROBLEM - przeczytaj regulamin - te aukcje zostana usuniete, jesli zauwazy pracownik Allegro, wiec NIE MOZESZ TAK ZROBIC i wszyscy, ktorzy twierdza inaczej sa niedoinformmowani MUSISZ RESPEKTOWAC PLACE Z ALLEGRO i owszem, to glupie

Wiesz może masz zlecenie wypłaty raz w tyg. np. w piątki. Musisz sprawdzić w ustawieniach. Ja od niedawna sprzedaję na All i masa osób płaci w ten sposób. Ja ustawiłam sobie automatyczne wypłaty codziennie, a gdy kwota jest poniżej 20 zł to robię to ręcznie. Kasę mam zazwyczaj na drugi dzień.

Gość natalka25
hej, wszystko masz w ustawieniach, mozesz mieć autowypłaty albo wypłaty na zadanie. Płace przez allegro jest po to zeby dac ci znac ze ktos juz wyslal do ciebie kaske zebys juz mogla wyslac towar. Musisz sobie ustawic jak chcesz, ja mam wypłaty na zadanie. wtedy wchodze w ustawienia i klikam ze chce kaske na moje konto i allegro ci ja wysyła. to trwa ok 1-2 dni