Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andrea cz

kiedy przebic uszy dziecku

Polecane posty

Gość andrea cz

kiedy wy przebiłscie?

W ogole nie przebijaj! Jak bedzie duza panna to sobie sama przebije jak bedzie chciala. Ja nawet gdybym miala dziewczynke to bym jej nie przebijala uszu.

Gość może prznajmniej dostali manda
oki ja ci napisze, przebiłam jak corka skonczyła 2 latka i b. żałowałam poniewaz pewnej nocy mała zaczeła glosno plakac, ja do pokoju, miala kocyk przy twarzy i strasznie jęczla, ja za kocyk, okazało sie ze kolczyk sie zaczepil o ten nieszczesny koc i ja nieswiadoma razem z kocem wyrwalam dziecku kolczyk z uch, co sie dzialo oj :o NIE POLECAM WIEC MALYM DZIECIOM!!!

jaki jest cel w tym zeby przebijać malutkim dzieciom uszy??? bo nie rozumem?? może koś mi wytłumaczy?? przecież to jest śmieszne, a do tego jeszcze dziecko obwieszone bransoletkami i innymi pierdołami... moim zdaniem dziecku powinno przebić się uszy ewentualnie gdy samo będzie tego chciało w pozniejszm wieku... co to za wiejskie zwyczaje?

Gość andrea cz
milimetrowa i obyło się bez żadnych problemów? moja ma 6 miesięcy i też chce przebić jej uszka.

Gość
mi przebili uszy jak miała 5 lat, sama chciałam

Gość może prznajmniej dostali manda
acha i nie wiem jak u ciebie, u nas w przedzkolu nie pozwalaja zeby dzieci mialy kolczyki... boja sie własnie takich wypadków zapewne ...

Gość 7066y
dokladnie - wlosow jeszcze dziecko nie ma a wy juz uszy przebijacie -jak na wsi

Jasne,że tak własnie lepiej dziecku przebic jak małe bo nie ciąga za uszka,a jak jest juz większa i ma kolczyki to dla niej nic nowego i nie rusza. A tak jak przebijesz np 3-latce to rusz ciąga i mzoe sobie krzywdę zrobic ;)

Tydzień przed roczkiem :) Troszkę płakała i patrzyła na nas z minką: co wy mi robicie ;) a uszka nie ropiały i córcia też nie bawiła się kolczykami :)

Gość kukukla
zaraz po urodzeniu :) jeszcze na porodówce :)

a po co przebijać 3 latce?? ciężko poczkeać aż będzie mieć chociaż 7?? PO CO TE KOLCZYKI U MAŁYCH DZIECI? NO PO CO? moze ktos odpowie. moze tatuaze niedlugo będą w modzie. albo kolczyki w pepku.

Gość ja się zgodzę
z poprzedniczkami. Nie przebiłabym dziecku uszu. Jak bedzie starsze to owszem ale nie niemowlakowi! Po pierwsze samo przebicie nie jest bezbolesne. Po 2 dziecko moze sobie kolczyk wyrwać. A po 3 małe dzieci są tak piekne że rzadnych ozdób imnie potrzeba

Po to żeby wyglądała jak dziewczynka :) a nienawidziłam tekstów: chłopczyk czy dziewczynka :(

Gość 7066y
to ubieraj dziecko jak dziewczynkę a nie przebijaj uszu

Gość ja się zgodzę
Zadawać dziecku ból tylko dlatego, że trudno poznac czy maluch jest chłopcem czy dziewczynką? Przepraszam, ale jak dla mnie głupota.

Gość andrea cz
chciałabym zaznaczyc,że zamierzam córce przebic rownież pępek i język,tylko nie wiem czy to wypada...Co powiedzą panie w przedszkolu kiedy mała pokaże koleżance język? :(

Gość andrea cz
spadaj podszywie. Miłe Panie ja pytałam kiedy kto przebijał a nie czy komus sie to podoba czy nie! WIEC PIERWSZE NAUCZCIE SIE CZYTAC A POTEM PISZCIE.

jak dla mnie zadawanie dziecku świadomie bólu powinno być karalne! I tylko po to żeby mamusia mogła pochwalić się śliczną córeczką. Już pomijam względy estetyczne; łyse dziecko z kolczykami wygląda śmiesznie poprostu.

Gość andrea cz
po pierwsze skąd wiesz że moja córka jest łysa? potem tak samo bedzię bolało wiec o co chodzi?

Gość elka042w
hehhe -- no wlasnie dziecko lyse i kolczyki -smiesznie to wygląda

Gość andrea cz
no przekonałyście mnie :) sama sobie zafunduję koło w przegrodzie nosowej,moze wtedy zejdzie mi cisnienie...Uffffff........

Gość elka042w
przebijcie jeszcze nos-buhahah kon by sie usmial

Mnie teściowa bardzo namawiała żebym przebiła Kindze uszy jak jeszcze nie miała roku ale ja nie chciałam.Bałam się ze jak coś będzie nie tak to się tylko nacierpi:( Nie ma przecież gwarancji że nic nie będzie ropiało ani się nie zaczepi o coś.Teraz Kinga ma 4 latka i nie chce żeby jej przebić uszy....trudno jak do tego dorośnie to przebijemy:)

ale potem, gdy będzie starsza i sama o tym zadecyduje czy chce czy nie chce to świadomie się na ten ból przygotuje. A Ty jesteś matką i nie szkoda Ci dziecka, któremu ból zadajesz z takiego głupiego powodu.

Gość baaaaardzo prosze
dla mnie to też jest straszna głupota przebijać takim małym dzieciom uszy. Jaki jest w tym cel? Zeby ludzie rozpoznawali, że to dziewczynka? Załóż jej kokardke we włosy i też poznają. Kolczyki są niebezpieczne, poza tym uszy często bolą, ropieją. Bezsens zupełny, zadawac dziecku ból tylko po to, żeby mamusia mogła pochwalić sie córeczką. :O