Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SheiShei

Ból...

Polecane posty

Gość SheiShei

Muszę przyznać, że prowadzę siedzący tryb życia. Jedyne co to przejdę do samochodu, pojadę do pracy tam trochę pochodzę (ale większość czasu i tak siedzę). Ważę 55kg przy 170cm.Wczoraj wybrałam się na przejażdżkę rowerową. Zrobiłam 20 km. Dzisiaj okropnie bolą mnie... kolana. Nie mięśnie tylko właśnie kolana. Czy to normalne?

Gość SheiShei
Mam 25 lat, a się śmieją ze mnie, że mi artresan kupią :(

Gość
ja bym nie dal rady tyle przejechać

Jeśli problem sam nie zniknie to faktycznie to może być jakaś choroba. ale sadzę że jak będziesz jeździć regularnie to nie będzie tego problemu ;)

Gość ZZuzzka
Jak ja dałam to Ty też byś dał, uwierz :P Dzięki za koment. Mam zamiar dziennie robić 10-15km, zobaczymy co będzie ;)

Gość ja też mam siędzącą prace
nie uprawiam żadnych sportów....i mam problem z kolanami.Jak urodziłam dziecko i nosiłam ją wieczorem żeby zasnęła bo miała kolke to słychac było jak mi coś pyka w jednym kolanie:( Tydzień temu byłam z tym u lekarza,dostałam tabletki,za miesiąc ma iść z powrotem.Mam nadzieję że pomogą.....

Więcej leżeć! Siedzenie jest szkodliwe, bo wykrzywia kręgosłup. Pomagają też ćwiczenia na materacu, lub kocu. Zalecam spacery... To,tak w skrócie...;). Pozdrawiam!

Gość też mam prace siedzącą
Łatwo powiedzieć,trudniej zrobić:( wracam do domu o godz 17,muszę ugotować obiad,zająć się dzieckiem,kładę się jak idę spać:(

autorke bola nie stawy a ścięgna i więzadła :) co po rowerze jest normalne, zwłaszcza jak tak znienacka wyciągnięty. artresan tu na nic, kup sobie żel przeciwbólowy.

Gość też mam pracę siedzącą
ścięgna i wiązadła w kolanach?:P

Gość SheiShei
No to mnie troszkę uspokoiłaś :) Ból nie jest bardzo silny, więc nie będę na razie smarować niczym. Dzisiaj pada strasznie, więc sobie kolanka odpoczną ;)

cóż Cię tak dziwi? bezpośrednio przy rzepce kolanowej jest ścięgno mięsnia 4G i więzadło rzepki, w całym kolanie jest chyba z pięc czy sześć więzadeł... na rowerze pracują uda, mięsień czworogłowy pracuje z ogromną siłą, mógł przeciążyć ścięgno. stawy by jej od jednej wycieczki rowerowej nie potrzaskały do tego stopnia żeby boleć.