Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze mi ktos pomoze

2 pytania odnośnie excela

Polecane posty

Gość moze mi ktos pomoze

1 Co zrobić,żeby móc napisać parę wersów jeden pod drugim w jednej komórce?Jak używam entera to mi przeskakuje na następną komórkę 2 Jak zrobić w jednej komórce (powiększonej oczywiście) kilka rubryk pionowych i w nich pisać "odwrotnie"?

Gość m0NstR
scal komórki i pisz.

Gość moze mi ktos pomoze
No właśnie nie może tak być,bo jak scalę to są 2 numerki a komórka jedna,a każda komórka ma mieć osobny numerek

nie, jest gdzieś w ustawieniach opcja - zawijaj tekst ... nie chce mi się szukać a pkt. 2 - nie zrobisz dwóch formatów w jednej komórce

jeżeli chodzi o pisanie w pionie, to również w opcjach "formatowania komórek", w zakładce "wyrównanie" po prawej stronie masz coś takiego jak "orientacja" i klikasz kierunek i kąt tekstu...

Gość moze mi ktos pomoze
Ok,to pierwsze już mam,dzięki. Teraz jak zrobić te tabele pionowe żeby dało się z nich pisać bokiem??

Gość grte5y4
1 - alt i enter

zrozumiałam, że autorka chce w jednej komórce pisać i pionowo i poziomo - tak sie nie da jedna komórka może mieć jeden format tekstu - albo pionowy, albo poziomy

Gość moze mi ktos pomoze
Kurde,nie mam takiej opcji jak orientacja

Gość moze mi ktos pomoze
Dobra,nieważne,napiszę to normalnie poziomo. Ale mam inny problem:wiecie może jak importować dane do excela?Konkretnie chodzi o to,że mam w excelu zrobić zestawienie wyników ankiet i z tych właśnie ankiet dane musze importować automatycznie