Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podbijeswiat

Problem z urlopem. Pytania o szkołe

Polecane posty

Gość podbijeswiat

Mam 18 lat rok temu byłem zmuszony rzucić szkołę i wyprowadzić się od rodziców ogólnie patologia. Nie mam żadnej umowy o prace, ale szef płaci normalnie zawsze w terminie pracuje w nocy, chodzi jednak o urlop. Czy mogę upomnieć się o te pare dni urlopu. Od września chciałbym normalnie iść do szkoły nadrobić mam wielkie plany co do przyszłości tzn. być kimś hehe. Wynajmuje mały pokój od pewnej pani też bez umowy. Dopiero w październiku kończę te 18 lat czy szkoła jeżeli złoże papiery bedzie probowała mnie umiescic w jakims domu dziecka z racji tego, że jeszcze nie jestem pełnoletni?

Gość podbijeswiat
nikt nic nie napisze

Gość upomnieć się możesz
ale jeśli pracodawca Ci nie da, nie masz żadnej instytucji odwoławczej, podobnie jak w przypadku wynajmu pokoju na czarno: nie masz komu się poskarżyć. Co do pytania o szkołę: zależy, co to za szkoła. Jeśli wybierzesz jedną z prywatnych szkół dla dorosłych, to sądzę, że nie.

Słuchaj, możesz iść do liceum zaocznego lub wieczorowego. Myślę, że to najlepsze rozwiązanie. Zaoczne jak sama nazwa wskazuje - co dwa tyg. weekendowo, wieczorowe zazwyczaj 3-4 wieczory w tygodniu. ;)

Gość jak bedzie chciał to ci
zapłaci a jak nie to nic nie wskórasz:( a gdzie jesteś zameldowany? Jak skonczysz 18 lat to zostaje ci tylko szkoła dla dorosłych :(

Gość podbijeswiat
jutro zapytam szefa o ten urlop co i jak, a szkóła to ponadgimnazjalna przeprowadziłem się do innego miasta mieszkałem w 30 tys. miescie teraz mieszkam w Białymstoku szkoła kasa tylko na ubezpieczenie i podstawy. Pracuje od 20 - 3.00 to mysle, że sobie poradze ze wstawaniem o 8 do 15 :D

Gość podbijeswiat
liceum zaoczne troche kosztuje, a ja zabardzo niemoge sobie pozwolić. Myslałem o normalnej szkole ponadgimnazjalnej 2 lata zawodówka gastronomiczna poźniej kolejne 2 lata technikum i może jakieś studia patrze daleko w przyszłość

Gość podbijeswiat
CarrieBradshaw o wielkie dzieki bardzo mi pomogłeś/aś napewno tam zajrze

Ale po zawodowce nie masz matury, wiec tak czy siak skoro chcesz isc takim trybem, to wychodzi 6 lat nauki - chociaz nie wiem czy po zawodowce mozna isc do policealnego technikum 2 letniego ;)

Gość podbijeswiat
o ile mi wiadomo to można, a jeszcze jedno pytanie mam zamiar wynająć coś wiekszego w październiku wiesz może gdzie jest najtaniej bo ja niezabardzo mam czas na szukanie

Gość podbijeswiat
dzieki za link, troche wolno mi się net ładuje

Niestety nie, jestem pasożytem, mieszkam z rodzicami:P Ale z wynajmowaniem u Nas roznie bywa, czasem możesz znaleźć pokoj za 300 zl, czasem nawet kawalerkę za 500. ;) Do szkoły policealnej jest potrzebne wykształcenie średnie niepełne, a zawodówka takiego nie daje... :O No, ale mniejsza o to, mogę się mylić. Weź to na chłopski rozum - chce Ci się, aż tyle uczyć? 2 lata zawodowki, 2 technikum i 2 uzupelniajacego liceum, zeby zdac maturę skoro chcesz isc na studia + 5 lat studiów. Zakładając, że teraz masz te 18 lat, to skończysz w wieku 29. ;)

Gość podbijeswiat
wiesz dla mnie wiek niema znaczenia kiedy ja skoncze to i owo, bo ktoregos pieknego dnia chce jechac do moich kochanych rodziców i pokazac, ze ten ktory mial 0 szanse jest taki jaki jest chce widziec w oczach niedowierzanie i skruche! zaczynam gadac jak psychol.

Gość podbijeswiat
a ile ty masz lat, ze na garnuszku rodzicow :D

Gość podbijeswiat
fakt ale 29 to jeszcze mniemam, że przez trawe i alkohol ktorych czesto uzywałem, teraz juz zadziej ale tez dozyje do 40 wiec 11 lat na sukces zawodowy

Gość podbijeswiat
co studiujesz :D

Gość podbijeswiat
ktory rok i jak ci idzie :D

Gość podbijeswiat
dobra ide ze znajomymi na piwo przyłaczysz sie?

Gość podbijeswiat
Miło się pisało :D Może kiedyś wpadniemy na siebie :]

Gość podbijeswiat
moj opis 1.95 wzrostu blondyn włosy jak wstane tak wychodze mówią, że ładny usmiech niebieskie oczy styl ubierania :D czasami wbije sie w koszule, ogolnie luzno :D dobrze zbydowany, ale bez przesady pamietasz mnie :D