Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzis wyszło słońceee

Jak przestać tak myśleć

Polecane posty

Mam pewien problem z którym nie umiem sobie poradzić. Otóż trudno mi jest wejść w związek z mężczyzną, gdyż cały czas wydaje mi się że moje życie to bałagan, że jest tyle problemów do rozwiązania a dopiero kiedy to zrobie wtedy będe mogła kogoś wpuścić do swojego życia. Czy ktoś ma podobnie bo ja już sobie nie umiem z tym poradzić :(

Gość masz rację, najpierw
uporzątkuj ten bałagan. wiem, że jak wchodzi się w nowy związek, a ma się taki bałagan psychiczny, to nic nie wychodzi. i wiem to po sobie bo też taki błąd zrobiłam i musiałam się rozstac z chłopakiem. idź na terapię. ja byłam na takiej 2 lata. teraz już wiem, że uwolniłam się od poprzedniego związku. znowu jestem sobą, ale nie szukam na razie nikogo. tak mi dobrze. wiem, że pośpiech w tych sprawach, nie jest dobrym doradcą. można wpaść w to samo szambo, a ja tego nie chcę. przemyśl wszystko. pozdrawiam.

Fajnie że ktoś mnie rozumie, napisze może jak to jest w moim przypadku. Otóż zawsze borykałam się z problemem toksycznej rodziny, wychowyałam się w rodzinie gdzie ojciec pił, matka choruje na nerwicę, niestety nie miałam przez to normalnego dzieciństwa i w zasadzie czuje jak to wszystko odbija się teraz na moim dorosłym życiu. Nie wiem jak się uporać z tym bałaganem, przecież w mojej rodzinie ( tzn miedzy rodzicami) nigdy już nie będzie szczęscia, zawsze będa kłotnie itd, a ja wciąż mysle ze coś sie poprawi.

Zastanawiam się czy terapia jest niezbędna w mojej sytuacji?