Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makatutu

Toruń, badania na obecność NUŻEŃCA

Polecane posty

Gość makatutu

Witam! Czy ktoś wie gdzie, u kogo można wykonać takie badanie w Toruniu?? Jak ono wygląda? Proszę, niech ktoś odpisze..

Gość ghjkllmn
tez by mnie to interesowało

Gość kilcia
A podejrzewasz u siebie to paskudztwo? Ja to mam niestety i jest trudne do wyleczenia. Ja robiłam to badanie u mgr.Piątkowskiej w przychodni Akademickiej w Toruniu na ul. Gagarina. Zabieg jest krótki i wynik dostajesz po kilkunastu minutach. Zależy gdzie masz zmiany,ale można pobrać zeskrobiny ze skóry policzków(jeżeli on jest zlokalizowany na twarzy)lub z rzęs (jeżeli masz go na oczach). Jeżeli chodzi o twarz to skrobie się po twarzy takim małym nożykiem i ściąga naskórek.Jeżeli chodzi o rzęsy to pani wyrywa kilka rzęs. Nie zależnie jaki materiał pobierze ogląda go pod mikroskopem.Badanie nie boli (przy najmniej z twarzy, bo z oczu nie miałam robionego).Tylko w dzień badania nie możesz się malować,nakładać żadnych kremów ani kosmetyków.

Gość gość
można w laboratorium Synevo w Toruniu. Należy z każdej powieki(górna, dolna)zainfekowanego oka pobrać z różnych miejsc w sumie 6 rzęs(3 z powieki górnej i 3 z dolnej). Przed wyrwaniem nie można malować oka, natłuszczać itd.