Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lsdiidfdfd

BŁAGAM POWIEDZCIE MI JAKIEGO KOLORU SĄ ZDROWE MIGDALKI?ZOBACZCIE NA SWOJE..PLISS

Polecane posty

Gość lsdiidfdfd

prosze was..ja chyba mam angine bo boli mnie gardlo po jednej stronie jak przełykam i ucho w srodku i mam zaczerwienioną tylnia sciane gardla i migdałki takie malinowe..pewno angina..nie mam gorączki nie wiedziec czemu:(

Gość TAK KAZDY
masz angine..przy anginie czesto nie ma sie goraczki.

Gość ale fajny koteł
a jak masz jeszcze do tego jakieś białe czy żołtawe grudki, to ropa jest czyli na bank angina :( normalnie migdałki i gardło ma barwę lekko różową, jak cała jama ustna

Gość na moje oko
od rana tylko te twoje migdałki i migdałki :D

Gość lsdiidfdfd
nie mam zadnych grudek..tylko gardlo czerwone i boli z jednej strony jak przelykam i nie mam nawet gorączki..ech..jednak angina mówicie..znowu antybiotyk ..:(

Gość lsdiidfdfd
a czy jak migdałki są zdrowe to je widac w buzi czy ciezko je zobaczyć..bo moje widać w sumie i stad wiem ze chore są jednak :(

Gość lsdiidfdfd
czy może mieć znaczenie fakt że wczoraj zastosowałam kurację zgodną z filmem svietlana and her dog? :classic_cool:

Gość ale fajny koteł
mnie czasami tak boli i po dniu przechodzi. weź sobie idź do apteki i kup se gargarin albo azulan i sobie płucz

Gość ale fajny koteł
generalnie anginy nie powinno się leczyć antybiotykami :O i jeśli już, to migdałki mogą być powiększone, ale nie muszą.

Gość lsdiidfdfd
JAK TO NIE ANTYBIOTYKAMI ? TO CZYM ?? PRZECIEZ NIC INNWEGO NIE POMOZE..LUDZIE..

Gość lsdiidfdfd
PODSZYWACZE TO MATOŁY NIE UMIEJACE SIE NAWET DOBRZE PODSZYWAC..MAM WAS DOSC..

Gość ale fajny koteł
miałam anginę miliony razy, jak byłam dzieckiem, i zapewniam cię, że antybiotyki tutaj raczej nie pomagają :O ludzie, wy myślcie, antybiotyki to nie są cudowne pigułki, wy tylko na wszystko - katar, chore gardło, pryszcz na dupie - na wszystko antybiotyk :O umiaru trochę!

Gość ale fajny koteł
a nie masz alergii na pyłki? u mnie tak się ona niejednokrotnie objawia, i wtedy antybiotyki są zupełnie niepotrzebne, trzeba coś na alergię wziąć

Gość lsdiidfdfd
alergia???chyba na nasienie mojego faceta,bo po psie jest troche lepiej

Gość hhhfhfh
ehh mam to samo, przez to gowno nie spalam calal noc. a wszystko przez to ze moj kochany maz wstawil soki do lodowki..na dodatek jestem w ciazy i juz czuje ze mi nos sie przytyka..a ja nie moge brac zadnych lekow:((:(

Gość lsdiidfdfd
to jesli nie antybiotyki to co ?? poradz fajny koteł ...co ci pomaga skoro nie antybiotyki>

Gość ale fajny koteł
niektórym na chore gardło pomaga coś zimnego, a niektórym ciepłe

Gość ale fajny koteł
lody :classic_cool: i płukanie gardła :O i jakiś ascorutical forte plus ibuprom jak boli

Gość ale fajny koteł
zresztą, ja nie jestem lekarzem, mówię, jak było u mnie. może masz zakażenie bakteryjne? wtedy nie obejdzie się bez antybiotyku, trzeba by było zrobić wymaz. niestety ludzie zwykłą infekcję gardła zwykli nazywać anginą, a to nie do końca tak jest

Gość alelelelelelalale
No ale przecież angina, to jest zakażenie bakteryjne, a dokładnie paciorkowcem i antybiotyk jest jak najbardziej wskazany a nawet konieczny. Autorko najlepiej pójdź do lekarza i niech on się wypowie i da odpowiednie leczenie, bo przez internet to się niestety nikogo zdiagnozować nie da; tym bardziej z samego opisu.

dostałam antybiotyk azithromycin teva jestemw Hoalandi i Holenderska nazwa to azitromycine sandoz czy ktoś go brał nie mam anginy ale powraca mi ciągle zapalenie gardla

Gość zzzzzzgardziel
Proszę o fachową (w miarę możliwości) ocenę :) Mam 26 lat i od jakiegoś czasu ok 5 tyg. mam jednostronne (prawa str.) zgrubienie na przednim łuku podniebiennym. Gardło mnie nie boli, nie mam gorączki, nic mi nie spływa ani nie zalega i nie robiłabym z tego problemu gdyby nie to że mam powiększone węzły chłonne szyjne po prawej stronie, są one niebolesne i dają się przesuwać ich wielkość to jakieś 2,5 cm ale to może niezbyt wiarygodne dane bo sama zrobiłam sobie "badanie" u lekarza nie byłam bo nie mam czasu. Mieliście może kiedyś podobnie? Poniżej jest link do foty mojej gardzieli, to nie jest przyjemny obrazek przynajmniej ja takich nie lubię hehe ale chciałam się Was poradzić więc zaglądnijcie jak sie nie brzydzicie :) http://www.imghost.pl/index.php?id=4181c11bb1

Dnia 20.08.2010 o 01:13, Gość zzzzzzgardziel napisał:

Proszę o fachową (w miarę możliwości) ocenę 🙂 Mam 26 lat i od jakiegoś czasu ok 5 tyg. mam jednostronne (prawa str.) zgrubienie na przednim łuku podniebiennym. Gardło mnie nie boli, nie mam gorączki, nic mi nie spływa ani nie zalega i nie robiłabym z tego problemu gdyby nie to że mam powiększone węzły chłonne szyjne po prawej stronie, są one niebolesne i dają się przesuwać ich wielkość to jakieś 2,5 cm ale to może niezbyt wiarygodne dane bo sama zrobiłam sobie "badanie" u lekarza nie byłam bo nie mam czasu. Mieliście może kiedyś podobnie? Poniżej jest link do foty mojej gardzieli, to nie jest przyjemny obrazek przynajmniej ja takich nie lubię hehe ale chciałam się Was poradzić więc zaglądnijcie jak sie nie brzydzicie 🙂http://www.imghost.pl/index.php?id=4181c11bb1

Nie śmierdzi ci z ust przez te migdałki? Sprawdź. Ja swoje usunąłem i nie mam już problemu

Proszę o fachową (w miarę możliwości) ocenę 🙂 Mam 26 lat i od jakiegoś czasu ok 5 tyg. mam jednostronne (prawa str.) zgrubienie na przednim łuku podniebiennym. Gardło mnie nie boli, nie mam gorączki, nic mi nie spływa ani nie zalega i nie robiłabym z tego problemu gdyby nie to że mam powiększone węzły chłonne szyjne po prawej stronie, są one niebolesne i dają się przesuwać ich wielkość to jakieś 2,5 cm ale to może niezbyt wiarygodne dane bo sama zrobiłam sobie "badanie" u lekarza nie byłam bo nie mam czasu. Mieliście może kiedyś podobnie? Poniżej jest link do foty mojej gardzieli, to nie jest przyjemny obrazek przynajmniej ja takich nie lubię hehe ale chciałam się Was poradzić więc zaglądnijcie jak sie nie brzydzicie 🙂http://www.imghost.pl/index.php?id=4181c11bb1

Nie śmierdzi ci z ust przez te migdałki? Sprawdź. Ja swoje usunąłem i nie mam już problemu