Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownik stolarz

ile zarabiacie jako stolarz meblowy..

Polecane posty

Gość KryszafSzalaf
Myślę że praca w stolarni jest bardzo dochodowa, tym bardziej z powodu że na rynku pracy jest coraz mniej fachowców, co z reszta można wyczytać chociażby w tym artykule: http://www.meblebiurowe-info.pl/praca-w-stolarni/. Jeżeli mimo wszystko zarobki nas nie zadowalają to polecam pracę za granicą, oferują tam dużo większe zarobi a zapotrzebowanie na takich fachowców jest wysokie.

Gość gość
Chętnie zatrudnię w durzym zakładzie stolarskim. Nie jest to zwykła meblowa. Można się będzie wiele nauczyć. Płace doświadczonym ponad 3000 rękę .

Gość gość
Bycie stolarzem się teraz nie opłaca

Gość gość
Mój brat jest stolarzem i bardzo dobrze sobie z tego żyje także to nie tak że jest to nieopłacalny zawód. Wszystko zależy od tego kto ma jakie umiejętności i jaki fach w ręku i czy będzie potrafił się odpowiednio wypromować. Grunt to też korzystać z porządnych maszyn i pracować na porządnych materiałach jak na przykład co zawsze podkreśla brat bardzo dobra jakościowo tarcica (akurat kupuje w EuroDREW www.eurodrew.com.pl). Także na początku trzeba ładnie zainwestować a potem wszystko zależy od ciężkiej pracy i wiadomo szczęścia.

Gość gość
Stolarz- idę do magazynu biorę materiał, lite drewno, strugam, piłuje,frezuje, szlifuje. Z drewna jestem wstanie zrobić prawie wszystko. Dobrze zarabiam. Niestety nie w Polsce. Tutaj zarobki to 12 zł na godzinę.

Gość logan1992bdg
witam jestem pomocnikiem stolarza po stazu z PUP kiedys tego samego goscia pracowałem na czarno przed stazem miałem 8 zł na reke potem pracowałem u niego na stazu 5 miesiecy staz z PUP miałem 1000 zł + 3 zł na godzine od niego tak sie ugadalismy ale wtedy nie umiałem praktycznie nic tylko jakies podstawy jetem po tym kierunku i w zawodzie dopiero jestem od niedawna zbieram doswiadczenie jestem jak to sie mówi wynieś przynieś pozamiataj skladam sam korpusy mebli razem z scianką tylnia oraz przygotowuje na wstawienie frontow który to szef dalej robi idzie mi to dosc sprawnie chociaż mam problemy manualne ale juz jest dobrze po za składaniem korpusów mebli robie szuflady oczywiscie dbam o poządek na warsztacie dbam o dostawczy samochod robie pozadki do prawidłowego i bezpiecznego załadunku juz nie mowiac o dzwiganiu jest czesto material tez sam rozładowuje jak przychodzi w transporcie czyli jednym słowem robie cała czarna robote szef mi tylko pomaga jak mamy cos duzego do zaladowania i rozladowywania to działamy w dwójke zkomplikowane wyroby robi szef ale jestem ja kazde pierdniencie jednym słowem praca sprawia mi ogromna satysfakcje spelniam sie wkońcu zawodowo i szef jest bardzo ok jeszcze nigdy nie spotkałem tak wspaniałego szefa który to docenia niestety problem jest taki ze teraz po stazu mam tylko 8zl na godzine gdyz nie robimy pełnego tygodnia bo zawsze jakis dzien odpadnie na pomiar i weekendy nie robie mam umowe na pół etatu 1000 brutto ale nie dostaje tych pieniendzy do reki ani grosza czuje sie troszke na dzianny w butelke gdys pracuje około 8 h dzienne ale niestety jest to ok 30 km od centrum mojego miasta fakt ze szef mnie podwozi i odwozi do centrum czesto jest tak ze nie ma mnie w domu okolo 11 - 12 h bo dojazdy zajmuja około 1h chciałem spytac sie bo mam ta stawke goła 8 zł bez tego pół etatu z tego etatu mam tylko płacone za ubezpieczenie i tak sb pomyslałem ze chyba jest to troszke nie fajno z szefa strony co myslicie teraz od nowego roku pensja poszła do 12 zł / h a ja mam 8 zł prosze o pomoc jak mam zrobic ile jak mysliscie stawki ogólnie jako stolarz samodzielny wachaja sie od 15 zł - nawet 20 zl chce mu zaproponowac 10 zł za godzine jak mysliscie to dobry pomysł

Gość gość
Stolarz świetny zawód. Mój facet jest stolarzem- amatorem. Nie zarabia na tym, bo to nie jego zawód, ale w domu zawsze wszystko zrobi - odnowi, naprawi. Ostatnio nawet konstrukcję drzwiczek opartą na magnesach z https://euromagnesy.com/pl/24-magnesy-alnico opracował, żaden zawodowy stolarz czegoś takiego nie wymyślił.

Gość gość3443
Pracuję w małej firmie jako stolarz przy produkcji mebli drewnianych. 3000 netto to dużo czy mało?