Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andrea cz

kiedy przebic uszy dziecku

Polecane posty

Gość andrea cz
ale to moje dziecko i moja decyzja przecież. wiec dlaczego próbujecie mnie przekonac to że ktos mysli inaczej niz wy nie znaczy że mysli żle.

Gość katkakrakowianka3222
ale jakiego piekna??? male lysy bobas ze zlotymi kolczykami wyglada komicznie a nie pięknie.

Opowiem wam historie z kolczykami chrześnicy mojego męża.... Miała już przebite uszy ok 2 lata,zniszczyły jej się te chirurgiczne i postanowiliśmy że zrobimy jej prezent na urodziny i kupimy nowe...złote.Kupiliśmy śliczne słoniki,zapinane z tyłu na motylki i NIESTETY wklęśnięte pod spodem:( Mała miała wrażenie że kolczyk jej się zsuwa i dociskała motylka do ucha.Tak dociskała że wcisnęła je w ucho.Nie przyznała się co zrobiła,nie bolało ją to.Dopiero jak po kilku dniach szwagierka czyściła jej uszy wacikiem dopatrzyła się że za uchem ma ropę:( O 11 w nocy jechali na pogotowie do chirurga:( co się to dziecko nacierpiało:( Przez 2 lata nie chciała słyszeć o żadnych kolczykach:( Na komunie chciała w prezencie kolczyki.....ale ja już byłam mądrzejsza...kupiłam kółka:)

Gość kachakrakow31
moja corka skonczyla 2 miesiace i tez nie wyobrazam sobie zebym jej miala przebijac uszy. Balabym sie ze moze sobie ucho rozerwac np- ale w ogole nawet mi sie nie podobaja takie maluchy z kolczykami -jak bedzie duza pojdzi edo szkoly i bedzie chciala to ok .

Gość denosing
A ja mojemu Kevinkowi przebiłam jak miał pół roczku.Jedno uszko :)

Gość denosing
Wygląda słodko :)

Gość andrea cz
ale czemu mam z dziecka robić jajko? to nie bo boli. jak będzie większa to i tak pewnie zechce miec kolczyki i będzie bolało bardziej, a tak zapomni szybko i po sprawie. ja jestem tego zdania ze lepiej zrobic to jak dziecko jest małe.

Gość denosing
Wcale nie zapłakał nawet,a jak inne mamusie patrzą z zazdrością :)

Gość andrea cz
straszny_kocur a co z tym imieniem nie tak bo Cię nie rozumiem?

Gość andrea cz
nie rozumiesz że kazdy ma prawo mieć swoje zdanie ja mysle tak ty inaczej i proste. po co mnie przekonujesz? jaki masz w tym cel?

nic andrea nic - wszystko jest ok. Co do bólu - uważasz że mniej boli bo co? Jest na tyle mała że nie potrafi Ci tego powiedzieć, więc wnioskujesz że mniej ją boli????

Gość kachakrakow31
A rób co chcesz Twoje dziecko Twoja sprawa

Gość andrea cz
tak uważam że dziecko mniej zwraca na to uwage nie ciągnie za kolczyk i wiele innych rzeczy.

Gość andrea cz
jak okaleczam? boze czemu robisz z tego jakis wielki zabieg? mi przebijano uszy jak miałam własnie pół roku i jakoś nie mam z tego powodu traumy.

Ubierałam dziecko w różowe ciuszki, sukienki, ale ludzie są ślepi i zadają takie durne pytania, poza tym zawsze podobały mi się takie małe dziewczynki z kolczykami i tyle! każdy decyduje o swoim dziecku i nie wiem po co Wasze dziwne opinie! Rozkosznie i ślicznie w nich wygląda moja córcia i każdej mamuśce polecam! :)

Gość derepeta
napisałas na forum publicznym, wiec każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie na ten temat. Zrobisz jak bedziesz chciała, ludzie tylko próbują ci uświadomić, że nie jest to dobry pomysł. I tyle.

Jak uważasz że przebicie uszu w tym wieku to normalne i sama miałaś tak przebite to nie rozumiem po co w ogóle zakładasz ten topik?

Gość andrea cz
ale ja nie pytalam nikogo czy sie mu to podoba czy nie! tylko kiedy przebijał swojemu dziecku zapytałam z czystej ciekawosci i tyle.

andrea--> zgadzam się z Tobą! moja córka w ogóle nie zwracała uwagi na to, że ma kolczyki! o nic też nimi nie zahaczała- więc pisanie, że coś się przyczepiło do kolczyka i się wyrwało tego kolczyka z ucha to jakaś chyba ściema, bo dla takich maluszków są specjalne kolczyki i moja córka zaraz będzie nosić jej już rok i nigdy nic się takie nie zdarzyło!

Gość moja córka sama zadecydowała
że chce mieć kolczyki jak miała 13 lat

o właśnie! lepiej zrobic teraz tatuaż, bo taki maluch nic nie czuje niż żeby przyszedł z wytatuowanymi lędźwiami w wieku 16 lat :)

Gość andrea cz
co ma tatuaż do kolczyków? nie rozumiem was dlaczego dalej sie tu wypowiadacie? ile macie lat kobiety? jeśli się wam nie podoba to idzcie zrobić pranie albo umyc gary a nie mi tu prawcie jakies kazania. to jest moje dziecko nie wasze więc nic wam do tego. nie rozumiem waszych docinek, ostatni raz spotkałam się z takim czymś w podstawówce-na takim poziomie są wasze docinki.