Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwietniowa mama marysi

mycie zabków u malego dziecka- od kiedy

Polecane posty

mam 14-mczna córke ma juz 6 zabków czy powinnam juz uczyc ja myc czy to za wczesnie

mozesz dac jej szczoteczke bez pasty niech sama sobie pomacha w buzi,a sama dokladnie jej myj.

oczywiscie ze powinnas "szczotkowac" ząbki powinno sie juz od 1-go zęba..najpierw silikonową nakładką a jak zabków jest wiecej to i szczoteczką.

Gość no a co się stanie
zawcześnie?? ja bym powiedziała że to za późno!!!

no troche sie tego obawiam jak nam to pójdzie ale spróbujemy

Gość no a co się stanie
Fajna babka z forum-------> Czy Twoje dziecko samo myje te zęby?? Kurcze moja też tyle ma (miesięcy) a ma dopiero dwa ząbki i to takie malutkie jeszcze. :)

Gość uwielbiam takie łapki
moim zdaniem troche za długo czekałaś, małym dzieciom już się dziąsełka przeciera delikatnie, a co dopiero, kiedy wyjdą ząbki

Gość ej powiedz
Moja ma 16mies, zeby myjemy od pierwszego zabka czyli od 6mies zycia. Najpierw sama woda, teraz od kilku mies nanosze na szczoteczke odrobine pasty elmex. mala wie, ze zawsze rano i wieczorem robimy szoru szoru. jak zapomne to sama si upomina :D

no tak to jest jak sie słucha babć , myslałam o tym wczesniej ale tesciowa mi odradzała ze to za wczesnie po co meczyc niepotrzebnie dziecko

Gość my najpierw mylismy
szczoteczka silikonowa z Canpolu (nakladana na palec) a potem szczoteczka Jordan taka z owalna gruba raczka. Myjemy pasta elmex i bez pasty w ogole nie chce otworzyc buzi :D Ma 15 miesiecy

Gość my najpierw mylismy
a...ta szczoteczka Jordana jest o tyle dobra ze ma szeroka raczke i dziecko chetnie probuje trzymac. Wiadomo ze sam nie bedzie jeszcze szczotkowal i to raczej zabawa,ale powolutku dojdziemy i do tego. Od poczatku przecieralam dziasla wacikiem z ciepla woda po ostatnim karmieniu a jak pojawil sie pierwszy zabek to kupilismy ta szczoteczke nakladana na palec.

to mam pierwsze zaczac od nakładki czy od razu od szczoteczki

Gość ej powiedz
od szczoteczki. ja od samego poczatku uzywam tylko szczoteczek.

no to zaczynamy mam nadzieje ze sie uda dzieki za podpowiedzi

Kwietniowa- myślę ze bedzie fajna zabawa:) Moja sie przy tym dobrze bawi, ja pokazuje zęby w lustrze, mała się smieje, udaje ze sama myje, potem córce:D Otwiera buziaka i chętnie daje umyć. Na poczatku tez miałam silikonową nakładaną na palec, ale gryzła tak mocno ze nie dawałam rady:)

Gość jdjsllojnbhhh
jeśli karmi się piersią to ząbki/ jamę ustaną należy myć od pierwszego innego niż mleko wprowadzonego posiłku jesli karmi się butlą to od 1 dnia życia najlepiej nałożyć gazę na palec i przemywać rumiankiem albo czystą przegotowaną wodą

fajna babka , córa przyglada sie z duzym zaciekawieniem jak ja myje zeby wiec moze uda mi sie ja zachecic bedziemy próbowali , na poczatek faktycznie zaczniemy od zabawy , cos nam z tego wyjdzie