Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gradko

Dlaczego ludzie nie chodzą na wybory?

Polecane posty

Gość gradko

Tak to każdy o polityce gada i w ogóle, a jak przychodzą wybory to tylko połowa uprawnionych głosuje. Przecież to obywatelski obowiązek! Dlaczego ludzie nie korzystają z tego prawa?

Gość
jeden chuj kto bedzie rządził, mi sie nie chce dupy tym zawracać

Gość bo nie ma na kogo głosować
"Przyjmuję postawę pijaka, który się zes*ał w gacie... I jest mu wszystko jedno, którą nogawką mu to gó*no wyleci..."

Gość bo szkoda zachodu
na głosowanie na mniejsze zło...

Gość a ja tam uważam
wg mnie taka postawa, że nie ma na kogo głosować jest zwyczajnie głupia. sorry masz 10 kandydatów czyli jest na kogo głosować. ok może nie ma ludzi, którzy w pełni odpowiadają moim poglądom ale nie wykręcam sie, że nie chce mi sie głosować bo przynajmniej pójdę inie pozowolę, żeby ktoś inny wybrał za mnie.

Gość bo nie ma na kogo głosować
a ja tam uważam --> Mam 10 ludzi, z których każdy wzbudza we mnie odrazę wręcz, jeden k.. lepszy jest od drugiego. Mój głos jest zbyt cenny żebym miała go marnować na kogoś, kto na niego nie zasługuje. W tej chwili nie widzę rozwiązania, nie ma lepszego, gorszego, każde jest złe, więc mam to wszystko gdzieś, wyjątkowo bardzo tym razem.

Gość Mniejsze zło też trzeba wybrać
przecież mniejsze zło też trzeba jakoś wybrać!!!!! samo sie nie wybierze! mając taką logikę, ze nie idę do wyborów bo to głosowanie na mniejsze zło zwiększasz szansę, że inni wybiorą zamiast tego mniejszego zła to większe! ludzie weźcie przestańcie być leniami. ktoś kiedyś walczył o to żebyście teraz mogli teraz głosować, a wam nawet nie chce się wykonać minimalnego wysiłku i iść na wybory... żal

Gość himio
"Mój głos jest zbyt cenny żeby go na kogoś marnować" - co ty nie widzisz, ze własnie nie idąc na wybory go marnujesz? ZAWSZE możesz oddać głos pusty masz taką możliwość, a nie idąc w ogóle mówisz swoim zachowaniem dokładnie tyle co "Mój głos jest w ogóle bezużyteczny" Z resztą uważam, że przesadzasz, może nie kocham tych kandydatów ale na prawdę nie chciałbym żeby Polską rządził Lepper...