Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukałam w necie

Własna firma a praca na 1/2 etatu a ZUS

Polecane posty

Gość szukałam w necie

teraz pracuje na cały etat. Pracodawca opłaca mi ZUS, a ja z tytułu działalności opłacam tylko składkę zdrwotną. Czu jesli przejdę na 1/2 etatu to składka opłacana przez pracodawcę się zmniejszy? czy wyszłoby wtedy tak, że sama płacę zdrowotny i część społecznego?

Gość szukałam w necie
tos pomógł :-O

Gość szukałam w necie
up

Gość szukałam w necie
po co ta agresja :-O czy wy już naprawdę nie umiecie normalnie porozmawiać i po ludzku odpowiedzieć człowiekowi na pytanie? :-O tak Cię to umęczyło, ze odpowiedziałeś? Wielkie dzięki i sorry za to, ze z własnej woli wszedłeś na mój topik i zechciałeś przeczytać moją prośbę :-O

Gość szukałam w necie
ale czaderski teledysk i ta choreografia :-D

Gość zakażeniem
musisz zarabiać minimalną krajową, żeby nadal opłacać tylko zdrowotne z tytułu DG, czyli jeśli przejdziesz na pół etatu, to twoja pensja z tej połówki musi stanowić min. kwotę własnie minimalnej krajowej

Gość szukałam w necie
dziekuję za odpowiedź, nie wiedziałam o tym. ale mam jeszcze jedną wątpliwość... bo ZUS normalnie wynosi ok.850zł i tę kwote opłaca mój pracodawca. A jeśli przejdę na pól etatu to będę musiała sama zapłacić 50%tej kowty, czyli ok.425 zł? i jeszcze ten swój ZUS z DG? Jeśli tak to czy.... cholerka sama się już pogubiłam :-O

Gość wydma piaszysta
najlepiej bedize jednak zapytać w Zusie - bo z moich obserwacji wynika ,ze oni zawsze tak sie ustawia,zeby to płatnik zapłacił tak dużo jak tylko sie da .

Gość szukałam w necie
musisz zarabiać minimalną krajową, żeby nadal opłacać tylko zdrowotne z tytułu DG, czyli jeśli przejdziesz na pół etatu, to twoja pensja z tej połówki musi stanowić min. kwotę własnie minimalnej krajowej a co jeśli nie będzie? Jeśli będzie niższa? minimalna to 1317, ja teraz mam 2500

Gość szukałam w necie
wydma piaszysta... masz rację :-( jak mnie to wkurza, człowiek się narobi i większość musi oddać, jak nie zusy to podatki :-O

Gość lepiej na swoim
zawsze!