Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladowa pomadka

jaki podgrzewacz do butelek polecacie

Polecane posty

Gość czekoladowa pomadka

jak w temacie prosze o podpowiedz jestem na kupie a nie bardzo sie orientuje

Gość Mothercare, Canpol i Baby Ono
są chyba najtańsze i wcale nie gorsze od Aventów i Philipsów.

Ja kupilam Lindam,ale uzywam tylko na wyjazdach.A tak to wode podgrzewam w mikrofalowce.Za dlugo to trwalo..W nocy zanim zagrzala sie w tym woda,moj synek juz zanosil sie od placzu.Szybciej jest jak pojde do kuchni wstawie do mikrofali na 15sek..

Gość nevell
tylko avent , kupiłam pomimo ceny , koleżanka co ma trójke dzieci miała trzy i ten ostatni avent jest też wg niej najlepszy .

Gość uwielbiam takie łapki
tylko mikrofala

Gość czekoladowa pomadka
a jaka jest cena takiego podgrzewacza , mam mikrofale ok ,ale czasem taki podgrzewacz jest potrzebny stad moje pytanie i wcale nie jestem głupia mamuska

autorko, przeciez Ci tlumaczymy zebys tego dziadostwa nie kupowala . Ktos Ci wczesniej napisal , ze pomalu grzeje mleko wiec dziecko w nocy na dobre sie rozbudzi. Zrozum , wydasz tylko kase a mleko i tak w mikro bedziesz podgrzewac.

Gość ja kupiłam na allegrooo
jakiś najtańszy z misiem za 35 zika i jest super trzymam w nim butle z wodą i trzyma idealną temperaturę do rozrobienia i podania mleka dziecku. cały czas jest wlączony i zawsze jest w nim butla gotowa do użycia.

Gość nevell
jagoda , ty jestes niedorozwinięta czy tylko taka udajesz ? Ty leniu patententowany ! Nie łąska była przygotować dziecku swiezego mleka tylko odgrzewane w mikrofali ? Sprawna mama nie potrzebuje ani podgrzewacza ani wspaniałych rad głupiej jagody , wystarczy na wieczór wlać gorącą wode do termosu , a wsypanie mleka zajmuje mniej niż włozenie do mikrofali . Mikrofala to jest dopiero strata pieniedzy , moze jeszcze dziecku też inne jedzenie podgrzewasz w mikrofali ? Poczytaj sobie najpierw o tym . A propos, będziesz dawała rady głupim mamuskom , zeby zbędnego podgrzewacza nie kupowały ? Zbędne to są twoje kremy po 300 zł , i tak ci nie pomoga , lepiej zainwestuj w dziecko .

Gość czekoladowa pomadka
no dzieki za rady , tylko wydawało mi sie ze takie podgrzewacze maja funkcje czuwania ze utrzymuja cały czas opowiednia temperature wody

Gość warszawiankaaaaaaaa
mozesz na allgero używane kupic na grosze , to jest sprzęt , nie musi być nowy . Ja kupiłam nowy i jak bym miała wtedy taką wiedze jak teraz to bym za 50 zł miała prawie nowy - bo co sie niszczy taki podgrzewacz ?

Gość uiuiuuu
i nie słuchaj niejakiej jagody bo w zime będziesz w japonkach chodziła :classic_cool:

Gość czekoladowa pomadka
no to jednak dobrze myslałam , nie musze akurat miec super drogiego z najwyzszej pólki

Gość czekoladowa pomadka
no to jednak nie czuje sie głupia mamuska jak mnie nazwała jedna z kolezanek

Przeporaszam że się wtrące ale zastanawiam mnie jedna rzecz jak dorosła kobieta, mająca dziecko może używać takiego słownika jak Jagoda? i jak może się tak zachowywać? Przepraszam ale musiałam to napisać bo odkąd mam tu konto ta pani jest bardzo rażaca.

Przecież mleka nie wolno podgrzewać w mikrofali bo ona nie równo grzeje i dzieciak może się poparzyć. Część mleka jest zimna, część ciepłą, a część gorąca. No co wy? Wodę przegotowaną można podgrzać i wytrząchać żeby się równomiernie ciepło rozeszło, ale nie mleko.

Gość czekoladowa pomadka
na pewno z mikrofali jest szybciej tylko czasem taki podrzewacz jest potrzebny a wybieramy sie w podróz niedługo i byłby mi potrzebny

Gość jdjsllojnbhhh
mleko też można wstrząsnąć i wymieszać:) ale termos jest chyba dla mnie najlepszy:)

Gość moze glupie pytanie aleeee
do mikrofali wkładacie butelkę z woda czy inne naczynie? i na ile sekund wsadzacie??

No właśnie podobno trudniej niż woda, bo mleko ma częściowo stałą konsystencję i jego cząsteczki się gorzej mieszają niż te wody. Niektórzy ludzie nawet wody do butelki nie podgrzewają w mikro, bo się boją, tylko podgrzewają w mikro zwykłą kranówkę w jakiejś kwarcie i w nią wkładają przygotowaną wcześniej butelkę, żeby pokarm zagrzał się po prostu stojąc w tej wodzie (czyli au-bain-marie).

Tzn. wkładają do niej butelkę już po wyjęciu kwarty z mikro z podgrzaną wodą.

Gość nevell
jagoda , z dnia na dzień coraz bardziej sięgasz dna ... Weź se łeb do tej mikrofali wsadź moze zmądrzejesz !

Gość inez 66
wazne zeby mozna bylo go uzywac w samochodzie

Gość wiesz co jagoda
nic do ciebie nie miałam ale widze ze na kazym topicu jestes złosliwa wulgarna co za dziewucha daj sobie na wstrzymanie tak cie to kreci

Gość moze glupie pytanie aleeee
powiedzcie czy normalnie butelke wkladacie do mikrofali??? I NA ILE SEKUND?

Gość hagneta
tak, wodę zagrzewam w mikrofali - wstawiam na 22sek i nastepnie dosypuje mleka, mieszam i gotowe. Mieszanki mlecznej nigdy nie podgrzewałam, jak i nie robiłam wczesniej i wstawiałam do lodówki. Mleko modyfikowane powinno byc spozyte od razu po zrobieniu. Podgrzewam w butelce, w której dziecko pije (u nas akurat TT). Myśle,ze czas zalezy od mocy mikrofali. Najlepiej metoda prób i błedów dojść do tego jak długo nalezy podgrzewac. Moim zdaniem jest to szybki sposób i łatwiejszy niz z wrzątkiem w termosie - zwłaszcza o 2 czy 4 nad ranem :-)

Gość hagneta
a podgrzewacz się z pewnoscią przyda na wyjeździe. I wydaje mi się,ze nie ma sensu przepłacać. Prosty, tani i nawet uzywany - powinien się sprawdzic.

Gość zamiencie sie
a ja nie mam podgrzewacza i nie czuje potrzeby posiadania go :) wode w czajniku elektrycznym zagrzeje w pol minuty, dolewam zimnej, wsypuje mleko i gotowe :) poza tym ok rozumiem jeszcze podgzanie samej wody w mikrofali, ale mieszanki nigdy, a i przechowywanie gotowej mieszanki w lodowce to dla nie glupota :O owszem trzymalam mleko w lodowce, ale to byl moj pokarm sciagniety z piersi i podany w nocy, ale nie grzalam go w mikrofali tylko w garnuszku z goraca woda :)