Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariola Wlkp

Częste oddawanie moczu

Polecane posty

Gość Mariola Wlkp

Jak w temacie, bardzo często odwiedzam WC. Gdy robię siusiu to nic mnie nie piecze, nie swędzi, nie czuję dyskomfortu na pęcherzu więc jaka przyczyna?

różne przyczyny mogą być: mała pojemność pęcherza, stres, zimno, a nawet przed @ są takie dolegliwości Ja tak mam od zawsze

Gość Mariola Wlkp
tak ale mam tak od jakis 5 dni okres mam dostac za 5 dni i nie mialam tak nigdy chodze ok 10 razy w dzien... nawet jak malo pije..

Gość Mariola Wlkp
normalny taki jak zawsze żółty ale nie jest on ciemny za bardzo jasny też nie taki pośredni kolor, ani mętny

czyli jesteś w fazie lutealnej, więc może to być normalne ja mam problemy z tym od dawna i konieczne było notowanie ilości wypitych i wydalonych płynów(siusiuałam do starej miarki po proszku). Okazało się, że mój pęcherz nie wytrzymuje przy objetości 50ml, a powinien wytrzymywać do 200ml. Wydawało mi się, że sikam często i dużo, ale tak naprawdę mam małą pojemnosć pęcherza. Po owulacji zawsze było jeszcze gorzej- chodziłam do toalety co 30min-1godz. Najważniejsze, żeby ilość moczu wydalonego nie przekroczyła ilości wypitych płynów. Możesz mieć też zapalenie pęcherza bezobjawowe. Najlepiej iść do internisty, a on podejmie decyzje, co robić: badanie ogólne, posiew

Gość Mariola Wlkp
Dziękuję za poradę jak będzie tak dalej to po niedzieli pójdę do lekarza, powiedz mi jeszcze jeśli się orientujesz jakieś inne przyczyny mogą być? Mam tu na myśli, że przy owulacji nie uważaliśmy zbytnio z mężem Jeszcze raz DZIĘKUJĘ

Ja tez tak czesto miewam. Teraz to jakos mi sie uspokoilo, ale jeszcze jakis czas temu, to chodzilam do WC co chwile. W nocy musialam wstawac po 5 razy, a pilam normalnie i jadlam normalnie. Nie wiem czemu tak sie dzieje :D

Gość Mariola Wlkp
a ja w nocy wstaje tylko raz ale w dzień tyle razy pędzę podle tego co pije to siusiam bardzo dużo a jem hm... mam np tak, że nie jestem głodna i pierwszy posiłek zjem tak ok 12 i to tylko ze dwie kromeczki i jestem najedzona potem np jak mnie wieczorem najdzie to nie umiem skończyć jeść. godziny podałam przykładowo i tak od kilku dni....

jeśli martwisz się, że jesteś w ciąży to wątpię, żeby to był objaw :) ja w cyklu ciążowym przed terminem @ latałam co pół godz jak w każdym normalnym u mnie, potem @ nie przyszła i się uspokoiło. Dopiero około 7tygodnia ciąży zaczęłam latać jak wściekła do wc A pozostałe objawy zaczęły się od 5tc

Gość Mariola Wlkp
Dziękuje u mnie to i tak za często na oddawanie moczu do tego mam inne "objawy" ... nie boję się ciąży nie planowane ale na pewno bym nie rozpaczała :)